Ads Top

Οργή Κόλκα: «Είναι αλητεία αυτό που έκανε η ΑΕΚ» - Ατάκες-φωτιά για Σκουτέρη, Κομίνη, ΠΑΟ



Ωραίο μέρα η χθεσινή. Όργια στο Ρεάλ – Γιούβε, ντερμπάρα στην εφέσεων, μπασκετάρα στο ΟΑΚΑ, στο κενό η προσπάθεια να σωθεί ο Αλαφούζος, όλα τα είχε ο μπαξές. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Θα ξεκινήσω με το μπάσκετ γιατί πάντα τα αγωνιστικά θέματα είναι τα πιο σημαντικά. Η πιο ομάδα κέρδισε τη λιγότερο ομάδα παρά τις δύο σημαντικές της απουσίες. Για τον ΠΑΟΚ που ποντάρει πολύ στο ροτέισόν του, Κόνιαρης και Λάκι Τζόουνς είναι απώλειες. Κι όμως, η απόδειξη του πολύ έξυπνα δομημένου ρόστερ ήρθε άμεσα αφού παρά τα φάουλ που φορτώθηκε η ομάδα, δεν έχασε την ισορροπία της.

Αυτός είναι και ο επαγγελματικός αθλητισμός. Περισσότερο μιλάει το μυαλό και η τεχνογνωσία, παρά το χρήμα. Και επαναλαμβάνω πως ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, είναι ο οδηγός για τον ποδοσφαιρικό. Γιατί η ΚΑΕ είναι μονίμως μία value for money ομάδα.

Βέβαια στο μπάσκετ, το άθλημα το έχουν σακατέψει οι διαιτητές. Αυτό που γίνεται φέτος, έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Να είναι ο ΠΑΟΚ δύο κλάσεις καλύτερος χθες και να έχεις τον Σώμο να παλεύει με νύχια και με δόντια. Μόνο τάκλιν δεν έκανε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Όμως τα σουτ του Γκος και του Ζάρα δεν του έδωσαν το δικαίωμα να γίνει πρωταγωνιστής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος παίζει έτσι τον ΠΑΟΚ. Όμως υπάρχει κανείς να τον ελέγξει; Δύσκολα.

Προς τιμήν της η ΑΕΚ παραδέχτηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Δύο ομάδες έπαιξαν, μία κέρδισε που ήταν καλύτερη και πάμε παρακάτω.

Η εκδίκαση της έφεσης, επιβεβαίωσε αυτό που έγραψα τις προηγούμενες μέρες. Πως το μπούλινγκ στον Σκουτέρη είναι αλητεία. Έφερε την αντίδραση του δικαστή και μασημένα λόγια από την πλευρά της ΑΕΚ. Καλείται να κάνει μία δουλειά που έχει αποδειχτεί τουλάχιστον φέτος, πως την έκανε καλύτερα από την Σκολαρίκη και τον Καποδίστρια. Και αυτό επιβεβαιώνεται από όποιον νομικό και αν μιλήσει κάποιος.

Είναι μία υπόθεση που κρίνει τίτλο και από τη μία ο ΠΑΟΚ κατέθεσε όλο το βίντεο, τέσσερις ώρες συνολικά, το οποίο έχει από την αστυνομία που χειρίζεται τις κάμερες. Δημοσιεύσαμε χθες ένα πεντάλεπτο που φαίνεται πως οι παίκτες της ΑΕΚ χαχανίζουν άρα δεν είναι τρομοκρατημένοι και βέβαια φαίνεται το σημείο που ο Κομίνης σφυρίζει και οι μεν πανηγυρίζουν και ο Δημητριάδης κάνει κινήσεις εκνευρισμού.

