Ads Top

«Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου - Έτσι έκλεψαν τον ΠΑΟΚ»!



Έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο πρωτοπόρος να χάνει μέσα σε δύο εβδομάδες, δύο ντέρμπι στα χαρτιά μέσα στην έδρα του και έτσι να χάνει και τον τίτλο; Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αισθάνεται ότι ο τίτλος χάθηκε με αυτήν την διπλή κλοπή . Και ίσως μόνο έτσι μπορούσε να χαθεί, σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα του Δικέφαλου.


Χρήστος Παυλίδης


Καθώς πέρασε και το Πάσχα του 2018, πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν. Από το προσεχές Σάββατο (14/4) που ξαναρχίζει το πρωτάθλημα μέχρι τις 6 Μαΐου που ολοκληρώνεται, είναι τρεις εβδομάδες. Και μετά στις 12 Μάη είναι και ο τελικός του Κυπέλλου. Τι μας έμεινε δηλαδή; Μόνο 4,5 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η περίοδος 2017-18, το πρωτάθλημα της οποίας κρίνεται δεδομένα στα δικαστήρια και αντί να μιλάμε για μπάλα τις τελευταίες εβδομάδες, μιλάμε για νομικά θέματα.

Κι αυτό διότι πρώτα στήθηκε η παράσταση με το θέατρο του «κατά φαντάσιαν ασθενή» Γκαρθία στην Τούμπα (που ήδη αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό) και έτσι ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς από του ερυθρόλευκους στα χαρτιά και μετά ακολούθησε η υποτιθέμενη τρομοκρατία που ένιωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ και δεν βγήκαν να τελειώσουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο έχαναν με 1-0 στο 90’, αλλά τελικά πήραν (πρωτοδίκως) το παιχνίδι στα χαρτιά και επιπλέον επιβλήθηκε (πρωτόδικα) και έξτρα ποινή αφαίρεσης βαθμών στον Δικέφαλο του Βορρά (-3 φέτος και -2 του χρόνου).

Έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο πρωτοπόρος (διότι έως και τα τέλη Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος) να χάνει μέσα σε δύο εβδομάδες, δύο ντέρμπι στα χαρτιά (από Ολυμπιακό και ΑΕΚ) μέσα στην έδρα του και έτσι να χάνει και τον τίτλο; Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αισθάνεται ότι ο τίτλος χάθηκε με αυτήν την διπλή κλοπή (σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και πριν την εκδίκαση της έφεσης). Και ίσως μόνο έτσι μπορούσε να χαθεί, σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα του Δικέφαλου.

Ακόμη και σήμερα, ένα μήνα σχεδόν από τη μέρα που έγινε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αντί να περιμένουμε να δούμε μπάλα, περισσότερο περιμένουμε την εκδίκαση της έφεσης για την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπαιτιότητα για τη διακοπή έπεσε στον ΠΑΟΚ και όχι στην άρνηση των παικτών της ΑΕΚ να βγουν να παίξουν το τέλος του αγώνα.

Την απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση, θα τη δώσει η επιτροπή εφέσεων που θα εκδικάσει την υπόθεση το απόγευμα της Τετάρτης (11/4).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, εφόσον εξεταστεί και το βίντεο των αποδυτηρίων (όπου οι παίκτες της ΑΕΚ κάθε άλλο παρά τρομοκρατημένοι δείχνουν…) τότε ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ελπίδες αλλαγής της πρωτόδικης απόφασης.

Τι σημαίνει αλλαγή της πρωτόδικης απόφασης;

Ότι η υπαιτιότητα της διακοπής θα πάει στην ΑΕΚ, το ματς θα κατακυρωθεί με 3-0 στον ΠΑΟΚ και στην Ένωση θα επιβληθεί και η ποινή της αφαίρεσης 10 βαθμών επειδή δεν βγήκε να ολοκληρώσει το παιχνίδι της Τούμπας.

Προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολη την ολική ανατροπή στην υπόθεση, αλλά είναι δεδομένο ότι το νομικό τιμ του ΠΑΟΚ θα το παλέψει με τα στοιχεία που υπάρχουν.

Στο τέλος μπορεί η ΑΕΚ να πέσει μέσα στον… λάκκο που έσκαψε με την υποτιθέμενη τρομοκράτηση των παικτών της στην Τούμπα. Αν δεν πέσει μέσα στον λάκκο, τότε θα έχει πάρει τον τίτλο στα χαρτιά, γιατί το ματς της Τούμπας το έχανε και μέσα στο γήπεδο με το καθαρό γκολ του Βαρέλα στο 90’. Αν όμως πέσει στην παγίδα που πήγε να στήσει (με την ανακάλυψη της ιστορίας με τη δήθεν τρομοκράτηση των παικτών της), τότε θα βρεθεί από τους 57 βαθμούς που είναι τώρα (χωρίς να υπολογίζεται το ματς της Τούμπας) στους 47 (με το -10) και ο ΠΑΟΚ από τους 55 (χωρίς το -3 για το ντέρμπι με την ΑΕΚ) στους 58 και θα είναι αυτός αγκαλιά με τον τίτλο!

Όπως και να έχει είναι πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο, τα ματς να κρίνονται στα δικαστήρια και αυτό ήταν κάτι που επιδίωξαν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ όταν είδαν τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται από πάνω τους στη βαθμολογία και πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία 33 χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

to10
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.