Ads Top

Δημοσθένης Καρμοίρης: Οι τρεις «εφιάλτες» του Μαρτίνς και η μεγάλη επιστροφή - Κάθαρση λέμε την επίκληση ξένων διαιτητών



Βρε καλώς τους! Οι «επιτηρητές» του ελληνικού ποδοσφαίρου – βλέπεις παντού εμείς θέλουμε «επιτροπείες», μόνοι μας δεν την παλεύουμε, οι… εραστές των μνημονίων είμαστε και το… απολαμβάνουμε κιόλας να δεις! – αποφάνθηκαν ότι το σώμα των διαιτητών θα διανθιστεί και ένα και με δύο και με τρία και με τέσσερα παιδιά, όχι… Βολιώτικα, αλλοδαπά, προκειμένου να μην έχουμε ακρότητες και έκτροπα στα γήπεδα. Και απλώς, φυσικά, ενημέρωσαν, τελεσιγραφικά, τον υπουργό.


‘Αυτό είναι. Αρέσει δεν αρέσει. Σαν που κάνουν οι θεσμοί με το υπουργείο Οικονομίας. Πάρτε το λογαριασμό με τα χρωστούμενα, σπαζοκεφαλιάστε για τα μέτρα, φέρτε μας εμάς το «κασέρι»…’

Οι ξένες σφυρίχτρες, λοιπόν, θα αυξηθούν στο πρωτάθλημα, θα πληθύνουν από τη νέα χρονιά και όπου έχει ντέρμπι στη Super League, όπου μυρίζει μπαρούτι το πράμα, θα κλητεύεται κάποιος Ισπανός, Ιταλός, Γερμανός, whatever, ένας μαγκιόρος ρέφερι, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, που δεν καταλαβαίνει από κανένα και από τίποτα και που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να του ασκηθούν επιρροές, πιέσεις, απειλές, για να βγάλει με άνεση τα κάστανα από τη φωτιά.


Κόντρα στην προκατάληψη, την εμπάθεια, την μνησικακία για τους ορισμούς της ΚΕΔ.

Όπως εκείνος ο Ισπανός του πρόσφατου τελικού. Ο Μπορμπαλάν. Που χάρη στην παρουσία του στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν έβγαλε κιχ, ουδείς θυμάται καν ποιος ήταν ο «άρχοντας» του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Έτσι πρέπει με τους διαιτητές. Να περνούν απαρατήρητοι. Να εξακολουθεί να αγνοεί τα ονόματα τους ακόμα και… ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Όχι να γίνονται διασημότεροι και από τον… Τσίπρα με αφορμή ένα μεγάλο ματς!


‘Εμένα προσωπικά οι ξένες βοήθειες για να το «ισιώσουμε» κάποτε το πράμα στο ελληνικό πρωτάθλημα καθόλου δεν με ενοχλούν.

Ότι τώρα εδώ, το σώμα των Ελλήνων διαιτητών διαμαρτύρεται ότι «καπελώνεται», ότι είναι μειωτική η στάση αυτή που τηρεί η ΕΠΟ απέναντι τους με τις προσκλήσεις ξένων συναδέλφων τους, τα ακούω τζάμπα και βερεσέ. Το αποτέλεσμα με νοιάζει και αυτό μετράει.’

Το πρώτο τεστ στον τελικό του Κυπέλλου σηματοδότησε την εφαρμογή εισαγωγών διαιτητών στη χώρα μας για τα δύσκολα. Θα το κάνουμε και μάλιστα θα το επεκτείνουμε.

Και έπρεπε ήδη, εδώ και χρόνια να είχε γίνει. Θα είχαμε αποφύγει πολλά.

Θα επανέλθω στο αίτημα που είχε κάνει ο Ολυμπιακός νωρίς νωρίς. Από τον χειμώνα, ζητώντας την επίκληση ξένων σφυριχτρών για τα ντέρμπι που θα έκριναν το πρωτάθλημα.

Και που όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά επικρίθηκε από τη διοίκηση Γραμμένου. Ότι εκθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη FIFA και την UEFA!

‘Ο Ολυμπιακός, που εκπροσωπούσε μόνιμα και αποκλειστικά μέχρι φέτος, κοντά δύο δεκαετίες την Ελλάδα στο Champions League, αλλά συμμετείχε και στο Europa, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που… μαγάριζε το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Τώρα, δηλαδή, να γελάς ή να εξοργίζεσαι! Τέλος πάντων.’

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δικαιωθεί πρώτος ο Ολυμπιακός, με την ΕΠΟ και την πολιτεία, να ζητούν γονυπετής, παραδομένοι, παραμονές του τελικού των Δικεφάλων, τη συνδρομή των διεθνών φορέων ώστε να μην ενεργοποιηθεί το ποδοσφαιρικό Grexit.

Και ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου να αποφασίζουν πλέον οι άλλοι για εμάς ότι η ξένη σφυρίχτρα μπαίνει πια σταθερά στην ποδοσφαιρική ζωή μας. Για να βελτιώσει τις συνθήκες και τα δεδομένα.