Είδα κάποιους συναδέλφους να ειρωνεύονται πως ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται πως σφύριξε ο Κομίνης ενώ το βίντεο δεν έχει ήχο. Προφανώς δεν θυμούνται πως κάποτε υπήρχε βουβός κινηματογράφος που κάποιοι στήνονταν σε ουρές και πλήρωναν για να δούνε μία ταινία χωρίς ήχο. Και η κίνηση λέει πράγματα, οι αντιδράσεις. Ο χοντρός και ο λιγνός μεγάλωσαν γενιές και ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι μύθος.

Προφανώς ο Κομίνης έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα γιατί δουλεύει σε μπιτσόμπαρο και είναι αυτός ο εκνευριστικός που ενώ έχεις πιει τον π@το σου, τρέχει γύρω – γύρω και σφυρίζει. Και ενθουσιασμένοι από το τραγούδι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άρχισαν να χειροκροτάνε, ενώ η κίνηση του Δημητριάδη είναι χορευτικό κάπως άγαρμπο γιατί εκείνη την ώρα έσκασε το... κουμπί.

Η ΑΕΚ έβγαλε μετά ένα βίντεο που δείχνει τον Κομίνη να μπαίνει στα αποδυτήρια και τον Σαββίδη να ακολουθεί και να μη τον συναντά τελικά γιατί μπήκε στα αποδυτήριά του. Είναι ο μοναδικός διάδρομος που υπάρχει τι να κάνουμε. Από κάπου έπρεπε να φύγει και ο Ιβάν.

Τα πεντάλεπτα βίντεο δεν είναι κάτι που απασχολεί πάντως τη δικαιοσύνη. Αν ο Σκουτέρης θέλει να δικάσει δίκαια, θα πρέπει να δει όλο το βίντεο. Τέσσερις ώρες. Τι έγινε, τι δεν έγινε, είναι τρομοκρατημένοι; Ο διαιτητής σφύριξε, δεν σφύριξε; Ένα δικαστήριο δεν θα μπορούσε να δεχτεί επιλεκτικά σημεία και αυτό είναι το σωστό. Όλο το βίντεο που ο ΠΑΟΚ θέλει να το δει ο Σκουτέρης και η ΑΕΚ όχι. Μα γιατί;

Μέσα στο όλο σκηνικό έχουμε και τη Ρίζου που θυμήθηκε στην εκδίκαση τα ολυμπιακά ιδεώδη. Αν είναι έτσι, να δώσουμε στην ΑΕΚ ένα στεφάνι ελιάς και να αφήσει τα 25εκατ. ευρώ του τσάμπιονς λιγκ στην άκρη. Μη καταπατηθούν οι αρχαίες μας αξίες.

Ο Δημάτος δεν είδε τον Στυλιάρα να βγαίνει στο γήπεδο και είναι λογικό. Και εμείς που τον είδαμε, μάλλον ήταν ο μίμος του. Ο Στυλιάρας είναι καλός γαμπρός στο χωριό του και έχει πολλούς μίμους στις εμφανίσεις του όπως είχε ο Σαντάμ Χουσείν. Να μπερδεύει τις νύφες.

Επαναλαμβάνω πως αν η ΑΕΚ είχε την αλήθεια μαζί της, δεν θα ζητούσε εξαίρεση Σκουτέρη. Φοβάται το ενδεχόμενο να γίνει κανονική δίκη, όπως και σύμφωνα με την διαδικασία έγινε. Το θέμα από εδώ και στο εξής είναι το αν ο Σκουτέρης έχει την ψυχή να δικάσει κανονικά και όχι με βάση το κλίμα. Ή αν ο Σκουτέρης θέλει να δικάσει κανονικά με αποτέλεσμα να εκθέσει τον Καποδίστρια που το πήγε όπως βόλευε. Υπάρχει και η συναδελφική αλληλεγγύη.

