Ads Top

Κλείδωσε: Αυτή θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό


Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς είναι στην Ελλάδα και η άφιξη του Πορτογάλου τεχνικού στην χώρα μας δρομολογεί άμεσες εξελίξεις σε πολλά θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της ομάδας του λιμανιού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 


Ο 48χρονος τεχνικός επέστρεψε στην χώρα μας έχοντας εμπλουτίσει την «βάση» δεδομένων που ξεκίνησε να φτιάχνει κατά την διάρκεια της προηγούμενης παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο Μαρτίνς εκμεταλλεύτηκε το διάστημα που ήταν στην πατρίδα του, είδε πολλά dvd, ανέλυσε χαρακτηριστικά παικτών που ανήκουν στο ρόστερ των πειραιωτών αλλά είχε παράλληλα την ευκαιρία ν’ ασχοληθεί και με μεταγραφικούς στόχους των ερυθρόλευκων.

Αυτό που έχει πει ο Μαρτίνς στους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι πως οι πειραιώτες πρέπει να ρίξουν αρχικά το βάρος στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού και αμυντικού μέσου. Ειδικά μάλιστα για το θέμα του στόπερ ο Μαρτίνς είναι κατηγορηματικός, έχοντας πει στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού «πρώτα απ’ όλους ο στόπερ».

Τσέκαρε Μολέντο ο Μαρτίνς

Αυτό δείχνει άλλωστε και το που έχει εντοπίσει ο Πορτογάλος τεχνικός, το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού την φετινή περίοδο. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχει ζητήσει την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Μια από τις περιπτώσεις που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ερυθρόλευκοι είναι ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ροντρίγκο Μολέντο. Ο έμπειρος κεντρικός μπακ έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ ωστόσο δεν θα έλεγε όχι στην επιστροφή του στην χώρα μας.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων παρακολούθησε σε dvd στιγμιότυπα από παιχνίδια του Μολέντο, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του παίκτη. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Μαρτίνς θέλει έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, έναν παίκτη που θα έχει ηγετικό ρόλο στην άμυνα των ερυθρόλευκων και ο Μολέντο μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Οι άλλες επιλογές του Πορτογάλου

Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κι άλλες επιλογές για το κέντρο άμυνας των ερυθρόλευκων. Παίκτες τους οποίους γνωρίζει καλά (και από το πορτογαλικό πρωτάθλημα) και με κάποιους εξ αυτών έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Ο νέος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, θα έχει αυτές τις μέρες συναντήσεις με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό και θα ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για τις άμεσες κινήσεις που θα κάνουν στο μεγάλο λιμάνι.

Κινήσεις που δεν θα αφορούν όμως μόνο μεταγραφές αλλά και άλλα ζητήματα που θεωρεί πολύ σημαντικά ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων. Ο Μαρτίνς αναμένεται να συναντηθεί και με τον Χρήστο Κόντη, ώστε να συζητήσουν αγωνιστικά θέματα αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό να μιλήσει και με κάποιους παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Ο Μαρκάνο «τρέλανε» την Πόρτο – ζητάει 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Σε ότι αφορά το θέμα του κεντρικού αμυντικού, ένα από τα ονόματα που έχουν απασχολήσει τον Ολυμπιακό είναι και αυτό του Ιβάν Μαρκάνο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Πόρτο και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία, που ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ο λόγος που δεν προχωρά η πορτογαλική ομάδα στην ανανέωση συμβολαίου του παίκτη, παρά την επιθυμία των «δράκων» να διατηρήσουν τον έμπειρο αμυντικό στο δυναμικό τους. Η αιτία λοιπόν που η Πόρτο δεν ανανεώνει την συνεργασία της με τον Μαρκάνο, είναι οι οικονομικές απαιτήσεις που έχει ο παίκτης και οι οποίες φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Ο 31χρονος στόπερ ζητά ένα πολύ μεγάλο ποσό για να υπογράψει συμβόλαιο καθώς είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του και θεωρεί πως θα βρει τα χρήματα που ζητάει. Η Πόρτο πάντως ούτε καν μπήκε στην διαδικασία να συζητήσει για ένα τόσο μεγάλο ποσό και αναζητά πλέον τον αντικατατάστατη του Μαρκάνο.: "Υπήρχε στρατηγική για να γαμ....ουν τον ΠΑΟΚ"

pagenews.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.