Ads Top

Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό, το Κύπελλο στον Πύργο το λευκό (ΒΙΝΤΕΟ)



Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με μεγάλη ένταση, λόγω των επεισοδίων τις μέρες πριν τον τελικό, αλλά και ανήμερα, έξω από το ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στάθηκαν στο ύψος τους και πρόσφεραν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στους οπαδούς τους. Νικητής όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν Δικέφαλος, αυτός του Βορρά, ο οποίος ήταν καλύτερος από την Ένωση και δίκαια στέφθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας. Μάλιστα το τελικό σκορ (2-0) αδικεί τους νικητές, αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά και πέναλτι.


Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τις πρώτες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι, βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πιέσει ψηλά, κερδίζοντας ένα κόρνερ στο 2', το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον Μπάρκα να διώχνει σε πλάγιο με γροθιές. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 8' όταν ο Πρίγιοβιτς έστρωσε στον Μαούριτσιο, ύστερα από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Βραζιλιάνος σημάδεψε άουτ, έχοντας καλό παιδί εκτός περιοχής.

Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει μετά το 10', όταν και έφτιαξε την πρώτη της φάση, με τον Αραούχο να σημαδεύει πάνω από τα δοκάρια του Πασχλάκη, σουτάροντας από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από πάσα του Λιβάγια. Στο 16' όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Μπίσεσβαρ βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα αλλά το τελείωμά του ήταν εντελώς άστοχο. Στο 18', δε, ο Ολλανδός βρέθηκε ξανά σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά σημάδεψε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 23' όμως ο Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι αλλά ο Μπάρκας ψάρεψε τον Πρίγιοβιτς και κράτησε το μηδέν, σώζοντας την ΑΕΚ. Στο 35' ο γκολκιπερ της Ένωσης έκανε άλλη μία σημαντική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Κάμπος, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 50' απέναντι από τον Πρίγιοβιτς, ύστερα από λάθος γύρισμα του Τσιγκρίνσκι. Στο 56' ο Μπακάκης βρήκε τον Μάνταλος, ο οποίος δεν έπιασε γεμάτα τη μπάλα και η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πέλκας ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό, το τελείωμά του όμως έφυγε πάνω από την αθηναϊκή εστία.

Ό,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ και Κάμπος, το κατάφερε στο 65'. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, με τον Βιεϊρίνια να στέλνει τη μπάλα στη φυλασσόμενη γωνία του Μπάρκα που είχε κακή αντίδραση και δεν κατάφερε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γιακουμάκη, ύστερα από σέντρα του Γκάλο ήταν παντελώς άστοχη. Η ΑΕΚ άργησε να ξυπνήσει και απέτυχε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Αραούχο είχε μία ευκαιρία στο 83' αλλά δεν νίκησε τον Πασχαλάκη που δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά στον τελικό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Μακ.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89' όταν ύστερα απο αντεπίθεση και σέντρα του Γκάλο, το μονοκόμματο σουτ του Αραούχο έφυγε για λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Πέλκας έκανε το 0-2 και σιγούρεψε την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έβαλε μπροστά του ΠΑΟΚ, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου, οπότε του ανήκει ο τίτλος του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Εκπλήξεις επεφύλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον τελικό. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Σιμόες, τοποθετήθηκε ο Γαλανόπουλος. Η έκπληξη βρίσκεται στην επίθεση, όπου ο Ισπανός έριξε στη μάχη τον αρχηγό της ΑΕΚ και πρόσφατα επιστρέψαντα από τον σοβαρό τραυματισμό του, Πέτρο Μάνταλο που έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα. Στη δεξιά τοποθετήθηκε ο Μπακασέτας, ο Λιβάγια είχε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Αραούχο, που έπαιξε στην κορυφή και ολοκλήρωνε το 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ το άλλαξε. Έβαλε μέσα τον Γκάλο (αντί του Χουλτ) και γύρισε τον Μπακάκη στα αριστερά ώστε ο Βραζιλιάνος να καλύψει τη δεξιά πλευρά. Στο 67' μπήκε ο Λάζαρος να σώσει την κατάσταση (δεν τράβηξε ο Μάνταλος) αφού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε και εκείνος το κρυφό του χαρτί. Άφησε εκτός τον Μακ και έριξε μέσα τον Μπίσεσβαρ. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση των δοκαριών. Ο Μάτος αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Βιεϊρίνια να καλύπτει το δεξί με τους Βαρέλα-Κρέσπο να παίρνουν θέση στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή Κάνιας και Μαουρίτσιο ήταν το δίδυμο των χαφ, από τα αριστερά εφορμούσε ο Ολλανδός, από τα δεξιά ο Κάμπος, ο Πέλκας έπαιξε ψευτοδεκάρι και στην αιχμή του δόρατος ο Πρίγιοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου έβαλε τον Μακ (αντί του Κάμπος που ήταν κακός). Αφού προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος πέρασε τον Σάκχοφ για να δέσει το κέντρο του. Στο 82' μπήκε και ο Μαλεζάς, αφού ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10, λόγω της αποβολής του Μαουρίτσιο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (53' Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (67' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73' Γιακουμάκης), Αραούχο, Λιβάγια

