Ads Top

Ρεσιτάλ Κόλκα για το Κύπελλο του ΠΑΟΚ: «Ρε, θέλετε να τα βάλουμε κάτω;»



Ο τελικός ολοκληρώθηκε, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε σβηστά το κύπελλο αποδεικνύοντας πως είναι η καλύτερη ομάδα. Οι Μάο – Μάο πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, ενώ η κοινή γνώμη εμπέδωσε για τα καλά πλέον πως το πρωτάθλημα αυτό αλλοιώθηκε από δικαστικές αποφάσεις που μόνο γέλωτα προκαλούν και βέβαια σκοτώνουν το ποδόσφαιρο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Θα ξεκινήσω από το οπαδικό γιατί κακά τα ψέματα προέρχομαι από εκεί. Έλεγαν οι οργανωμένοι της ΑΕΚ μη τυχόν και πατήσει ΠΑΟΚτσής στην Αθήνα. Πραγματικά αναρωτιέμαι καμιά φορά αν οι νέες γενιές έχουν γνώση της οπαδικής ιστορίας ή αν έχουν το σθένος να παραδέχονται πέντε δέκα γεγονότα.

Οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν σύνδεσμο στην Αθήνα εδώ και 42 χρόνια. Μάλιστα, επειδή μονίμως τους δημιουργούσαν φθορές σε ξεκούδουνες φάσεις, είχαν θέμα με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Λειτουργώντας σεβόμενοι την ιστορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών, στην εκδρομή του 2014 έβαλαν ένα καπέλο στο εισιτήριο για συγκεκριμένο στόχο. Όχι για να κονομήσουν κάποιοι από αυτούς, όχι για να κάνουν κάποια ποζεριά, αλλά για την ουσία. Αγόρασαν ένα ακίνητο για να στεγάσουν τον σύνδεσμο με αυτά τα χρήματα.

Άλλοι οπαδοί κάνουν καριέρες, μπαίνουν σε λίστες πληρωμών, γίνονται τηλεοπτικοί αστέρες, οι δικοί μας της Αθήνας, λειτούργησαν όπως όφειλαν για την ιστορία του συνδέσμου.

Ο Πανελλήνιος λοιπόν, ότι και να γίνει, ότι και να πει ο καθένας, θα έχει πάντα τη βάση του στο κέντρο της Αθήνας και τα ΠΑΟΚτσάκια που θα αναζητούν βάση θα πηγαίνουν εκεί ακόμη και για να κοιμούνται όπως γίνεται δεκαετίες τώρα.

Οι νέες γενιές, έχουν καταντήσει το οπαδικό μία επικοινωνιακή βλακεία έτσι για να χαίρονται στον μικρόκοσμό τους. Πόδι ΠΑΟΚτσή λοιπόν στην Αθήνα, πατούσε, πατάει και θα πατάει όποτε θέλει στην Αθήνα. Περιμένουμε το πόδι κανενός από δαύτους να πατήσει στη Θεσσαλονίκη ακόμη. Να αράξει σε καφέ του κέντρου, να κάνει βόλτες και όλα τα συναφή.

Αυτά με το οπαδικό, μόνο και μόνο επειδή ως πρώην μέλος του Πανελληνίου θεωρώ πως προσβάλουν τα όσα έζησα εγώ ο ίδιος. Όχι κάποιος που μου είπε κάτι ή κάτι που άκουσα. Αλλοιώνουν αυτά που έζησα εγώ. Πάμε παρακάτω.

Επίσης, σε επίπεδο κερκίδας, ζήσαμε το μεγαλύτερο κοκομπλόκο πετάλου, όταν οι δικοί μας ξέσπασαν με συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, θέλοντας να πικάρουν την ΑΕΚ για τις πρακτικές της. Απλά το καταγράφω για να μη μείνει ασχολίαστο. Είχε πολύ πλάκα εκείνο το σημείο.

Έχει πλάκα επίσης που οι της ΑΕΚ θέλουν να υποβαθμίσουν το χαμένο κύπελλο. Αλήθεια αν κάποιος αμφισβητούσε τόσο έντονα την κυριαρχία σου και τον υποδεχόσουν στην έδρα σου, δεν θα έμπαινες με γυαλισμένο μάτι; Ο ΠΑΟΚ εδώ και δύο μήνες τους λέει κλέφτες. Λογικά θα έπρεπε να δαγκώνουν σίδερα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζουν στην έδρα τους.

Όταν όμως η κυριαρχία σου είναι αποτέλεσμα της επικοινωνιακής αύρας που επιβάλλεται από κατευθυνόμενα ΜΜΕ, όταν θα έρθει η στιγμή να την αποδείξεις στο γήπεδο, θα κάνεις την πρώτη σου ευκαιρία στο 75΄πλας και θα είσαι για πέντε γκολ. Κεράκι να ανάψετε στον Πρίγιο που δεν παστέλωσε το πέναλτι.

Για αυτό ο ΠΑΟΚ λέει πως τα πάντα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια. Γιατί απλούστατα εκεί υπερτερεί και όχι στο παρασκήνιο, τις σχέσεις με τα πολιτικά σκουπίδια και τους δικαστές που ξεφτιλίζουν το λειτούργημά τους.

