Ads Top

«Μολότοφ» από ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ - «Δικαιώνεται ο Ολυμπιακός, διαλύεται το ποδόσφαιρο»!


Η ιστορική απόφαση που θα πάρουν οι δικαστές για το θέατρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, δεν αφορά μόνο Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.


Η υπόθεση του fake τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρθία, έχω γράψει από το ξεκίνημα της εβδομάδας ότι, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γινόμαστε μάρτυρες ιστορικών στιγμών για το ποδόσφαιρο, με αφορμή τα όσα καταγράφηκαν την Κυριακή στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός μετέφερε το ενδιαφέρον από τους αγωνιστικούς χώρους στις δικαστικές αίθουσες, με προφανή λόγο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Το παραδέχθηκε ο Τζόρτζεβιτς δε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Σερβίας, το ανέφερε ευθαρσώς και ο Ανσαριφάρτ σε πρόσφατη επίσκεψη στην Πλατεία (μια είναι η ποδοσφαιρική πλατεία στην Ελλάδα).

Δεκάδες στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Τούμπα. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι πιθανότητες να αποφύγουν την ήττα από τον Super –αυτή την εποχή- ΠΑΟΚ, ήταν ελάχιστες, είχαν προαποφασίσει να εφεύρουν λόγους για να αποχωρήσουν χωρίς να αγωνιστούν.

Απόφαση που βρήκε απέναντι, ακόμα και φιλάθλους του Ολυμπιακού που κατά χιλιάδες δηλώνουν την αντίθεση τους με την πολιτική των ανθρώπων που εκπροσωπούν το ΟΣΦΠ. Η απόφαση των δικαστών, δεν αφορά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Μας αφορά όλους. Αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Είναι ιστορική ευθύνη των δικαστών απέναντι στους ελληνες φιλάθλους και την ελληνική κοινωνία, η απόφαση που θα εκδώσουν να μην αποτελέσει αφορμή να διαλυθεί κάθε έννοια δικαίου. Όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην ελληνική κοινωνία που έχει δεχθεί δεκάδες χτυπήματα το τελευταίο διάστημα.

Αν επιβραβεύουμε όσους με δόλιο τρόπο θέλουν να κερδίζουν αγώνες διαλύοντας κάθε έννοια του «Ευ αγωνίζεσθαι» θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας σαν κοινωνία. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους όταν δεν συντρέχουν λόγοι για οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη.

Το Ευ Αγωνίζεσθαι όπως αποδίδεται διεθνώς, ως θεσμός αλλά και ως κίνηση οικουμενικής εμβέλειας, που διέπεται από σύστημα αξιών, αποτελεί βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης, κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία.

Οι βασικές αρχές του θεσμού, του «Ευ Αγωνίζεσθαι» δείχνουν τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν ακόμη και την ίδια την κοινωνία. Είναι η έννοια που δικαιώνει τον αθλητισμό. Είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή και ανθρώπου. Είναι η μεγαλύτερη νίκη σε κάθε αγώνα.

Το ενδεχόμενο δικαίωσης του θεάτρου που έπαιξε την Κυριακή στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, θα αποτελέσει αφορμή για να κριθεί το αποτέλεσμα δεκάδων αγώνων τα επόμενα χρόνια, στις δικαστικές αίθουσες. Κάθε φορά που μια ομάδα αισθάνεται αδύναμη, θα αναγκάζει κάποιο στέλεχος της να αυτοτραυματίζεται (τίποτε πιο εύκολο δεν υπάρχει όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση Γκαρθία), για να κερδίζει τους αγώνες με δικαστικές αποφάσεις. Αυτό θέλουμε ως κοινωνία;

Εξίσου σοβαρή θα είναι η απόφαση για το αν είχε ή όχι δικαίωμα να βρίσκεται ο Ισπανός τεχνικός, στον πάγκο του Ολυμπιακού, με δεδομένο ότι δηλώθηκε εκπρόθεσμα στο φύλλο αγώνα. Υπάρχουν κανονισμοί; Μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει; Πως αντιλήφθηκαν το λάθος του και το διόρθωσαν εκπρόθεσμα; Για ζητήματα που δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη από τον ΚΑΠ, ισχύουν ή όχι οι κανονισμοί τέλεσης αγώνων του Europa και του Champions League;

Ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι δικαστικές αρχές και οι πειθαρχικές επιτροπές. Οι απαντήσεις τους θα καθορίσουν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας το έχουμε όλοι υπόψιν μας αυτό.

Αν το… «έτσι γουστάρω, έτσι πράττω» των ανθρώπων που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό μείνει ατιμώρητο, καλή μας επιτυχία… Το μήνυμα της πλήρους αναρχίας θα επηρεάσει το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο το ποδόσφαιρο.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

2 σχόλια:

  1. Ποιος το έστησε έτσι ; Ο οπαδός με λεφτά Μαρινάκη η ο ΠΑΟΚ με λεφτά Σαββιδη ? Η ΑΕΚ στην Ουκρανία /κύπελλο/πρωτάθλημα και αυτοί στο Καφενέ ! Και ο κοσμάκης που πλήρωσε " τον Πουλλο¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν υπήρχε ο βλάκας που έριξε το ρολό δίνοντας την αφορμη στον Ολυμπιακό να την κάνει τι θα λέγατε τώρα;
    Αυτοί καταστρεφουν και πρέπει κάποτε να τους αποβάλουν οι ίδιες οι ομάδες από τα γηπεδα.Ο Ολυμπιακός κανει ότι κάνει με την δικιά σου βλακεια αλλιως θα έπαιζε και θα έχανε ενώ τωρα δεν επαιξε και κερδισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.