Ads Top

Ανατροπή: Παράνομα ο Γκαρσία στον πάγκο... με σφραγίδα UEFA!



Παράνομη με σφραγίδα UEFA η παρουσία Όσκαρ Γκαρσία στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Το SDNA αποκαλύπτει τον κανονισμό και αναλυτικά τα όσα αναφέρει...


Σε... γκέλα ολκής υπέπεσε ο Ολυμπιακός, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να περνάει στην αντεπίθεση αναφορικά με τον ρόλο και την ιδιότητα του Ισπανού τεχνικού στο ντέρμπι της Τούμπας. Όπως είναι ήδη γνωστό από το πρωί, σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε, ως προπονητής του Ολυμπιακού δηλώθηκε ο Χρήστος Κόντης, με το όνομα του Όσκαρ Γκαρσία να μην βρίσκεται στην λίστα των αξιωματούχων.

Μάλιστα, στις τάξεις του ΠΑΟΚ εξέφρασαν την απορία τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «ποιος υποτίθεται ότι τραυματίστηκε, κάποιος που είχε ή δεν είχε δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο;».



Η απάντηση του Ολυμπιακού στο επίσημο έγγραφο των αξιωματούχων που παρουσίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ 75 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ήταν πως... δόθηκε νέα λίστα, 15 λεπτά μετά, στην οποία αντί του δηλωμένου Χρήστου Κόντη, δηλώθηκε ο Όσκαρ Γκαρσία.

Το SDNA φέρνει στο φως τον κανονισμό της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεδομένου πως ο ελληνικός παρουσιάζει κενά στο συγκεκριμένο ζήτημα, κανονισμός που καθιστά παράνομη την παρουσία του Ισπανού στον αγωνιστικό χώρο και οδηγεί σε μέγα φιάσκο την υπόθεση καθώς οι "ερυθρόλευκοι", μετά το εγκληματικό λάθος που έκαναν, δεν μπορούσαν να έχουν τον Γκαρσία στον πάγκο τους, το όνομά του οποίου δεν υπήρχε πουθενά στο πρώτο έγγραφο που παρουσιάστηκε στους αξιωματούχους, με βάση το οποίο γίνεται και το φύλλο αγώνος, το οποίο φέρει και την υπογραφή του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι δυο ομάδες πρέπει να καταθέσουν το έγκυρο φύλλο αγώνα τουλάχιστον 75 λεπτά πριν την σέντρα, τουτέστιν το έγγραφο που παρουσίασε η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να προβεί καμία ομάδα σε αλλαγές πέρα από συγκεκριμένες θέσεις που αφορούν ενδεκάδα και αναπληρωματικούς.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο που ακυρώνει εντελώς τον Ολυμπιακό, με τον κανονισμό να αναφέρει πως: "όταν παραδοθούν τα έγκυρα φύλλα αγώνος και από τις δυο ομάδες στον διαιτητή του αγώνα, και εφόσον ο αγώνας δεν έχει ακόμη αρχίσει, καμία αλλαγή δεν επιτρέπεται..." με εξαίρεση την ενδεκάδα, τους αναπληρωματικούς παίκτες και τον τερματοφύλακα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κανονισμός:

38.Ο1 Πριν από κάθε παιχνίδι, η κάθε ομάδα πρέπει να υποβάλλει το σχετικό φύλλο αγώνα με τους αριθμούς, τα επώνυμα, τα ονόματα (και τις ημερομηνίες γεννήσεως όταν αφορά παιχνίδια στην φάση των προκριματικών και των πλέι-οφ), και αν είναι δυνατόν, τα ονόματα της φανέλας των 18 παικτών της αποστολής μαζί με τα επώνυμα και τα ονόματα των επίσημα καθήμενων στον πάγκο των αναπληρωματικών και στις συμπληρωματικές θέσεις των τεχνικών. Το φύλλο αγώνος πρέπει να επικυρωθεί από το επίσημο κλαμπ.

38.Ο2 Οι 11 παίκτες που δηλώνονται στο φύλλο αγώνος ως αρχική 11άδα πρέπει να αρχίσουν το παιχνίδι. Οι υπόλοιποι εφτά φαίνονται ως αναπληρωματικοί. Οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών πρέπει να ανταποκρίνονται στους αντίστοιχους αριθμούς του φύλλου αγώνα. Οι τερματοφύλακες και ο αρχηγός ομάδας πρέπει να διακρίνονται.

38.Ο3 Και οι δυο ομάδες πρέπει να καταθέτουν το έγκυρο φύλλο αγώνα τους τουλάχιστον 75 λεπτά πριν από την σέντρα του παιχνιδιού

38.Ο4 Μόνο τρεις εκ των δηλωμένων στο φύλλο αγώνα αναπληρωματικοί μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα. Ο παίκτης που έχει ήδη αντικατασταθεί δεν μπορεί να συμμετάσχει εκ νέου στον αγώνα.

38.Ο5 Από τη στιγμή που θα παραδοθούν τα έγκυρα φύλλα αγώνα και από τις δυο ομάδες στον διαιτητή του αγώνα, και εφόσον ο αγώνας δεν έχει ακόμη αρχίσει, καμία αλλαγή δεν επιτρέπεται, με εξαίρεση τις παρακάτω περιπτώσεις:

a. Αν κάποιοι από τους 11 παίκτες που είναι δηλωμένοι ως παίκτες του αρχικού σχηματισμού δεν δύνανται να ξεκινήσει τον αγώνα λόγω φυσικής αδυναμίας, μπορούν να αντικατασταθούν από τη λίστα των 7 αναπληρωματικών όπως αναγράφονται στο φύλλο αγώνα. Ο/Οι αναπληρωματικός/αναπληρωματικοί που αναπληρώνουν τον βασικό σχηματισμό μπορούν να αναπληρωθούν από δηλωμένο παίκτη (παίκτες) που δεν αναγράφονταν στο αρχικό φύλλο αγώνα ώστε ο συνολικός αριθμός ων αναπληρωματικών να μην μειωθεί. Κατά την διάρκεια του αγώνα, 2 παίκτες μπορούν ακόμη να αναπληρωθούν.

b. Εάν κάποιος εκ των εφτά δηλωθέντων ως αναπληρωματικών παικτών στο φύλλο αγώνα δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί λόγω αναπάντεχων φυσικών δυσκολιών, μπορούν να αντικατασταθούν από έγκυρους παίκτες που δεν αναγράφονται στο αρχικό φύλλο αγώνα.

c. Εάν κανείς εκ των τερματοφυλάκων που είναι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα δεν δύναται να αγωνιστεί λόγω αναπάντεχων φυσικών δυσκολιών, μπορεί να αντικατασταθεί από δηλωμένο τερματοφύλακα που δεν αναγράφεται στο αρχικό φύλλο αγώνα.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.