Ads Top

Βασιλεία: Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ (pics)


Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη Βασιλεία για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.


Το εμπόδιο της ελβετικής Βασιλείας θα πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Η κλήρωση στη Νιόν έφερε στον «Δικέφαλο του Βορρά» τη Βασιλεία, μια πολύ έμπειρη ομάδα, με συνεχείς παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία όμως έχασε την πρωτιά στο εγχώριο πρωτάθλημα, έπειτα από οκτώ σεζόν κυριαρχίας.

Έπεσε από τον... θρόνο μετά από οκτώ σερί τίτλους

Η σεζόν που μας πέρασε για τη Βασιλεία δεν έφερε ξανά τα γνωστά χαμόγελα στο τέλος. Η ελβετική ομάδα, έπειτα από οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα, είδε τη Γιουνγκ Μπόις να την «εκθρονίζει». Μάλιστα η απώλεια του τίτλου έγινε και με εμφατικό τρόπο, καθώς η Βασιλεία έμεινε 15 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Στην Ευρώπη πάντως έκανε το καθήκον της, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των 16 της διοργάνωσης. Εκεί φυσικά το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτι ήταν πολύ υψηλό για τα μέτρα της. Το 0-4 στο πρώτο ματς στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ τελείωσε τις όποιες ελπίδες, αν και η Βασιλεία πέτυχε μεγάλο διπλό στη ρεβάνς με 2-1 μέσα στο Έτιχαντ.

Με Ράφαελ Βίκι στο τιμόνι

O 41χρονος Ελβετός, Ράφαελ Βίκι μπήκε και... κολύμπησε στα βαθιά πέρυσι το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Βασιλείας. Μία επιλογή με ρίσκο, καθώς δεν είχε εμπειρία, ωστόσο είχε αφήσει πολύ καλό έργο στις ομάδες Κ18 και Κ21 του συλλόγου. Η πρώτη του σεζόν βέβαια στον πάγκο δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έπειτα από την απώλεια του τίτλου μετά από οκτώ χρόνια.

Οι άσοι της Βασιλείας

Ο Ολλανδός επιθετικός Ρίκι Φαν Βόλφσβινκελ ήρθε την περσινή σεζόν για να προσθέσει γκολ στη γραμμή κρούσης της Βασιλείας και το έκανε, παρά το γεγονός ότι αυτά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την ομάδα στην κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος. Μεγάλη βοήθεια στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι προσφέρει φυσικά και ο Νορβηγός εξτρέμ, Μοχάμεντ Ελιουνούσι, ο οποίος σκόραρε και αυτός με τη σειρά του 11 γκολ τη σεζόν που πέρασε.

Το μεταγραφικό πάρε - δώσε

Ελληνικό χρώμα προστέθηκε στο ρόστερ της Βασιλείας καθώς ο 19χρονος αμυντικός Κωνσταντίνος Δημητρίου, που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στους Ελβετούς και θα αγωνίζεται από του χρόνου εκεί. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Ντιμιτρί Ομπερλέν ικανοποίησε ως δανεικός από τη Ζάλτσμπουργκ και μονιμοποιείται στο ρόστερ, με τη Βασιλεία να πληρώνει το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο κομμάτι των αποχωρήσεων ο σύλλογος δεν έχασε κάποια σημαντική μονάδα από τον κορμό του.

Το γήπεδο: Σεντ Γιάκομπ Παρκ



Η έδρα της Βασιλείας είναι το γνωστό Σεντ Γιάκομπ Παρκ. Είναι χωρητικότητας 38.500 θεατών και είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ελβετία και το πιο σύγχρονο, έχοντας ανακατασκευαστεί για το Euro του 2008.

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.