Ads Top

Βόμβες για Ολυμπιακό: «Aλλάζουν τα πάντα»!



Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να επιστρέψει στην κατάκτηση του τίτλου την επόμενη αγωνιστική περίοδο, παρά την κακή φετινή χρονιά του και τις αλλαγές που θα γίνουν, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.


Ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στην εφημερίδα SportDay, αναφέρθηκε στην κακή παρουσία των Πειραιωτών στα Γιάννενα, στην αντίδραση οπαδού που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και στο ενδεχόμενο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στο sportdog.gr...

«Ούτε σοφότεροι γίναμε χθες, ούτε αισθανθήκαμε καμία έκπληξη με όσα είδαμε. Η μέρα της μαρμότας, ο,τι βλέπουμε όλη τη χρονιά έγινε και στα Γιάννενα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μάλιστα, θα έπρεπε να παίξουν περισσότερα πιτσιρίκια, να ήταν ακόμα και όλη η 11άδα με νέα παιδιά. Να χάσει αλλά με νέα παιδιά στην 11άδα του, που να παίρνουν εμπειρίες. Γιατί και οι έμπειροι που έπαιξαν δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν μπορεί το υλικό που υπάρχει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού να ανταποκριθεί, μαζικά, στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας:

«Υπάρχει μια παρανόηση: Το πλάνο με τα παιδιά από τις ακαδημίες δεν αφορά την έλευση μιας 11άδα που θα παίξει στο βασικό σχήμα. Το πλάνο είναι, περίπου, αυτό που είχε εφαρμόσει ο Μπέντο. Με 2-3 παιδιά από τις ακαδημίες, που θα τα απορροφά σταδιακά η πρώτη ομάδα. Γιατί πέρα από τη σωματική και ποδοσφαιρική τους προετοιμασία, είναι στη μέση και το ψυχολογικό κομμάτι. Δεν γίνεται να παίζει με παιδιά και ξαφνικά να τους φορτώνει το βάρος του πρωταθλητισμού. Δεν μπορεί ξαφνικά να τους πεις να μπουν και να παίξουν, να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

Πώς σχολιάζεις την κίνηση του Μαρινάκη να επικοινωνήσει άμεσα με την αποστολή του Ολυμπιακού και να δείξει την έντονη δυσαρέσκειά του;

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδράει έντονα. Πριν από έναν μήνα ήταν πάλι οξύς στην κριτική του προς τους παίκτες, όταν είχε πάει στου Ρέντη. Γνωρίζουμε όλοι, άλλωστε, ότι ο Μαρινάκης πριν αποκτήσει τον Ολυμπιακό ήταν και παραμένει οπαδός του συλλόγου. Σε έναν βαθμό λοιπόν ενήργησε, αλλά και πόνεσε, υπέφερε, ως οπαδός του Ολυμπιακού. Για αυτό και τα λόγια του είχαν μια θετική αποδοχή από τον κόσμο των Πειραιωτών, γιατί είπε πραγματα που ο κόσμος του Ολυμπιακού τα σκέφτεται. Το συναίσθημα είναι ίδιο στους οπαδούς, είτε μιλάμε για τον Μαρινάκη είτε για έναν απλό φίλαθλο».

Πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον σύλλογο; Λέγονται και γράφονται πολλά καθημερινά.

«Περιμένω ένα Ολυμπιακό αλλαγμένο στα πάντα. Το ρόστερ θα έχει χαωτικές αλλαγές. Έχουν φύγει ήδη αρκετοί και θα φύγουν κι άλλοι. Ψάχνουμε για το ποιοι θα μείνουν όχι για το ποιοι θα φύγουν. Θα υπάρξουν άμεσα αποχωρήσεις όχι μόνο ποδοσφαιριστών, αλλά και ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στην ομάδα με άλλον τρόπο. Ο Μαρινάκης μίλησε και για προπονητές χθες, οπότε οι εξελίξεις που περιμένουμε είναι σε όλα τα επίπεδα».

Μπορεί την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα ή θεωρείς ότι ίσως οι αλλαγές στην ομάδα θα χρειαστούν και χρόνο για να αφομοιωθούν.

«Αν δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να το κάνει, δεν μπορεί κανείς άλλος. Το είχε κάνει, ξανά, το 2010 με τον Μαρινάκη, που έκανε σερί 7 πρωταθλημάτων. Τότε η ομάδα είχε εικόνα διάλυσης, έλεγαν όλοι να φύγουν οι παίκτες και μέσα σε ένα καλοκαίρι άλλαξαν όλα. Είναι θέμα επιλογών, να γίνουν σωστές επιλογές και να στηριχτούν. Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, σήμερα είναι αύριο μπορεί να μην είναι. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα καλό ρόστερ, αλλά είδαμε άλλη μια φορά ότι είναι αυτοκαταστροφικός. Η ΑΕΚ, από την άλλη, είναι μεν πρωταθλήτρια και μπορεί νταμπλούχος σε λίγες ημέρες, αλλά ως ομάδα μπορεί να μην έχει σε λίγες ημέρες τον mvp της, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα έχει τον Αραούχο (με βάση την οικονομική πολιτική που έχουμε δει μέχρι σήμερα) και είναι θέμα αν θα έχει ακόμα και τον Λιβάγια. Μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς έχει περιορισμένο μπάτζετ. Άρα καταλήγω σε αυτό που είπα και στην αρχή: Αν μπορεί να το κάνει μια ομάδα, να επιστρέψει και να πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα, είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ακατόρθωτο, τρόπο θέλει».

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.