Ads Top

Ένας Ολυμπιακός… βάζει το μεγαλύτερο εμπόδιο για Γιαννακόπουλο και Παναθηναϊκό!



Το ΟΑΚΑ ρημάζει, αθλητές είτε δεν μπορούν να προπονηθούν, είτε τραυματίζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες, αλλά ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος είναι αντίθετος στο project "Athens Alive". Γιατί;


Ελλάδα 2018… Ελλάδα 2017, Ελλάδα 2016 και Ελλάδα όποια στιγμή κι αν διαλέξεις. Το μοναδικό μέρος στον κόσμο, όπου μια εγκατάσταση ρημάζει, διαλύεται, υπολειτουργεί, προκαλεί τραυματισμούς, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και τη στιγμή που διαφαίνεται μια λύση, ψάχνουμε τρόπους να την απορρίψουμε…

Είπε πριν μερικές ώρες ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ, για το Ολυμπιακό Στάδιο. «Είμαστε αντίθετοι όμως, γιατί θέλουμε το ΟΑΚΑ να μείνει στους αθλητές και τον υψηλό Αθλητισμό. Δεν θα αφήσουμε στον δρόμο τους Έλληνες αθλητές. Πώς είναι δυνατόν να μας ζητούν για παράδειγμα το ποδηλατοδρόμιο και να αφήσουμε στον δρόμο χωρίς να υπάρχει άλλο αθλητικό κέντρο τους αθλητές; Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σενάριο».
Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μια μέρα πριν ο Χρήστος Βολικάκης κοινοποιούσε στο facebook ότι ενημερώθηκε πως δεν μπορεί πια να προπονηθεί! «Το ζήσαμε και αυτό σήμερα!! Μετά τα συνεχή προβλήματα που προσπαθούμε καθημερινά να ξεπεράσουμε, έρχεται και αυτό σήμερα, και πλέον με απόφαση της ομοσπονδίας ποδηλασίας δεν μπορούμε ούτε να προπονηθούμε».

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου τραυματίστηκε ο Κώστας Φιλιππίδης και εκκρεμεί η αγωγή του για 538.000 ευρώ. Γιατί και ο πρωταθλητής επί κοντώ είχε πολλά να πει: «Νιώθω άσχημα για τις εγκαταστάσεις που υπάρχεις και στις οποίες προπονούμαστε κανονικά. Δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι όλα είναι καλά. Αυτά τα προβλήματα είναι χρόνια και οι αρμόδιοι τα γνωρίζουν. Αν επισκεφτείτε όλα τα προπονητήρια της χώρας, θα διαπιστώσετε ότι είναι σε άθλια κατάσταση. Μάλιστα, το ΟΑΚΑ έχει κριθεί ακατάλληλο και τα τελευταία δύο χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξάγεται στην Πάτρα».

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι δεν έχει περάσει ούτε χρόνος που τραυματίστηκε σοβαρά ο Ανδρογέων Σαμψάκης, με όλους τους υπεύθυνους να κρατούν στάση στρίβειν δια των ευθυνών και τον Πέτρο Φυρίγο, Εθνικό προπονητή καταδύσεων, να μιλάει ξεκάθαρα για το θέμα. «Κάποια στιγμή το κακό θα συνέβαινε. Παρότι το ατύχημα δεν έγινε στο νερό, χρόνια τώρα φωνάζω για την ακαταλληλότητα των σανίδων στο καταδυτήριο. Τοποθετήθηκαν το 2003 και έκτοτε δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ ζητώ την αντικατάσταση τους από το 2007».

Όλα αυτά έχουν συμβεί στο ΟΑΚΑ. Και είναι, δυστυχώς, τα κερασάκια στην τούρτα. Σε μια τούρτα που στρώνεται με δεκάδες παραλείψεις στις εγκαταστάσεις, παράτυπη λειτουργία, εκμετάλλευση και τον ελάχιστο σεβασμό στους αθλητές, οι οποίοι ελλείψει άλλων χώρων, αναγκάζονται να γυμνάζονται στο Μαρούσι. Μέχρι και ο Κώστας Φιλιππίδης το παραδέχτηκε, ότι αναγκαστικά έπρεπε να επιστρέψει στο ταρτάν που τραυματίστηκε. Για φανταστείτε το αυτό λίγο για έναν αθλητή. Εκεί που τραυματίστηκε, στη λακκούβα που γύρισε το γόνατό του ενώ προετοιμαζόταν για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πρωτάθλημα, εκεί να γυρίζει κάθε μερα.


