Ads Top

Απεγκλωβίστηκαν και τα 12 παιδιά στην "διάσωση του αιώνα" στην Ταϊλάνδη!


Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών από την πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σώος και αβλαβής και ο 25χρονος προπονητής τους.
Το πρωί της Τρίτης (10/7) ξεκίνησε το τρίτο στάδιο της επιχείρησης διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας, των οκτώ παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη. Όπως αναφέρουν όλα τα μεγάλα Μέσα του εξωτερικού, απεγκλωβίστηκαν και τα 12 παιδιά και ο 25χρονος προπονητής τους.

Μέσα της Ταϊλάνδης ενημερώνουν πως το 11ο παιδί ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, παίκτης των "Αγριόχοιρων", ο 11χρονος που έχει το παρατσούκλι "Τιτάνας". Τέτοιος αποδείχθηκε όλες αυτές τις ημέρες, όπου βίωσε την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής τους, όπως και οι συμπαίκτες του.


H περιπέτεια των παιδιών άρχισε στις 23/6, όταν τα 12 παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων, μπήκαν στη "μαγική σπηλιά", όπως έχει χαρακτηριστεί Tham Luang. Προηγουμένως είχαν δώσει 28 δολάρια για να αγοράσουν σνακ και αναψυκτικά. Άφησαν τα ποδήλατα στην είσοδο του σπηλαίου και άρχισαν να περπατούν.

Aψήφησαν τον κίνδυνο ενδεχόμενου μουσώνα, που αυτήν την περίοδο είναι κάτι το σύνηθες στην Ταϊλάνδη. Μια καταρρακτώδης βροχή είχε ως συνέπεια την κατολίσθηση και το κλείσιμο της διαδρομής προς την έξοδο. Για ημέρες ήταν αγνοούμενοι. Εντοπίστηκαν στις 2 Ιουλίου, οπότε στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης, με πρώτο πρόβλημα το πώς θα φτάσουν στα παιδιά, χωρίς να απειλήσουν τη ζωή τους.

Εντέλει, όλα πήγαν καλά στη "διάσωση του αιώνα" όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί, αφού το παγκόσμιο ενδιαφέρον στράφηκε δικαιολογημένη στην Ταϊλάνδη γι' αυτά τα μικρά παιδιά και τον προπονητή τους, ο οποίος στάθηκε δίπλα τους όλες αυτές τις ημέρες και δεν λύγισε δευτερόλεπτο.




Να τονιστεί βέβαια πως δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον τελικό του Μουντιάλ. Προ ημερών και προφανώς σε μία συμβολική κίνηση, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, κάλεσε τους 13 Ταϊλανδούς, να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 15 Ιουλίου, στο "Λουζνίκι" της Μόσχας.

Ομως, ο Τονγκτσάϊ Λερτβιλαϊραταναπόνγκ, εκ των θεραπόντων ιατρών των νεαρών, δήλωσε πως αυτό δεν είναι εφικτό: "Δεν θα μπορέσουν να πάνε. Πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τον τελικό από την τηλεόραση".

Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στο γεγονός πως κέρδισαν τη ζωή τους...

πηγή: sport24.gr
Courtesy of Elon Musk via AP, Sakchai Lalit, Ajit Solanki
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.