Ads Top

«Tρελάθηκε» ο Κόλκας με Μυστακίδη - «Στον ΠΑΟ πρέπει να τον...» - «Δε βρίσκω τέτοιον φορ»



Πρώτο φιλικό τεστ για τον ΠΑΟΚ, απέναντι σε μία ομάδα που δεν τη λες παραδοσιακή μπυραρία, αλλά ξεκάθαρα λίγο καλύτερη από τη δική του Κ20. Ουσιαστικά ένα φιλικό προπόνησης που δεν μπορούνε να βγούνε μόνιμα συμπεράσματα, πλην των όσων γνωρίζαμε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 5-0 και γενικά πρέπει να κερδίζει σε φιλικά, επίσημα, σε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στα πάντα. Αυτό πρέπει να μάθει να κάνει η ομάδα και πέρυσι το κατάφερε σε έναν σχεδόν άριστο βαθμό από κάποια φάση και μετά.

Αυτό που φαίνεται πάντως σε πρώτη φάση, είναι πως η επιτυχία της περυσινής σεζόν, με βασικό άξονα τη δημιουργία ενός ισχυρού γκρουπ εντός ομάδας, εγγυάται ως έναν μεγάλο βαθμό την ανάδειξη παιδιών που σε άλλες εποχές έφευγαν από αυτή χωρίς ξεκάθαρο στόχο.

Το ισχυρό γκρουπ που δημιούργησε ο Λουτσέσκου, καλείται λοιπόν να συμπαρασύρει παιδιά τα οποία δεν πρόλαβαν να φτιάξουν αγωνιστική ταυτότητα στις προηγούμενες παρουσίες τους.

Δύο είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό μου. Ο Μυστακίδης και ο Χαρίσης. Παίκτες με απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος, ποιότητα πολύ πάνω του μέσου όρου, αθλητικά προσόντα που δύσκολα συναντάς και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Μπορεί το γκρουπ να τους βοηθήσει να φτιάξουν την καριέρα τους σύμφωνα με τα στοιχεία τους; Εδώ θα φανεί η μαγκιά του γκρουπ. Απλά επειδή βλέπω πως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ΠΑΟ το όνομα του Μύστα, ας αποσυρθεί σιγά – σιγά. Δεν έχει να πάει πουθενά, δικαιούται την ευκαιρία του με το παραπάνω. Και αν ψάξω να βρω φορ στα στοιχεία του Μύστα, τζάμπα θα πετάξω κανά εκατομμύριο ευρώ και πάλι.

Όσο για τον Χαρίση, αν δεν παίξει ποδόσφαιρο ένας μέσος που είναι box to box, που έχει ταχύτητα, που έχει τεχνική, εξαιρετικές περιστροφές και θράσος, μισή ντροπή δική του και μισή του ΠΑΟΚ. Ας καταλάβει και ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ τι παρουσιάζεται μπροστά τους.

Εννοείται πως αυτά τα παιδιά είναι πίσω σε σχέση με τον βασικό κορμό. Απλά βλέπω τον Πέλκα που με τη μαγκιά του, έχοντας τις ίδιες βάσεις με τους παραπάνω δύο, κατάφερε να μπαίνει στο γήπεδο και να μη βλέπει κανέναν και κατανοώ το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να μπορέσει να κερδίσει από αυτά τα παιδιά αντίστοιχα πράγματα με αυτά του Πέλκα.

Βάζω τον Λάμπρου και τον Λημνιό σε άλλη κατηγορία, γιατί έχουν τις βάσεις αλλά είναι μικρότεροι σε ηλικία. Και εκεί υπάρχει χρυσός, αλλά πρέπει να σκαφτεί σωστά το σημείο για να τον βρεις.

Σίγουρα θα γίνει κουβέντα για τον Μπαλογιάννη. Ο μικρός δεν είναι κάποιος που εμφανίστηκε σήμερα στον ΠΑΟΚ. Όσοι παρακολουθούν τις ακαδημίες, γνωρίζουν πως είναι ένα σούπερ τοπ ταλέντο. Και δεν είναι αριστερο μπακ που αγωνίστηκε σήμερα, αλλά 8άρι υψηλού επιπέδου.

Το ότι ο Λουτσέσκου είδε έναν παίκτη που μπορεί να γίνει αριστερό μπακ σε τοπ επίπεδο, δεν είναι κάτι που αιφνιδιάζει κανέναν. Απλά το ερωτηματικό είναι το αν αξίζει η μεταφορά για να βρει χρόνο σε αυτή την ομάδα ή θα πρέπει να προγραμματιστεί μία στρατηγική που θα του δώσει ώθηση παίζοντας στην φυσική του θέση. Κάτι που σήμερα, δεν είναι εφικτό να γίνει εντός ΠΑΟΚ.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, έχει στο ρόστερ του δύο διεθνείς εξτρέμ με την Ελπίδων, ένα 8άρι διεθνή με τη Νέων, ένα δεκάρι διεθνή με την Ανδρών και έναν φορ που πριν τραυματιστεί ήταν έτοιμος να κληθεί στην Ανδρών επίσης. Προσθέτοντας και τον Κουλούρη που είναι ο αρχηγός της Ελπίδων.

Τέλος, μιας και πιάσαμε τους πιτσιρικάδες, υπάρχει και η σούπερ επένδυση Ζάμπα. Δεν μπόρεσε να δείξει κάτι συγκλονιστικό στη πρώτη του παρουσία αλλά λογικό είναι. Όσο το γκρουπ είναι ισχυρό και ο ηγέτης του καλά, θα έρθει και αυτός στα επίπεδα που πρέπει.

Και για να είναι καλά ο ηγέτης του, ας του πάρουμε κανέναν φορ και ας του διώξουμε κανέναν παίκτη που μας κοροϊδεύει στη μούρη και συνεχίζει να αμείβεται χωρίς να έχει διάθεση να αγωνιστεί ούτε λεπτό.

Μία τέτοια προσωπικότητα, είναι ικανή από μόνη της να χαλάσει μία ομάδα. Στην αρχή το παίρνεις στον χαβαλέ, μετά βλέπεις τον εαυτό σου και τους συμπαίκτες σου να σκίζονται και να τρώνε όλη την πίεση και βλέπεις αυτόν να αδιαφορεί καθήμενος στο συμβόλαιο. Θα σου γυρίσει το μάτι, δεν μπορεί. Πέφτει στα μάτια σου, το ίδιο το κλαμπ που αγωνίζεσαι.

Και στη περίπτωση Λεβέκ, το σκάνδαλο δεν είναι πως ο παίκτης αποκτήθηκε. Είναι πως διατηρείται στο ρόστερ παρά τα όσα έχει κάνει. Και πως όταν ασκούμε πίεση για αυτόν, ξαφνικά βγαίνει μία διαρροή του στυλ πως λύνεται το συμβόλαιό του. Το οποίο ποτέ δε λύνεται.

Αύριο κιόλας δεν πρέπει να κάνει προπόνηση με την ομάδα. Δηλαδή να κάνει θεραπεία για την ακρίβεια. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της και το γκρουπ του ποδοσφαιρικού τμήματος πρέπει να προστατευτεί από τα κακά παραδείγματα. Γιατί σε μία ομάδα πρωταθλητισμού, το γκρουπ είναι ιερό πράγμα.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.