Ads Top

Mε τη φετινή ΑΕΚ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα


Σε ένα «Do or Die» ματς που θα της έδινε ένα κρισιμότατο προβάδισμα στην «κούρσα» του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ εμφάνισε τις γνωστές… αυτοκαταστροφικές τάσεις του κακού της «εαυτού».


Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Η φετινή ΑΕΚ είναι ικανή για το καλύτερο αλλά δυστυχώς και για το χειρότερο. Οι συγκυρίες από την άλλη πλευρά, έχουν φέρει έτσι τα πράγματα στη σεζόν που διανύουμε έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τίποτα σε ένα από τα πιο… αμφίρροπα πρωταθλήματα όλων των εποχών.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει ήδη πετάξει στα «σκουπίδια» αρκετές ευκαιρίες ώστε να βρίσκεται σε μια σαφώς καλύτερη μοίρα από την τωρινή. Το κυριότερο ωστόσο είναι ότι σχεδόν κάθε απώλειά της είναι εντελώς απρόβλεπτη και από λίγο έως πολύ, λαμβάνει χώρα σε ιδιαίτερα κομβικά χρονικά σημεία.

Τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αρχικά στην… αβίαστη ήττα στην Τρίπολη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος όπου η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, μια διαφορά που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό ψυχολογικό παράγοντα, τόσο εντός «κιτρινόμαυρου στρατοπέδου» όσο φυσικά και εκτός.

Ακολούθησαν επίσης «γκέλες» που θεωρητικά δικαιολογούνται με Ξάνθη και Ατρόμητο, ωστόσο η «λευκή ισοπαλία» με τον Απόλλωνα στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου όπου η ΑΕΚ θα ανακηρυσσόταν τύποις «πρωταθλήτρια χειμώνα», ήταν κυριολεκτικά ανεξήγητη, ενώ το 0-0 στη Λάρισα χωρίς τελική ήταν ακόμα ένα ισχυρό «χτύπημα» πριν τον… τελικό στο Περιστέρι.

Οι παίκτες της ΑΕΚ γνώριζαν πολύ καλά ότι εν πολλοίς αυτή η νίκη ισοδυναμούσε με πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως, η εικόνα των περισσότερων δε θύμιζε σε καμία περίπτωση τις εμφανίσεις «Do οr Die» που παρουσιάστηκαν από τους ίδιους, φερειπείν στους πολύ πρόσφατους αγώνες κόντρα σε Ολυμπιακό ή Ντιναμό Κιέβου. Άγχος, κόπωση, ποιότητα και φόρμα του αντιπάλου, μάλλον όλα μαζί έπαιξαν μερικώς τον ρόλο τους.

Το ευτύχημα είναι ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Το… δυστύχημα από την άλλη με τη φετινή, αψυχολόγητη ΑΕΚ, είναι ότι ενώ πιθανότατα θα καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα στο ματς της χρονιάς σε δύο εβδομάδες, το ενδεχόμενο να «κρασάρει» σε παιχνίδια χαμηλότερης δυναμικότητας όπως είναι παραδείγματος χάρη αυτά με Πανιώνιο ή Απόλλωνα, συγκεντρώνει ουκ ολίγες πιθανότητες.

Εν κατακλείδι, με τη φετινή ΑΕΚ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Αυτό γιατί είναι εξαιρετικά ασταθής και αυτοκαταστροφική εκεί όπου δεν το περιμένεις, αλλά από την άλλη εκεί όπου «καίει» η μπάλα (με εξαίρεση βέβαια το χθεσινό ματς) δείχνει σημάδια μεγάλης ομάδας που μπορεί να ισοπεδώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Το θέμα είναι ποιος από τους δύο… «εαυτούς» της θα υπερισχύσει στο τέλος. Οψόμεθα…

aek-live
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.