Κι όμως, ο Σπύρος Καπράλος χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους αθλητές. Τους ίδιους αθλητές που τραυματίζονται, τους ίδιους αθλητές που δεν έχουν ωράριο προπονήσεων, που βλέπουν τις εγκαταστάσεις να υπερνοικιάζονται, να μην συντηρούνται, να μην φυλάσσονται και τους ίδιους αθλητές που όταν βρέχει γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να προπονηθούν λόγω πλημμύρας στο κλειστό γυμναστήριο.

Γιατί, λοιπόν, αυτή η στάση;



Το Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ!


Πολλοί θα συνδέσουν την απόλυτη άρνηση του Σπύρου Καπράλου με τη σχέση του με τον Ολυμπιακό. Ενδεχομένως και να τον επηρεάζει ενδόμυχα, ωστόσο θα ήταν μικρότητα να βάζει ο πρόεδρος της ΕΟΕ μια αθλητική αγάπη πάνω από το συμφέρον μιας ολόκληρης πόλης. Εξάλλου, ο ίδιος είχε τοποθετηθεί πριν τρία χρόνια με αρνητικό τρόπο για τη χρήση του Σταδίου Καραϊσκάκη, χωρίς να αφήνει την προσωπική του σχέση με τον Σωκράτη Κόκκαλη να τον επηρεάζει. Ούτε τη συχνή του παρουσία στις κερκίδες του φαληρικού σταδίου. Όταν φτάνει η στιγμή, η ιδιότητά του επιβάλλει να είναι αδιάλλακτος.

«Δυστυχώς, με θλίψη σας λέω πως Η ΕΟΕ δεν πήρε τίποτα για να δώσει το Καραϊσκάκη στην ΓΓΑ. Ήταν στο πρόγραμμα να δοθούν στην ΕΟΕ άλλοι αθλητικοί χώροι για να στεγαστούν αθλήματα, όμως ο στίβος, όμως τελικά δεν υπήρξε αντάλλαγμα. Όταν επιστρέψει μετά από 50 χρόνια το Καραϊσκάκη στην πολιτεία, θα πρέπει να το επιστρέψει στην ΕΟΕ. Η Ολυμπιακή επιτροπή θα αποφασίσει αν θα το νοικιάσει ξανά, βάσει νόμου».

Επειδή θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε αν σε πενήντα χρόνια η ΕΟΕ θα πάρει πίσω το Στάδιο Καραϊσκάκη (σ.σ. εδώ θα ήταν υπέρβαση να υποθέσουμε ότι θα έχει αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ως τότε), αναρωτιόμαστε γιατί δεν χρησιμοποιείται το παράδειγμα του εν λόγω γηπέδου για το ΟΑΚΑ; Για ποιο λόγο ο Σπύρος Καπράλος είναι κάθετος στις τοποθετήσεις του και δεν αγωνιά για το πώς θα πετύχει το καλύτερο για τους αθλητές του; Έλεγε, εξάλλου, ο ίδιος το 2016 για το πρόβλημα των εγκαταστάσεων.

«Οι αθλητές μας είναι ήρωες. Αν δούμε πως προετοιμάζονται οι αθλητές σε άλλες χώρες μας πιάνει θλίψη. Η πολιτεία έχει να επενδύσει σε αθλητικές εγκαταστάσεις απ’ το 2004. Σε πολλά αθλήματα έχουν αλλάξει τα όργανα βάσει κανονισμών και δεν έχουν αντικατασταθεί. Η Ολυμπιακή Επιτροπή και οι ομοσπονδίες κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ενισχύσουν, όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα πολλά απ’ τα κολυμβητήρια είναι κλειστά, επειδή δεν έχουν πετρέλαιο, ή δεν έχουν συντηρηθεί. Πολλοί κολυμβητές της Εθνικής ή η ομάδα πόλο τρέχουν απ’ το ένα κολυμβητήριο στο άλλο. Σήμερα συζήτησα με δύο αθλητές που ψάχνουν ένα κολυμβητήριο για δύο ώρες τη μέρα και δεν βρίσκουν».

