Ads Top

Καυτές ατάκες από Κόλκα για Χατσερίδη: «Είναι βαρύς, δεν ξέρω αν...» - Πρόβλεψη-φωτιά και για Ζαμπά!



Συμπληρώσαμε εδώ στην Ολλανδία τέσσερις μέρες και σίγουρα μπορούμε να αναλύσουμε κάποια πρώτα ενδιαφέροντα στοιχεία του ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια της συνέχειας της ομάδας που μάζεψε περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ, είναι πως ο βασικός κορμός της ομάδας που έχει δουλέψει έναν χρόνο υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου, λειτουργεί στη προπόνηση σε ένα τοπ επίπεδο. Στη ζωή μου πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα στις ασκήσεις αυτή την περίοδο. Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγνωση.

Όλα τα παιδιά που έχουν προστεθεί, είναι σαφές πως δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους. Είναι συνήθως αυτοί που χαλάνε μία άσκηση, είναι αυτοί που προσπαθούν επί τρία και επί τέσσερα για να κάνουν αυτό που οι υπόλοιποι το κάνουν αυτοματοποιημένα.

Δεν αναφέρομαι μόνο στις μεταγραφές που είναι οι Χατσερίδης και Ζαμπά, αλλά και στους δανεικούς που επέστρεψαν όπως είναι ο Κίτσιου, ο Χαρίσης, ο Μυστακίδης, ο Λάμπρου και ο Πέδρο Ενρίκε. Αν προσθέσουμε και τον νεαρό Μπαλογιάννη, οι νέοι – αυτοί που δεν δούλεψαν ουσιαστικά με τον Λουτσέσκου – είναι οκτώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Λουτσέσκου δεν ήθελε πολλές αλλαγές. Και αν βλέπατε τις προπονήσεις θα το καταλαβαίνατε και εσείς. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και άπαντες στον ΠΑΟΚ πρέπει να ζήσουν με αυτή.

Η εικόνα των νέων πάντα είναι εμπορική. Θέλει ο κόσμος να αναλύουμε και να ωραιοποιούμε. Ο ρεαλισμός όμως είναι πιο χρήσιμος για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Χατσερίδης θα αργήσει να φτάσει σε επίπεδα τους υπόλοιπους και αυτό είναι φυσιολογικό. Πρώτον, αναφερόμαστε σε ένα κορμί δύο μέτρων που ως γνωστόν για να γυμναστεί και να ανοίξει, χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Δεύτερον είναι ένα παιδί που έπαιζε σε μία ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία για μία δεκαετία και καλείται να αλλάξει στυλ παιχνιδιού και ρόλο μετά από ένα τόσο σεβαστό χρονικό διάστημα. Τρίτον, το θέμα προσαρμογής του δεν είναι απλό, αφού βγαίνει πρώτη φορά από τη χώρα του, δεν μιλάει άλλη γλώσσα πλην της μητρικής του και ήρθε από μία ομάδα που ήταν ηγέτης, σε μία ομάδα που έχει ηγέτες και καλείται να συμπληρώσει το παζλ.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω στο ενδεχόμενο να μην είναι καλή η εικόνα του στα πρώτα φιλικά και να αρχίσει μετά το ξεφωνητό. Ούτε εγώ είμαι φαν της επιλογής γιατί πίστευα στην ανάγκη εύρεσης ενός διαφορετικού τύπου στόπερ, όμως ακόμη και τα διαφορετικά στοιχεία που θα δώσει στην ομάδα είναι χρήσιμα. Και καλό είναι να προστατευτεί από τα βιαστικά σχόλια.

Για τον Ζαμπά, έχει τις βάσεις για μεγάλη καριέρα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η βάση είναι η ταχύτητα, η δύναμη, η τεχνική και η διάθεση. Αυτό που θα κληθεί να μας δείξει εδώ στον Ολλανδία, είναι η οξυδέρκειά του στο τακτικό κομμάτι. Αν ο Ζαμπά καταλάβει γρήγορα τον ρόλο που θέλει να του δώσει ο Λουτσέσκου, θα τον δούμε με το καλημέρα βασικό. Αν όχι, θα χρειαστεί και αυτός τον χρόνο του. Και τότε ο Ρουμάνος θα πρέπει να σκεφτεί τις εναλλακτικές.

Κλείνοντας με τα όσα συμβαίνουν στην Ολλανδία, αυτός που δείχνει από τους νεοφερμένους πιο εγκεφαλικά έτοιμος, είναι ο Λάμπρου. Αυτός που θεωρητικά ήταν πίσω από τους υπόλοιπους. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν είναι θεωρεία.

Πάμε λίγο στην Ελλάδα όπου καλά είχαμε ηρεμήσει μετά την αλητεία της περυσινής σεζόν, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει και μία ζωή. Έπρεπε να εμφανιστούν οι στημένοι.

