Ads Top

Το πρώτο «ξύλο» πριν τον τελικό - Ρεπόρτερ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παίζουν «μπουνιές» για το ματς της χρονιάς



Πιστό στη συνήθεια για καλό ρεπορτάζ και πολύπλευρη κάλυψη των γεγονότων, το sportdog.gr έδωσε τον λόγο σε 8 ρεπόρτερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, για να μάθουμε τη δημοσιογραφική τους άποψη για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου.


Χωρίς πολλά λόγια, πάμε απευθείας στο ψητό...

Αντώνης Τσακαλέας (sport24 radio, contra.gr)

Βλέπω ένα παιχνίδι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στη μεσαία γραμμή και στον τρόπο με τον οποίο οι δύο ομάδες θα διαχειριστούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αν μπορεί από τη μια πλευρά η πίεση για ακόμα καλύτερο φινάλε στην ΑΕΚ να βγει δημιουργική, κι αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με αυτόν τον θυμό που υπάρχει στην κερκίδα να το διαχειριστούν σωστά. Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα για τον νικητή. Στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος οι δύο ομάδες έχουν μπει δύο γκολ. Το ένα κανονικό και το άλλο θα μπορούμε να το συζητάμε για καιρό αν αρχίσουμε τώρα. Κάτι που δείχνει ότι όντως θα είναι ένας τελικός λεπτομερειών. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα θα αφήσει ένα καλό τέλος η σεζόν. Σε περίπτωση απώλεια θα παίξει ρόλο το πώς θα έρθει αυτή.

Γιάννης Χωριανόπουλος (Sportime)

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είναι το ματς που πρέπει να κλείσει τη σεζόν. Και θα κρίνεται τίτλος. Μπορεί να είναι το Κύπελλο, που ο ΠΑΟΚ το πήρε πέρυσι και η ΑΕΚ πρόπερσι, αλλά θα είναι ντέρμπι. Με την ελπίδα όλων, να είναι ντέρμπι μόνο μέσα στο γήπεδο, χωρίς επεισόδια. Ουτοπικό; Θα δούμε… Η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Σε κούρσα 30 αγωνιστικών ήταν καλύτερη ομάδα και γι' αυτό κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ένα και μόνο ματς είναι άλλη κουβέντα και θέλει διαφορετική τακτική. Ο Χιμένεθ θα πορώσει τους παίκτες του και θα προσπαθήσει να το κάνει τις ημέρες που απομένουν. Τακτικά, ρισκάρω να πω πως θα ξεκινήσει με Μπακάκη, Γκάλο (εξτρέμ) στη δεξιά πλευρά σε 4-2-3-1, τον Μπακασέτα στην 11άδα και τον Χριστοδουλόπουλο στον πάγκο. Όπως στην Τούμπα περίπου…

Στέλιος Γρηγοριάδης (Metrosport, Metropolis FM)

Ελπίζω να μην έχουμε οδυνηρές συνέπειες με τις βλακώδεις ενέργειες του Κομίνη και του Ποντίκη, που τίναξαν το πρωτάθλημα στον αέρα. Και προκάλεσαν την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ. Από αυτές τις πιθανές οδυνηρές συνέπειες αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να προστατεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δούλοι των επιτρόπων, δηλαδή οι παράγοντες της ΕΠΟ; Όχι! Οι ίδιοι οι επίτροποι κατάφεραν να παρουσιάσουν το χειρότερο πρωτάθλημα στη χρονιά της επιτήρησής τους; Όχι! Άρα ο Θεός να βάλει το χέρι του.. Αν επιβεβαιωθεί αυτό που είδαμε αγωνιστικά σε όλο το πρωτάθλημα, δηλαδή η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, φαβορί θα είναι ο Δικέφαλος. Αλλά σε ένα ματς, ειδικά σε έναν τελικό, όλα μπορούν να συμβούν. Και πολλές φορές αυτού του είδους οι αγώνες κρίνονται από ένα ένα γκολ που έρχεται από το πουθενά.

