Ads Top

Αποκάλυψη-βόμβα για Αλαφούζο από πράσινο ρεπόρτερ: «Σε αυτόν θέλει να δώσει τον Παναθηναϊκό»!


Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ψηφίζει Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αυτή τη στιγμή, πάντως, προέχει ν’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό και κατόπιν ποιος θα διαδεχθεί τον Αλαφούζο.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του στο εξής θα περιμένουν μία απάντηση από τον Γιάννη Αλαφούζο στην επιστολή που απέστειλαν.

Οι πληροφορίες από την Τρίτη κιόλας ανέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί με τον όρο της αποκλειστικότητας. Να δεσμευτεί, δηλαδή, ότι θα παραδώσει τις μετοχές του στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ και τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται στο εξωτερικό. Αυτό έχει μία λογική. Ας υποθέσει κάποιος ότι πουλάει το οικόπεδό του, το μαγαζί του, το σπίτι του. Δεν μπορεί να περιμένει έναν αγοραστή για πολύ καιρό. Ή, και καθόλου. Αν θέλει να… ξεφορτωθεί κάτι και ο Αλαφούζος στη συγκεκριμένη περίπτωση το επιθυμεί, ειδικά από τη στιγμή που θα φύγουν κι αρκετά χρέη από την πλάτη του, στον πρώτο που θα βρεθεί να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση θα πει «καλορίζικος».

Στην παρούσα φάση άλλος επενδυτής που να έχει εκφράσει επίσημα ενδιαφέρον στον Αλαφούζο δεν υπάρχει. Σενάρια ότι κάποιες εταιρίες από το εξωτερικό εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής στον Παναθηναϊκό υπάρχουν. Όπως ο κολοσσός «Carlton» (έχει τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και ακίνητα σε όλο τον κόσμο και σκέφτεται να επεκταθεί και στην Ελλάδα σε Αθήνα, Ρόδο, Κρήτη).

Το αν θα μπει ένας χρονικός ορίζοντας, λοιπόν, για να έχει τον πρώτο λόγο ο Γιαννακόπουλος, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Είναι θέμα διαπραγματεύσεων. Αν καταφέρει ο ηγέτης του μπασκετικού «τριφυλλιού» να πείσει τους συμπαίκτες του να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ, έχοντας την εγγύηση της Κυβέρνησης ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσει το πρότζεκτ «Athens Alive», τότε καλώς. Εφόσον δεν τα καταφέρει, όμως, μοιάζει δύσκολο να του δοθεί ο… πρώτος λόγος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται, άλλωστε, για μία πρωτοβουλία, όπου ο ιδιώτης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποφασιστικότητα του κράτους. Και στην Ελλάδα αυτό τραβάει από μήνες έως αρκετά χρόνια (π.χ. Ελληνικό). Εννοείται, ότι αν δουν ο Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του για έναν χρονικό διάστημα ότι μάλλον δεν θα καρποφορήσουν οι προσπάθειές τους, τότε ίσως αποσυρθούν. Μην ξεχνάμε ότι από το καλοκαίρι κι έπειτα μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό έχει τα καλά του, έχει και τα αρνητικά του. Μπορεί κάτι να γίνει γρήγορα, μπορεί και να κολλήσει εντελώς. Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει ένα καυτό πεντάμηνο μπροστά του. Σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αλαφούζος, λοιπόν, θέλει να παραδώσει την ΠΑΕ, αφού δεν βάζει άλλα χρήματα. Τώρα πως θα τη δώσει και σε ποια κατηγορία, είναι άλλο θέμα… Οι σχέσεις του με τον Γιαννακόπουλο έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Γνωρίζουμε, πάντως, ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να καταλήξει η ΠΑΕ στην οικογένεια του Δημήτρη και στους συμπαίκτες του. Ακόμα κι αν δεχθεί την ίδια στιγμή κι άλλη πρόταση. Ξέρει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού ψηφίζει τον Δημήτρη. Αυτόν γνωρίζει αυτόν εμπιστεύεται. Ψηφίζουν μονοκούκι Γιαννακόπουλο… Και πώς να κάνουν διαφορετικά, αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, άλλος… συνδυασμός στον ορίζοντα. Ακόμα, όμως κι αν βρεθεί, όποιο κι αν είναι το μέγεθος πάλι η πλειονότητα «Γιαννακόπουλο» θα φωνάξει. Με τα όποια λάθη του ο Δημήτρης έχει αποδείξει ότι αγαπάει τον Παναθηναϊκό, μισεί την ήττα, κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα συμφέροντά του και φυσικά και της ομάδας κι αυτό για αρχή είναι σημαντικό. Εκτός φυσικά από το χρήμα που πρέπει να πέσει στην ΠΑΕ.

Ο Γιαννακόπουλος, επιπλέον, μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο. Να του δώσει όραμα. Ενας ξένος επενδυτής ή ακόμα κι άλλος Έλληνας επιχειρηματίας ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό. Εκεί που καταλήγουμε όλοι, πάντως, είναι ότι πρέπει να φύγει ο Αλαφούζος. Χειρότερα από εδώ που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός τώρα, αποκλείεται να πάει. Στην αρχή τουλάχιστον θα κοιτάξει ψηλά. Και στην πορεία ανάλογα τα έργα και τα αποτελέσματα θα κριθεί ο Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του ή όποιος άλλος δεήσει να βγει μπροστά και να σώσει τον σύλλογο.

to10
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.