Γιατί, λοιπόν, τώρα που υπάρχει διάθεση για επένδυση δεν υπάρχει διάθεση για διάλογο; Γιατί δεν υπάρχει διάθεση να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ώστε οι αθλητές να χρησιμοποιούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις αντί για τα «ραμολί» που τώρα πηγαίνουν καθημερινά; Ο Σπύρος Καπράλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα. Βρίσκεται για τρίτη θητεία στην προεδρία της ΕΟΕ, με την επανεκλογή του ένα χρόνο πριν να είναι περιπετειώδης και μοιάζει – τότε – ως φάρο νίκης του αθλητικού ιδεώδες κόντρα σε σκοτεινές διαβουλεύσεις. Το έλεγε και ο ίδιος!

«Η πορεία μου τόσα χρόνια με έχει κάνει να έχω πάρα πολλούς φίλους από όλο το αθλητικό φάσμα και η προσπάθειά μου ήταν να παραμείνω έξω από τα πολιτικά και τα κόμματα. Βεβαίως και τον Δημήτρη Μελισσανίδη τον ξέρω και με στήριξε, όπως με στήριξαν πάρα πολλοί. Τα προβλήματα που έχουν ανάμεσά τους στο ποδόσφαιρο δεν με αφορούν. Εγώ είμαι βαμμένος Ολυμπιακός, ήμουν αθλητής του για χρόνια, αλλά δεν με αφορούν οι ποδοσφαιρικές κόντρες. Το αν κάποιος ήθελε εμένα ή κάποιος άλλος τον κ. Κούβελο, αυτά είναι μέσα στη ζωή. Απλά ντρέπομαι για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των εκλογών».


Είναι ένας άνθρωπος που ήξερε να κρατάει τις αποστάσεις, ώστε να μην έχει σημασία σε ποιο γήπεδο συχνάζει ή ποια ομάδα υποστηρίζει. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει κατορθώσει σπουδαίες μικρές νίκες στον αθλητισμό, σε μια εποχή που οι πόροι όλο και λιγοστεύουν. Η ιδέα του για υιοθεσία αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα και έδωσε ώθηση σε αθλητές που βρίσκονταν διαρκώς μπροστά σε αδιέξοδα. Τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά. Τα ξέρει, μιλάει γι’ αυτά, τα αντιμετωπίζει καθημερινά.

«Έχει γίνει κανονικό πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις», δήλωνε πριν δύο μήνες. Πριν δύο μήνες! Με εξαίρεση το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και εκείνο του ποδοσφαίρου, γήπεδα που χρησιμοποιούνται από ανώνυμες εταιρίες, τα υπόλοιπα ρημάζουν. Η ΑΕΚ θα αποχωρήσει το πολύ σε δύο χρόνια. Το κολυμβητήριο δεν είχε άδεια λειτουργίας για χρόνια. Το ποδηλατοδρόμιο κλείνει. Ο στίβος διαλύεται. Το ΟΑΚΑ μαραζώνει. Υπάρχει μια ακτίδα φωτός μπροστά και ο Σπύρος Καπράλος μοιάζει να τυφλώνεται από τη λάμψη αντί να χαίρεται από την ελπίδα. Μα, γιατί; Ο ίδιος σιχαίνεται το παραγοντηλίκι και θέλει το καλύτερο για τους αθλητές του.

«Κι εγώ αηδιάζω για πολλά που γίνονται στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά συνεχίζω για να βοηθώ τους Έλληνες αθλητές, που μου έχουν δείξει τη μεγάλη τους αγάπη και θέλουμε να έχουν μια καλή πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αυτοί οι αθλητές πληγώνονται από το παραγοντηλίκι κι έχουν βρει σε μένα έναν άνθρωπο που τους στήριξε έμπρακτα και αυτή την αγάπη θέλω να τους τη γυρίσω πίσω».

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τώρα κάνει ακριβώς ό,τι σιχαινόταν… Παραγοντίζει και παραγοντίζει επικίνδυνα.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.