Σπύρος Δαρσινός (Ώρα των Σπορ)

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ίσως είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει τον τρόπο να βάλει αξεπέραστα προβλήματα στην ΑΕΚ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι υψηλότερο, ωστόσο υστερεί σε προσωπικότητες, στοιχείο που περισσεύει στην ΑΕΚ. Η φόρμα δεν θα παίξει κανέναν ρόλο. Αν δουλέψει σωστά ο άξονας, η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Ως προς την ατμόσφαιρα, θα πω αυτό που λέω εδώ και αρκετές εβδομάδες: Υπό τη Δαμόκλειο σπάθη του Grexit, οι μαθητές και γενικότερα τα παιδιά ήταν η καλύτερη λύση. Για κάποιους, η όλη φάση είναι ένα αστείο. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή. Ίσως θα πρέπει να γίνουμε κοινωνοί μίας... μετ-αποκαλυπτικής κατάστασης, μπας και βάλουμε μυαλό. Αν και αμφιβάλλω...

Χρήστος Παυλίδης (inpaok.com)

Περιμένω ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, όπως όλα τα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Σε έναν τελικό δεν κερδίζει απαραίτητα η καλύτερη ομάδα. Πρόκειται, πάντα, για παιχνίδι ειδικών συνθηκών και περισσότερο από την αγωνιστική αξία των δύο ομάδων παίζουν ρόλο η ρέντα και η τύχη της ημέρας. Αλλά και η ψυχολογία. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν του εξασφαλίζει ότι θα πάρει το Κύπελλο μέσα στο καταραμένο για αυτόν ΟΑΚΑ. Το οποίο, για να μην το ξεχνάμε, είναι η έδρα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Νίκος Κιτσιγιάννης (to10.gr)

Η ΑΕΚ δείχνει μια αγωνιστική καθίζηση τις τελευταίες εβδομάδες, όμως για μένα αυτό είναι απολύτως λογικό. Η ομάδα «άδειασε» ψυχολογικά μετά και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον το κίνητρο είναι μόνο το κύπελλο. Γι’ αυτό και πιστεύω πως θα παρουσιαστεί αλλαγμένη προς το καλύτερο. Για μένα η Ένωση είναι συνολικά καλύτερη από τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου, έχει τον πρώτο λόγο και για τον δεύτερο τίτλο. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να αντιμετωπίζει με μια αδικαιολόγητη έπαρση το εν λόγω ματς. Αυτό συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και όσο συνεχίζεται, τόσο η ΑΕΚ κερδίζει πόντους στα δικά μου μάτια, όσον αφορά στον νικητή του τελικού.

Νίκος Τοσκίτσης (Sportime)

Ο τελικός θα αρχίσει με μειονέκτημα του ΠΑΟΚ λόγω έδρας, καθώς άλλη μια φορά αναγκάζεται να παίξει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, που κρίνει τον τίτλο, στην έδρα τιου αντιπάλου. Οπότε σίγουρα ξεκινάει με μειονέκτημα, όπως θα ξεκινούσε η ΑΕΚ αν ο τελικός ήταν στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει αυτοπεποίθηση, δείχνει η ομάδα ότι δεν έχει επηρεαστεί με όσα έχουν γίνει με την απώλεια του τίτλου. Όπως κι αν ήρθε αυτή η απώλεια. Οι πιθανότητες είναι λίγο μοιρασμένες, λόγω του ΟΑΚΑ, διαφορετικά θα ήταν σίγουρα φαβορί ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ δείχνει να έχει κούραση, αν έχει αδειάσει από όλη τη χρονιά. Αλλά μαζί με τον ΠΑΟΚ έδειξαν ότι είναι οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και όλα τους τα ματς κρίθηκαν στο γκολ.

Βασίλης Γούσιος (aek-live.gr)

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο και που πρέπει να απασχολεί σοβαρά τους ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι υπό ποιες συνθήκες θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ήδη δεχθεί εκτός από «κίτρινη κάρτα» και έξτρα... παρατηρήσεις για οριστικό Grexit και πλέον η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Μια πραγματικότητα που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν στο μυαλό τους τυχόν... θερμοκέφαλοι που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την παραμικρή ένταση. Grexit άλλωστε σημαίνει ταυτόχρονη καταβαράθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που μεταξύ άλλων θα οδηγήσει μοιραία σε θλιβερές συνέπειες στο οικονομικό σκέλος. Επιτέλους ας γίνει ένας ήρεμος τελικός και ας κερδίσει ο καλύτερος και πρωτίστως το ποδόσφαιρο.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.