Ads Top

«Λάβρος» Κετσετζόγλου για ΠΑΟΚ: «Κι η Καστοριά πήρε κύπελλο αλλά δεν το έπαιζε νταμπλούχος…»



Η ΑΕΚ έχασε δίκαια στον τελικό και δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ όμως η γραφικότητα του Λουτσέσκου δεν μπορεί να αλλάξει την αλήθεια για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα της σεζόν και κατέκτησε το πρωτάθλημα κι ας έχασε το κύπελλο στην πρώτη νίκη σε ντέρμπι του αντιπάλου της. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.


Ήταν τρομερή η Καστοριά με Τσιρώνη, Δύντσικο και Γιώργο Παράσχο εγγύηση πίσω σε εκείνο τον τελικό στη Φιλαδέλφεια. Έβαλε πέντε γκολ και γύρισε με το κύπελλο στην ακριτική πόλη αλλά δεν τόλμησε να το παιξει… νταμπλούχος. Ούτε η Λαρισα το 85 όταν διέλυσε με 4-1 τον πρωταθλητή τότε ΠΑΟΚ είπε ότι πήρε το νταμπλ και δεν θυμάμαι δηλώσεις να λένε ότι απέδειξε μέσα στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα παρότι ο τελικός ήταν… τσόντα.

Το ίδιο κι ο Πανιώνιος του Αναστό και του συγχωρεμένου του Παθιακάκη που νίκησε με τρομερή ανατροπή 3-1 την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ποτέ δεν το έπαιξε πρωταθλητής. Μόνο ο Λουτσέσκου επειδή κατάφερε Μάιο μήνα να πάρει το πρώτο του ντέρμπι νομίζει ότι είναι Μπανανία η Ελλάδα επειδή βρίσκει αυτιά στερημένα πρόθυμα να ακούσουν. Μακάρι εκτός από προπονητικά σκονάκια σαν τον χθεσινό από τον σπουδαίο πατέρα του να έπαιρνε και λίγη προσωπικότητα ο Ρουμάνος αλλά κάποια πράγματα δεν αντιγράφονται. Όπως το να είσαι πρωταθλητής.

Κάπου εδώ να θυμίσω στον γιό του Λουτσέσκου και σε αυτόν που τύπωσε τις φανέλες νταμπλ, εκτός αν είχε στο μυαλό κανένα σουβλάκι με διπλή πίττα, πως το οφσάιντ γκολ του Βαρέλα είχε ακυρωθεί και το ματς θα έληγε 0-0 οπότε η ΑΕΚ θα έφευγε από την Τούμπα αν δεν γινόταν διακοπή με ευθύνη του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τρεις δικαστικές αποφάσεις με δύο βαθμούς παραπάνω. Οπότε ακόμη κι αν δεχτούμε ότι δεν θα νίκαγε στην Κέρκυρα όπου δεν θα πήγαινε για weekend μια εβδομάδα μετά την φιέστα όπως έγινε τώρα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα με τον πιο όμορφο τρόπο στην ισοβαθμία με τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οπότε και στο πιτς που λέει συνεχώς ο γιός του Λουτσέσκου με αυτή την βλαχορουμάνικη προφορά και εκτός πιτς και όπου παίχτηκε το πρωτάθλημα το έχασε από την ΑΕΚ. Είναι πρώτος στο κύπελλο όπως ήταν και στο Κατάρ με την Ελ Τζαίς.

Σε ότι αφορά τον αγώνα μετά το 15ο λεπτό και μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια το κύπελλο. Το ήθελε περισσότερο, ήταν πολύ πιο ξεκούραστος, δεν είχε πανηγυρίσει πρωτάθλημα μόλις το προηγούμενο Σάββατο όπως η ΑΕΚ και έτσι κέρδισε ένα πραγματικά άξιο κύπελλο όχι σαν το περυσινό τσίγκινο του Καλφόγλου και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Η ΑΕΚ δεν έκανε το νταμπλ γιατί δεν το άξιζε με την χθεσινή της εμφάνιση. Ο Μπάρκας ήταν ο μόνος που άξιζε όχι μόνο κύπελλο αλλά και… Ευρωπαϊκό με την χθεσινή παγκόσμια εμφάνιση όμως με έναν παίκτη τρομερό και τους Σιμόες, Αραούχο και Λιβάγια απλά μαχητές δεν μπορείς να νικήσεις αντίπαλο ιδίως όταν είναι εμφανώς σε καλύτερη μέρα. Έκανε τα λάθη του κι ο Μανόλο κατεβάζοντας μια ομάδα υπερβολικά μαζεμένη πίσω και με επιλογές που δεν βγήκαν όπως του Μάνταλου και η ΑΕΚ έχασε.

Έχασε ως πρωταθλήτρια με ανωτερότητα σε όλα, χωρίς κλάψες και παράπονα. Το πρωτάθλημα το πήρε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το κύπελλο η καλύτερη ομάδα του κυπέλλου. Αυτές οι δύο ομάδες αν δεν αυτοκτονήσουν μπορούν να είναι οι διεκδικητές και τα επόμενα χρόνια. Ο τελικός άρχισε και τελείωσε, η διαιτησία ήταν φανταστική και στα δημοσιογραφικά το κλίμα ήταν άριστο παρά την κινδυνολογία για όσους ανησυχούσαν. Καλό καλοκαίρι στα παιδιά μας. Μας έκαναν περήφανους και τα καλύτερα έρχονται. Πρόεδρε προχώρα. Για ακόμη καλύτερη ΑΕΚ του χρόνου. Χωρίς γραφικότητες και κατά φαντασία τίτλους. Καλό βράδυ και καλή επιστροφή σε όλα τα αδέρφια που ήρθαν από μακριά. ΑΕΚάρα για πάντα!

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.