Ads Top

«Βόμβες» Βίκτωρα για διακοπή, Σαββίδη, Σκουτέρη - «Συμμαχία της πλάκας, εγώ δεν μπήκα με όπλο»!


Ατάκες-φωτιά από τον παλιό πρόεδρο της ΕΠΑΕ! - Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος τη διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο.


Ο παλιός πρόεδρος της ΕΠΑΕ και νυν εκδότης της εφημερίδας «Η Άποψη» καυτηρίασε στο sportdog.gr όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο πρώην παράγοντας υποστηρίζει ότι χάλασε η συμμαχία Μελισσανίδη-Σαββίδη λόγω συμφερόντων και τα... χώνει στον Σκουτέρη, για την απόφαση που βγήκε ξημερώματα Κυριακής, αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Εντύπωση προκαλεί η άποψή του για τους πυροβολισμούς που είχαν πέσει το 1999 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα περιστατικό που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, λόγω της εικόνας του οπλοφορούντα ηγέτη του ΠΑΟΚ, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ποια είναι η γνώμη σας για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είμαι σε κάποια πράγματα κάθετος. Ξέρω τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν αποτελούν λύση για όσα κάνουν αυτοί κύριοι. Η διακοπή δεν είναι λύση. Αν είναι οριστική η διακοπή μιλάμε για την καταστροφή ενός κόσμου από μικρούς έως μεγάλους. Δεν θα υπάρξει κανένας κέρδος γιατί δεν θα έχει γίνει καμία αλλαγή. Στο παρελθόν απειλούσε η FIFA και η UEFA με Grexit. Τώρα γιατί να το κάνει; Επειδή μπήκε με το όπλο στο γήπεδο ο Σαββίδης; Και ποιος μου λέει, ότι μεθαύριο θα τραβήξει κάποιος άλλος. Το θέμα είναι πώς μπορείς να κινηθείς σαν κράτος. Το κράτος δεν κινείται. Κατήργησε τους 400 εκλέκτορες, τους έκανε 71, για να μπορεί κάθε επιχειρηματίας να αγοράζει την ΕΠΟ. Είναι πολύ απλό. Πριν ήταν ο Βαρδινογιάννης, μετά ο Κόκκαλης, στη συνέχεια ο Μαρινάκης και τώρα ο Ιβάν με τον Μελισσανίδη».

Είχατε πει κάποτε, ότι στο πρώτο ανύπαρκτο πέναλτι, όλα θα γίνουν καπνός. Τελικά νιώθετε ότι επιβεβαιώνεστε;

«Ε, ναι. Αυτές οι συμμαχίες είναι της πλάκας. Όταν ζημιώνονται τα συμφέροντά τους, χαλάει η συμμαχία. Ο Ιβάν με τον Μελισσανίδη, "εμείς οι Πόντιοι", έλεγαν θα φέρουμε την εξυγίανση. Του τη φοράει τον περασμένο Μάιο με το Κύπελλο και τώρα έχουμε αυτήν την ιστορία, στην οποία μπούκαρει ο άλλος μέσα με πιστόλια. Αν ήθελε, μπορούσε να φοράει το σακάκι του. Εγώ το σχολίασα χθες στην "Άποψη" με χιούμορ. Έχει δίκιο ο Σαββίδης, γράφω. Έκανε καύσωνα και έβγαλε το σακάκι του. Δεν ήθελε να δείξει το όπλο. Τι άλλο να κάνεις; Είναι σοβαρό θέμα, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίζεις με ακραία ειρωνεία. Έβαλε τρεις φορές το χέρι του και άγγιξε τη λαβή του πιστολιού. Δεν το έβγαλε από τη θήκη. Όταν εγώ έρχομαι κατά πάνω σου και έχω το χέρι πίσω, τι κρατάω; Τον πισινό μου; Κάτι κρατάω. Δεν είναι απειλή αυτό;»

Μετά τις εικόνες του όπλου που έκαναν τον γύρο του κόσμου, έλεγαν, στη Βόρεια Ελλάδα, προφανώς για να υποβαθμίσουν το γεγονός "και τι έγινε; Στη Φιλαδέλφεια έπεσαν πυροβολισμοί". Αναφέρονταν στο περιστατικό που συνέβη τον Νοέμβριο του 1999, στο Members Club του παλιού «Νίκος Γκούμας», μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Μπορείτε να υπενθυμίσετε στους αναγνώστες, τι είχε συμβεί τότε;

«Είχαν μπει οργανωμένοι της ΑΕΚ, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μου και ο οδηγός μου πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, για να έρθει η Αστυνομία. Τότε εγώ ήμουν 9 ημέρες πρόεδρος. Είχαν εκλεχθεί παμψηφεί. Αυτά που λένε δεν περνάνε εδώ. Εγώ δεν μπήκα μέσα σε γήπεδο. Ήμουν στο Members Club της ΑΕΚ».

Θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια είναι η εκτίμησή σας;

«Με αυτούς που παρουσιάζουν για τακτικούς δικαστές τι να γίνει; Αυτό που έκανε ο Σκουτέρης ήταν για να τον καθαιρέσουν από το δικαστικό σώμα. Για ποιο λόγο; Σε έναν αγώνα, αν δεν γίνει, είτε φταίει ο ένας, είτε ο άλλος, ή ξαναγίνεται ο αγώνας. Η απόφαση ήταν... ολίγον έγκυος. Φταίει ο ΠΑΟΚ και μηδενίστηκε, αλλά παίρνει πίσω τρεις βαθμούς. Αν αθώωνε τον ΠΑΟΚ δεν θα είχα καμία αντίρρηση, όπως και αν αθώωνε τον Ολυμπιακό ή αν αποφάσιζε την εκ νέου διεξαγωγή της αναμέτρησης. Γιατί είναι τρεις λύσεις που προσφέρονται από τον κανονισμό. Πώς είναι δυνατόν να λέει, δεν θα γίνει αγώνας, αλλά μηδενίζεται η ομάδα και παίρνει πίσω τους βαθμούς; Δεν υπάρχει. Είναι εφεύρημα του Σκουτέρη. Εγώ ήμουν από τους θιασώτες, για να μπούνε τακτικοί δικαστές. Έδωσα μάχες για να μπούνε. Γιατί; Επειδή υπάρχει η επιθεώρηση του Αρείου Πάγου που ελέγχει τους δικαστές. Ο Κοντονής τι έκανε; Του είπε να πάει σπίτι του; Τον έστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Άρα τα έκανε με πλάτες».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.