ΠΑΟΚ Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (51' Μακ), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (75' Σάκχοφ), Πέλκας, Κάνιας, Βιεϊρινία (82' Μαλεζάς)

Η ΦΑΣΗ Το τετ α τετ του Πρίγιοβιτς στο 50'. Και πάλι ο Μπάρκας ψάρεψε τον Σέρβο, όπως στο πέναλτι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Μπορμπαλάν δεν άφησε ούτε στιγμή να χαθεί ο έλεγχος του παιχνιδιού. Έδειξε τις διαθέσεις του με τις κίτρινες που έδινε αβίαστα.

Όσον αφορά τις αμφισβητούμενες η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι εντός περιοχής του ΠΑΟΚ στο 7'. Δίκαια έδωσε την εσχάτη των ποινών στο 23' ύστερα από ανατροπή του Μπισεσβαρ από τον Μπακάκη. Σωστά απέβαλλε απευθείας τον Μαουρίτσιο για χτύπημα στον Αραούχο και έθεσε εκτός με δεύτερη κίτρινη τον Βράνιες για διαμαρτυρία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε μία άτυπη ρεβάνς από την ΑΕΚ για την απώλεια του πρωταθλήματος.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν απειλητικότερος, έχασε και πέναλτι με τον Πρίγιοβιτς, αλλά και δύο τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ και τον Κάμπος. Η Ένωση είχε προβλήματα ανάπτυξης. Δεν τράβαγαν τα δύο δεκάρια, Μάνταλος και Μπακασέτας, ως εξτρέμ, ενώ στο κέντρο ο Γαλανόπουλος είχε θέματα δίπλα στον Σιμόες με αποτέλεσμα να παιρνούν μπαλιές από τον άξονα. Συν τοις άλλοις είχε και τον Τσιγκρίνσκι σε κακή μέρα, αφού δύο φορές έβγαλε τετ α τετ αντίπαλο παίκτη. Στην ουσία ο Μπάρκας κράτησε όρθιους τους κιτρινόμαυρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά δυνατά, ο Χιμένεθ άργησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και το πλήρωσε η ΑΕΚ στο 67' όταν ο Βιεϊρίνια έβαλε μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλονικείς. Η αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου ήταν επιβεβλημένη, ενώ του Γιακουμάκη αναγκαστική, αφού οι κιτρινόμαυροι έχαναν σε ύψος μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Βαρέλα που ήταν συγκλονιστικός, να καθαρίζει κάθε μπαλιά στον αέρα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο συγκροτημένα μέχρι το τέλος του αγώνα και δικαίως πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου.




sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.