Ads Top

Κόλκας... on fire πριν το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: «Ρε, σας βαρέθηκα!»



Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά και επικοινωνιακά βάζει τον καθένα να μιλήσει για την καθαρότητά της. Κρίμα για τον Σκουτέρη που μάσησε στο μπούλινγκ και έβγαλε απόφαση κωμωδία. Γράφει ο Στ. Κόλκας.


Δεν θα κάτσω να αναλύσω το σκεπτικό του Σκουτέρη που σε κάνει και γελάς. Απλά από εδώ και στο εξής, είμαι υποχρεωμένος να αφήσω στην άκρη τις αστειότητες του τελευταίου διμήνου και να ασχοληθώ με τον τελικό και την επόμενη χρονιά.

Πρώτα απ όλα, σήμερα έγινε η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του τελικού. Η αστυνομία πρότεινε 13 χιλιάδες εισιτήρια σε κάθε ομάδα. Προφανώς η αστυνομία αν μπορούσε να προτείνει από 3 χιλιάδες εισιτήρια σε κάθε ομάδα θα το έκανε. Άλλωστε ότι λάθος και να κάνει, φταίνε οι άλλοι.

Πέρυσι στον Βόλο, μία πεζογέφυρα είχε να φυλάξει και… ξέχασε να βάλει διμοιρία. Και όχι μόνο αυτό, όταν ανέβηκαν σε αυτή οι πρώτοι οπαδοί της ΑΕΚ, είχε πέντε λεπτά να αντιδράσει. Πήραν φωτιά οι τσουγκράνες των αξιωματικών της.

Νομίζω πως μετά το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το 2011, το γνωστό με το ελικόπτερο, έχω το δικαίωμα να πιστεύω πως η αστυνομία μπορεί να ενοικιαστεί προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Πως αλλιώς να δικαιολογήσω ότι ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη ακόμη και εκείνα τα «χελωνονιντζάκια» που δεν θα είχαμε δει ποτέ. Περίπου 2,5 χιλιάδες αστυνομικοί στην υπηρεσία μίας ομάδας που τελικά δεν έκανε φάση και αποκλείστηκε. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το ποδόσφαιρο, με το μίσος απλωμένο σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, η αστυνομία δεν έχει περιθώρια λάθους. Και η κυβέρνηση δεν γίνεται να μη καταστήσει σαφές πως όποιο ατόπημα και να υπάρξει από την πλευρά της, θα φέρει και τιμωρία.

Στη φάση που βρισκόμαστε βέβαια, τονίζω τον ρόλο της αστυνομίας γιατί δεν θυμάμαι να τιμωρήθηκε κανείς πέρυσι για τα όργια του τελικού στον Βόλο. Άσε που ήταν τόσο καλή η οργάνωση από την πλευρά της, που εμείς περνούσαμε μέσα από ΑΕΚτζήδες, αυτοί μέσα από εμάς και πάμε παρακάτω.

Εδώ λοιπόν πρέπει να καταγράψουμε πως ο ΠΑΟΚ και ο περίγυρός του, θα πάει στο ΟΑΚΑ να στηρίξει την ομάδα του. Αυτοί που μέσα στον αγωνιστικό χώρο πήρε τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη.

Θα πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά μας, πως βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε απέναντι στους Αθηναίους, έχει πηγή τον αυθορμητισμό μας.

Αρχικά ως περίγυρος, τρώμε το παραμύθι του Grexit και πιστεύουμε πως αν μετακομίσουμε την Κηφισίας, το Grexit θα αφορά όλους. Λάθος παιδιά, εμάς θα τιμωρήσουν μόνο.

Τριάντα χρόνια στήνουν και τα δοκάρια και εσείς περιμένετε να τιμωρηθούν όλοι; Αυτό λέγεται αφέλεια. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, θα το πάρει αυτός που είναι στη μέρα του, ο πιο τυχερός, ο πιο έτοιμος. Ο ΠΑΟΚ δεν τελειώνει στις 12 του Μάη. Έχει μία έτοιμη ομάδα, την καλύτερη στην Ελλάδα, με τους καλύτερούς του παίκτες να έχουν συμβόλαια, με μηδέν δανεικούς και παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι η πρώτη φορά στην εποχή Σαββίδη που μπορούμε να έχουμε μία ορθολογική ποδοσφαιρική συνέχεια και όχι ηλίθιες ανακατατάξεις που στερούν χρόνο από την ομάδα, είναι η πρώτη φορά που έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με δεδομένο πως αποφασίστηκε και το VAR.

Βαρέθηκα να τρέμω ένα παιχνίδι. Τι θα γίνει και τι θα κάνουμε, τι θα πούμε. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι κατάλληλες για να με διαλύσουν αυτοί που μου κουνάνε το δάχτυλο. Δεν χρειάζεται να πέσω στο επίπεδό τους. Πάω να παίξω μπάλα. Σε αυτό υπερτερώ και εκεί θα ποντάρω.

Σε πρώτη φάση, γνωρίζοντας πως η ομάδα έχει εκνευρισμό, είμαι υποχρεωμένος να τον κάνω δημιουργικό. Ο κακός εκνευρισμός σε αφήνει με δέκα στο γήπεδο. Ο δημιουργικός σου δίνει αέρα. Ο στόχος της 12ης Μαϊου, είναι να το σηκώσω στην έδρα του αντιπάλου. Το γιατί πρέπει να παίξω εκεί, είναι μία άλλη κουβέντα.

Και πάμε στους θεσμούς. Εννοείται πως δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τον ρόλο των Κοντονή – Βασιλειάδη. Ο πρώτος λειτούργησε με χουντικές πρακτικές αφήνοντας δικαστές να δέχονται μπούλινγκ, ενώ γνώριζε πχ πως ο Σκουτέρης ήταν κατά του να βγει η απόφαση του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός παραμονές του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ως δια μαγείας, εμφανίστηκε το θέμα όταν η απόφαση ήταν αυτοί που ήθελαν τα παλικάρια μας. Την έβγαλε μάλιστα, αυτός που ηγείτο του μπούλινγκ στον Σκουτέρη και για ένα blogspot αξίας τριών ευρώ έχει διαφήμιση ΟΠΑΠ. Πρώτα τον σκίζουμε, μετά φτιάχνουμε το προφίλ του. Κλασική αδερφίστικη συμπεριφορά.

Ο δεύτερος, αφού σοκαρίστηκε, έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Θα στρώσει λέει το ποδόσφαιρο, θα γίνουν συζητήσεις.

Σε πρώτη φάση, ας φροντίσει να σταματήσει το παιχνίδι «τρώμε τον Ιβάν από τον ΠΑΟΚ», που μόνο ποδοσφαιρικό δεν είναι και ας κάνει μία κουβέντα με την ΦΙΦΑ ζητώντας απαντήσεις για τα όργια Περέιρα που τίναξαν το πρωτάθλημα στον αέρα. Ας αναρωτηθεί γιατί ακόμη και σήμερα η ΚΕΔ δεν έχει φωνάξει τον Κομίνη που δεν πήγε να καταθέσει και ας καταλάβει το γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν μπορεί να σοκάρετε μόνο από μία φωτογραφία και αν δεν έπιασαν τα μακαρόνια με κιμά. Ας σοκαριστεί με τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ.

Με λίγα λόγια για να τελειώνουμε, εμάς μας ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ. Και αυτή τη στιγμή, βλέπουμε μπροστά μας να εκτυλίσσεται ένα σενάριο που έχει μπόλικο παρασκήνιο. Και σε αυτό, δεν χωρά αφέλεια.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

Από το Blogger.