Μετά την περυσινή σεζόν, είναι σαφές πως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν μπορούν να είναι μαζί πουθενά. Συνέβησαν πολλά και όχι μόνο αυτά που φάνηκαν. Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι απέναντι και αυτό είναι σαφές.

Με αφορμή την μάχη για την προεδρεία της Λίγκας, ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν κατέβηκε στη διαδικασία όπως του ζητήθηκε και τελικά εμφανίστηκαν ο Μπαταγιάννης από τον Ολυμπιακό και ο Καϊμακάμης από την ΑΕΚ.

Ξαφνικά άρχισαν τα παπαγαλάκια να αναφέρουν κάτι περί συμμαχίας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού έτσι ώστε να πιέσουν τον ΠΑΟΚ μέσω της κοινής του γνώμης να πάει με τον Καϊμακάκη. Με τον Διάβολο πιο πιθανό ήταν ενημερωτικά. Γιατί άλλο να σε πουλάνε οι φίλοι σου και άλλο να σε πουλάνε αυτοί που ξέρεις πως είναι εχθροί. Αυτό που συνέβη με την ΑΕΚ, δεν έχει επιστροφή. Το ποιος θα κερδίσει από αυτή την ιστορία ουδείς το γνωρίζει. Όμως οι δυο τους χέρι – χέρι, θα περάσουν πολλά χρόνια για να πιαστούν.

Βγήκαν τα επιχορηγούμενα παπαγαλάκια να πούνε πως ο ΠΑΟΚ θα ψηφίσει Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ θα ψηφίσει όποιον γουστάρει και αν δεν γουστάρει κανέναν θα ψηφίσει παρών. Όπως και έγινε.

Βέβαια όλοι αυτοί που υπονόησαν πως ο ΠΑΟΚ συμμάχησε με τον Ολυμπιακό, δεν έλεγαν κουβέντα όταν ο Ολυμπιακός συμμαχούσε με τον Παναθηναϊκό ή ο τελευταίος με την ΑΕΚ. Ή όταν η ΑΕΚ νοίκιασε τον μηχανισμό του Ολυμπιακού, κάτι που έκανε και ο ΠΑΟ το 2010.

Κανένας ΠΑΟΚ δεν συμμαχεί με κανέναν. Έχει τον εαυτό του να προστατέψει από ανθρώπους που ικανοποιούνται με τίτλους στα δικαστήρια ή με τεχνητές κρίσεις μέσα από τοποθετήσεις ενός παππούλη.

Και το ότι ο Ολυμπιακός σήμερα επέλεξε έναν μετριοπαθή υποψήφιο για τη Λίγκα σε αντίθεση με τα στελέχη και το ύφος τους που μας έχει συνηθίσει, είναι γιατί χάρις στον ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον την έπαρση του παρελθόντος.

Το παραγοντιλίκι είναι διπλωματία. Έχει κυνισμό. Όποιος πει πως ποτέ δεν θα συμβεί αυτό ή το άλλο κάνει λάθος. Όμως για να κλείσουν οι πληγές του περυσινού, θα περάσουν χρόνια.

Και αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται από κανέναν που έχει αντιληφθεί το τι έχει συμβεί.

ΥΓ Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον ΠΑΟΚ να πάρει θέση για κάτι που δεν συμμετέχει, είναι μία από τις πλέον ηλίθιες που έχουν γραφτεί διαχρονικά. Να ενημερώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, πως ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση σε κανένα πολιτικό θέμα πλην αυτά που αφορούν τον ίδιο. Δεύτερον, κανένας σύλλογος δεν οφείλει να κατευθύνει πολιτικά το κοινό του. Τρίτον, ομάδες με τεράστιο όγκο οπαδών είναι πολυσυλλεκτικές και αυτό είναι φυσιολογικό. Κανέναν ΠΑΟΚ δεν απασχολεί η θέση των πολιτών, ούτε η συμπεριφορά τους εκτός ΠΑΟΚ. Αυτή η ανακοίνωση είναι ο ορισμός της έπαρσης που ξεπροβάλει από την κυβέρνηση σε μία εποχή που πανηγυρίζει για πράγματα που την κατεύθυναν να πετύχει με πειραματόζωο τον κόσμο. Καλό θα ήταν, ο εμπνευστής της ανακοίνωσης να μαζέψει την μαγκιά του, να μαζέψει τον δείκτη του χεριού του που κάνει ότι και αυτοί που κατηγορεί - στιγματίζει κοινώς - και να σεβαστεί πως ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση σε κανέναν πολιτικό θέμα. Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να ζητάς αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση. Για την ιστορία, στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ διάβασαν την ανακοίνωση και ξύνονται μαζικά.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.