Εγώ στο όλο σκηνικό βλέπω μία τεράστια ασάφεια την οποία προκαλεί ο Κομίνης με τα ψέματά του. Αυτός είναι όντως ο ηθικός αυτουργός όλων όσων περνάμε. Ο Κομίνης άλλα έκανε, άλλα έγραψε, πάλεψε να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ με ένα αστείο φύλλο αγώνα, δεν πηγαίνει να καταθέσει γιατί θα ξευτιλιστεί και το ξέρει, όμως όλο αυτό το σκηνικό αφήνει ένα θολό τοπίο γύρω από το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά αυτός ο απίθανος, αν το μελετήσουμε λίγο και προσπαθήσουμε να δούμε το μέλλον, διάλυσε το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να το σώσουμε πλέον. Κανείς δεν μπορεί, ούτε οι παράγοντες.

Μιας και τους έπιασα και αυτούς, στη Λίγκα εχθές έγινε άλλη μία γκέλα. Η προσπάθεια να σωθεί ο Αλαφούζος έπεσε στο κενό και μετά οι ομάδες που στήριξαν το αίτημα δεν πήγαν στη διαδικασία.

Το τραγικό της υπόθεσης, είναι πως παρουσιάζεται τεχνητά η διάθεση κάποιων ομάδων να σώσουν τον Παναθηναϊκό. Και αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο ψέμα. Προσπάθεια γίνεται να υπάρχει ένας διαλυμένος Παναθηναϊκός, που θα τον ελέγχει οποιοσδήποτε άλλος πλην του μεγαλομετόχου του και θα χρησιμοποιείται μόνο το ισχυρό μπραντ του για να πετυχαίνουν οι υπόλοιποι καλές συμφωνίες. Κυρίως αυτοί που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και παράλληλα, θα εκμεταλλεύονται τον τυπικά μεγαλομέτοχο στο κομμάτι της επικοινωνίας λόγω των ΜΜΕ που διατηρεί υπό τον έλεγχό του.

Ο Παναθηναϊκός ξέχωρα από τα όσα δημιουργούνται μεταξύ μας ανά καιρούς, είναι ένα τεράστιο κλαμπ που δεν μπορεί να ζήσει ως υποκατάστημα των αιωνίων εχθρών του. Και αν πραγματικά θέλουν το καλό του, ας πιέσουν τον Αλαφούζο να πληρώσει τα χρέη του. Και να αποχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, στην ΚΕΔ του Περέιρα, της ΦΙΦΑ που μας κουνάει το δάχτυλο ενώ είκοσι χρόνια που γινόντουσαν όργια είχε πάρει μία τζουγκράνα και τα μάτωνε, συνεχίζουν την επιλεκτική συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητές. Ο Διαμαντόπουλος που έπαιξε το ΑΕΚ – Ξάνθη που έληξε 4-0, έμεινε παραπάνω εκτός από τον Ζαχαριάδη που έπαιξε το ΑΕΛ – ΑΕΚ, ημιτελικό κυπέλλου παρακαλώ και έκανε πολύ πιο κρίσιμα και περισσότερα λάθη. Ο μονόφρυδος συντοπίτης μου μάλιστα, είχε οργιάσει και σε άλλα παιχνίδια όμως επέστρεψε γρήγορα.

Την ίδια στιγμή, η ΚΕΔ του Περέιρα και της ΦΙΦΑ που μας κουνάει το δάχτυλο, δεν έχει ζητήσει από τον Κομίνη να παραστεί στη δίκη του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Μήπως πρέπει η ΕΠΟ να δώσει στους ανθρώπους της FIFA τα εισιτήρια της επιστροφής; Αρκετά με τους αστείους.

Κλείνοντας, όργια έγιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό το διήμερο. Με το Ρεάλ – Γιουβέντους να μένει και αυτό στην ιστορία μετά το Ρόμα – Μπαρτσελόνα. Και με τον Κιελίνι να αναρωτιέται πόσα λεφτά πήρε ο Όλιβερ για να το σφυρίξει αυτό το πέναλτι. Στον θαυμαστό κόσμο της ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αναρωτιέμαι αν ο Ιταλός στόπερ είναι επηρεασμένος από την Σούπερ Λίγκα. Ή μήπως όχι;

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.