Έρχομαι στην έδρα σου, σε λέω κλέφτη γιατί είσαι, αποδεικνύω ποδοσφαιρικά πως έχω δίκαιο και φεύγω. Έψαχνες πάτημα να βρεις στον ξένο διαιτητή και πάλι σε έπαιξε ειδικά με τις κάρτες. Απλά δεν πρόλαβες να παίξεις με παίκτη παραπάνω γιατί τσίμπησε στη μαγκιά του Βαρέλα ο Βόσνιος Τάκης Ζαχαράτος. Δηλαδή ήταν κόκκινη του Μαουρίτσιο και δεν ήταν του Μπακασέτα το τάκλιν από πίσω στον Βιεϊρίνια. Δεν ήταν ανατροπή του Πρίγιοβιτς από τελευταίο ποδοσφαιριστή; Αλλά και έτσι, πάλι φάνηκαν όλα.

Μπορείτε να ζείτε στον κόσμο σας, να τα λέτε μεταξύ σας και να ψήνεστε, να πιστεύετε ότι θέλετε. Αυτό άλλωστε που έχει αποδείξει η ιστορία, είναι πως οι ψεύτικες βάσεις εύκολα διαλύονται. Όποιος μηχανισμός δεν έχει ρεαλισμό, ξυπνά ένα πρωί πολύ άσχημα.

Είδα την παρομοίωση του Κώστα για την Καστοριά. Δικαίωμά του ο καθένας ότι θέλει γράφει. Απλά καμιά φορά όταν σκέφτεσαι για τον άλλον, πρέπει να μπαίνεις στη θέση του. Ο ΠΑΟΚ χθες δεν πανηγύρισε ένα απλό κύπελλο. Πανηγύρισε το ότι οι Μάο Μάο είχαν δίκιο που φώναζαν κόντρα σε όλους και σε όλα. Και για εμάς, φέτος κατακτήθηκε το νταμπλ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς που πήραν θέση για τα μέτρα τάξης στα δημοσιογραφικά. Που κατηγορούσαν τους δημοσιογράφους των ομάδων για κάτι που δεν έκαναν.

Έχουμε πολλούς δήθεν στη δημοσιογραφία. Αντικειμενικούς, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, που με το που θα εμφανιστεί κανένα γραφείο Τύπου ή καμιά αρπαχτή με ξεκούραστα χρήματα, θα τρέξουν πρώτοι.

Δημοσιογράφους που έχτισαν καριέρα στον αέρα, που δεν έχουν παραστάσεις από γήπεδα, δεν έχουν καμία απολύτως συναναστροφές με πρωταγωνιστές.

Αυτοί λοιπόν, κατηγόρησαν εμμέσως εμάς, όσους υποστηρίζουμε μία ομάδα ή έχουμε μία πένα διαφορετική από τη δική τους. Είμαστε εμείς οπαδογράφοι και αυτοί μεγάλωσαν και ακολούθησαν κάθε βήμα του Διακογιάννη για να του μοιάσουν.

Αυτές οι αστείες προσωπικότητες για εμένα, μπορεί να είμαι και εγώ για αυτούς το σέβομαι, όταν τοποθετούνται για κάτι, θα πρέπει πρώτα απ όλα να ξέρουν σε ποιους αναφέρονται. Τι άνθρωποι είναι, πως σκέφτονται, ποια είναι η πορεία τους και η υποδομή τους.

Το ότι η ΕΠΟ έκρινε πως πρέπει να έχει αυξημένα μέτρα στα δημοσιογραφικά, είναι δικαίωμά της. Που στο τέλος δεν υπήρχαν καν, αλλά το ξεπερνάω.

Αντιλαμβανόμενη πως το κλίμα είναι τεταμένο και πως δεν έχει ξανασυναντήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, σκέφτηκε και αυτό. Και καλά έκανε.

Μεταξύ μας, οι οπαδογράφοι όπως μας λένε, ξέρουμε ποιος είναι τι, γιατί κάποιος γράφει κάτι, από πού κρατά η σκούφια τους και αν είναι αρσενικός ή στημένος. Σίγουρα για πρώτη φορά υπήρχε ο κίνδυνος να πεταχτεί μία λέξη παραπάνω και να γίνουμε ροντέο. Όλοι το είχαμε στο μυαλό μας. Όμως δεν έγινε το παραμικρό, άρα καλό θα ήταν να ανακαλέσουν οι δήθεν τις ανοησίες που έγραφαν εδώ και μέρες.

Έχουμε άλλωστε την εμπειρία, να μπορούμε να αδιαφορήσουμε για κάποιον που σιχαινόμαστε για αυτά που κάνει. Το μόνο που θα κάνουμε, είναι να μη του μιλάμε.

Την ίδια στιγμή, αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο, θα αγκαλιάσουν κάποιον που δεν γουστάρουν και σιχαίνονται, μόνο και μόνο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις του κώλου.

Αυτά, πάω στη Πάολα

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.