Ads Top

Αλλαγές και εκπλήξεις στον Ολυμπιακό: «Τέλειωσαν ήδη κάποιοι - Θα έρθουν παίκτες που θα...»



Το μαρτύριο της χρονιάς τελείωσε για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα. Και τελείωσε με τόσο απογοητευτικό τρόπο που κάθε φίλος της ομάδας του λιμανιού απορούσε για την εικόνα που αντίκριζε. Μια εικόνα που μάλλον δεν μπορείς να περιγράψεις εύκολα για έναν πολύ απλό λόγο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο η ομάδα του λιμανιού. Το παλιό τέλειωσε. Το νέο αρχίζει. Η ριζική αναδιάρθρωση του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει και ο Πέδρο Μαρτίνς διαπίστωσε από πολύ κοντά χθες, για ποιο λόγο χρειάζεται να ξαναχτίσει από την αρχή μια νέα ομάδα.


Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την διαδικασία που προαναφέραμε. Είναι επίσης δεδομένο πως ακόμα και αυτοί που είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να βρίσκονται στο πλάνο της νέας ομάδας, την έχασαν μετά τα τελευταία παιχνίδια. Κι εδώ πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει από την αρχή. Και να δημιουργήσει με βάση νέες ποδοσφαιρικές αρχές που θα βασίζονται στην φιλοδοξία και την διάθεση των παικτών.

Είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που έλειψαν την φετινή αγωνιστική περίοδο από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Και όταν οι ποδοσφαιριστές της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας παρουσιάζουν αυτή την εικόνα, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μπορεί να κρατήσει κάτι ο Ολυμπιακός από την σεζόν που ολοκληρώθηκε; Τι να κρατήσει με εμφανίσεις όπως αυτή της τελευταίας αγωνιστικής; Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά είναι να δημιουργήσει κάτι νέο. Ένα φιλόδοξο πλάνο που θα στηρίζεται στην επιθυμία και την κάψα για τίτλους κι αυτό ακριβώς θα κάνουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού.

Θα δημιουργήσουν το οικοδόμημα από την αρχή, απομακρύνοντας εκείνους που θεώρησαν ότι είχαν σίγουρη θέση στην ομάδα του Πειραιά, ανεξάρτητα με την προσπάθεια τους. Όσοι νόμιζαν ότι είναι σίγουροι διαπίστωσαν από πρώτο χέρι την διαδικασία των αλλαγών και είναι ήδη εκτός Ολυμπιακού. Δεν θα είναι όμως οι μόνοι.

Θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι και θα είναι πολλοί γιατί τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Κι αυτός είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του λιμανιού. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όσοι θεωρούσαν ότι είχαν βρει στον Ολυμπιακό «τον μήνα που θρέφει τους έντεκα» είναι βέβαιο πως θα βρεθούν εκτός ομάδας.

Οι αλλαγές όμως θα είναι διαρθρωτικές. Δεν θ’ αφορούν μόνο τους παίκτες. Ασφαλώς και πρέπει να κινηθούν διαδικασίες που θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες, διαφορετικά δεδομένα και σε άλλα θέματα που αφορούν το γενικό οργανόγραμμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να «ταράξει τα νερά» και προς αυτή την κατεύθυνση. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν κατηγορηματικός. Θα τ’ αλλάξει όλα.

Στο μεγάλο λιμάνι δεν πρέπει πάντως να ξεχάσουν τα όσα έγιναν την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Αντίθετα, θα πρέπει να θυμούνται τα όσα συνέβησαν για να μην παρουσιαστούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα. Όταν μια ομάδα, ένας μεγάλος οργανισμός όπως είναι ο Ολυμπιακός εντοπίσει τα προβλήματα, τότε θα βρει τους τρόπους για να επιστρέψει σε επιτυχίες. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να επιτραπούν φαινόμενα αδιαφορίας γιατί όλοι είδαν πόσο πολύ πλήρωσε ο Ολυμπιακός το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και όσοι φυσικά είναι την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο μεγάλο λιμάνι θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός ήθελε, θέλει και θα θέλει μαχητές.

Η σεζόν τελείωσε για τους ερυθρόλευκους. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα επιστρέψουν τον Ιούνιο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στου Ρέντη, καθώς θ’ αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα του λιμανιού. Θα υπάρξουν άμεσα και οι ανακοινώσεις. Το μέλλον του Ολυμπιακού ξεκίνησε και ένα είναι το βέβαιο. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει η ομάδα του Πειραιά στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός έχει έναν διοικητικό ηγέτη που θα κάνει ότι χρειάζεται για την δημιουργία μιας νέας δυνατής ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχει τον κόσμο του που θα είναι εκεί για να στηρίξει την ομάδα του. Και τρίτον ο Ολυμπιακός έχει την δυναμική του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας. Κι αυτό από μόνο του κινητοποιεί αστείρευτες δυνάμεις. Το μέλλον ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό.

to10
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.