Και κατά τη γνώμη μου, όχι τόσο εξαιτίας της ανικανότητας των Ελλήνων ρέφερι – και να μην είναι τόσο εύθικτοι πια οι δικοί μας διαιτητές – αλλά της ανύπαρκτης ΕΠΟ και των ερασιτεχνισμών που χαρακτηρίζουν όλους αυτούς που συνθέτουν το αποκαλούμενο σύστημα.

Μηδέ εξαιρουμένων ασφαλώς των παραγόντων. Ιδιαίτερα εκείνων που μας έπρηξαν με την περιβόητη κάθαρση και εξυγίανση του χώρου.

Στο μεταξύ οι μόνοι που «καθαρίζονται» είναι οι Έλληνες διαιτητές.

Ο Μάριν, ο Βούκοβιτς και οι τρεις «εφιάλτες»

Η πρόσφατη άρνηση μετακίνησης του Μάρκο Μάριν στον Ερυθρό Αστέρα βγάζει ξεκάθαρα στην επιφάνεια το τεράστιο αγκάθι που αντιμετωπίζουν αυτό το καλοκαίρι στην πλατεία Αλεξάνδρας με τα «βαριά» συμβόλαια που δεν καταπίνονται μεν, ωστόσο πως σε ορισμένες περιπτώσεις το κακό θα είναι αναγκαίο.

Τι; Είτε να υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά η ΠΑΕ, είτε να αναγκαστείς να τους «φας», θες δεν θες, κάποιους.

Εύκολα τα λόγια, δύσκολες οι πράξεις. «Αρπαγμένος» όπως ήταν ύστερα από το 0-3 στα Γιάννινα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να την ξήλωνε, ατάκα και επί τόπου, όλη την Κόπρο του Αυγείου από του Ρέντη.

Γίνονται έτσι όμως αυτά όταν υπάρχουν υπογεγραμμένες συμφωνίες με νούμερα δυσθεώρατα και τη διάθεση του καθενός παίκτη να «καθίσει» πάνω στους επικυρωμένους με τζίφρες όρους, αν δεν γουστάρει να χαλάσει τη ζαχαρένια του;

Εφόσον κρίνει ότι του είναι ασύμφορο φερ’ ειπείν του Γερμανού να μετακομίσει στο Βελιγράδι, του δίνεται η ευχέρεια να καθίσει στα αυγά του και να περιμένει την επόμενη προοπτική.

Στο μεταξύ βέβαια ο Ολυμπιακός καίγεται να αδειάσει τις θέσεις που κρίνει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα και ταυτόχρονα να απαλλαχθεί από αμοιβές τις οποίες δεν αξίζουν να λαμβάνουν οι παίκτες που έχουν κάνει κατάληψη αυτή τη στιγμή στο ρόστερ.

Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτή τη στιγμή είναι ο Εμενίκε, ο Οτζίτζα και ο Πάρντο. Και οι τρεις τους είναι… must out ΧΘΕΣ και… ΠΡΟΧΘΕΣ αν ήταν δυνατό! Τρεις «εφιάλτες» για τους Πειραιώτες, αν σκεφθούμε πέρα από οτιδήποτε άλλο ότι ο Αφρικανός και ο Βέλγος έχουν ετήσια συμβόλαια άνω των 2 εκ. και ο Κολομβιανός πιο κάτω, αλλά επίσης υψηλότατο.

Αλλά δεν προκύπτει δυστυχώς για τους Ερυθρόλευκους από κάπου ότι γίνεται… να αδειάσουν οι γωνιές τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ως την έναρξη της προετοιμασίας, η οποία εξυπακούεται ότι πρέπει να βασιστεί από το νέο προπονητή στα νέα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το οικοδόμημα μιας εντελώς νέας ομάδας σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις αντικειμενικές ανάγκες.

Κάπως έτσι αναδείχθηκε αυτή την εβδομάδα η προοπτική επανάκαμψης του Γιάγκος Βούκοβιτς στο Ρέντη. Το μεγάλο συμβόλαιο του διεθνή Σέρβου σε συνδυασμό με μια μεγάλη αλήθεια, ότι ποτέ δεν τον είδαμε ουσιαστικά να παίζει με τα Ερυθρόλευκα ώθησε τον Πέδρο Μαρτίνς και τη διοίκηση να τον καταστήσουν ενεργό και να μείνει στον Ολυμπιακό να βοηθήσει στο έργο αμυντικής θωράκισης.

    Ήταν, ποτέ δεν έπαψε και είναι ο Παναθηναϊκός το πρώτο, σούπερ φαβορί για το πρωτάθλημα Basket League. Ο Ολυμπιακός δεν το πήρε μετά το break στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός δεν έσβησε ύστερα από το 1-1, η σειρά είναι ανοιχτή, αλλά οι Πράσινοι εκτιμώ ότι εν τέλει θα το κατακτήσουν.

Είναι πληρέστεροι σε όλες τις θέσεις, έχουν (πάλι) το πλεονέκτημα, την ποιότητα και την αξία για να εκμεταλλευθούν τις φετινές αδυναμίες των Ερυθρολεύκων.

Εάν ο τίτλος πήγαινε στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κάνει φέτος υπέρβαση, αλλά… υπερβασάρα!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.