Ads Top

Σκόνταψε η ΑΕΚ - Έχασε τεράστια ευκαιρία να πιάσει κορυφή


Είχε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή, αλλά την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Η Ένωση έχασε σωρεία ευκαιριών και λες και δεν ήθελε να το πάρει, έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, αφού προηγήθηκε στο σκορ, αλλά ο Ουάρντα με γκολάρα της στέρησε το τρίποντο.


Η ΑΕΚ ήταν πιο κινητική στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στα καρέ του Ατρόμητου. Οι παίκτες του Χιμένεθ προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί από τον άξονα. Ωστόσο οι επιλογές τους δεν ήταν οι καλύτερες. Στο 7' ο Λιβάγια έβγαλε τετ α τετ τον Αραούχο και ο Αργεντίνος καθυστέρησε, ενώ στο 10' ο Κροάτης σούταρε πάνω στον Γιαννιώτη, παρότι είχε καλό οπτικό πεδίο προς την εστία. Η Ένωση άγγιξε το 1-0 στην εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, στο 17', πριν οι Περιστεριώτες ισορροπήσουν το παιχνίδι στο 20' και πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπόρεσαν να βρούνε διαδρόμους στην άμυνα της Ένωσης και μόνος τρόπος για να γίνουν επικίνδυνοι ήταν από στατικές φάσεις. Αυτό έγινε σε δύο στιγμές με εκτελεστή τον Ουάρντα, στο 21' και στο 38', όταν η μπάλα χτύπησε στο τείχος και μετά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Πριν από αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με τον Γαλανόπουλο, στο 32', αντί όμως να σουτάρει προτίμησε να πασάρει στον Αραούχο που τον έκοψε ο Κυβρακίδης.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πίεσε, οι ενέργειές της έβρισκαν τοίχο συνεχώς, στο 68' όμως έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό με τον Αραούχο να ανοίγει το σκορ. Η ΑΕΚ έχασε άλλη μία απίστευτη ευκαιρία με τον Αργεντινό, στο 76' και στο 80' το πλήρωσε, αφού ο Ουάρντα έφερε το ματς στα ίσια. Η Ένωση απώλεσε άλλη μία καλή στιγμή στο 83' και μετά το ματς έγινε ροντέο, με πολλους παίκτες να καταλαμβάνονται με εκνευρισμό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Ουάρντα έσωσε την ομάδα του από την ήττα με γκολάρα. Είχε επίσης δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να παίξει σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα τερματοφύλακα, αμυντική τετράδα τους Μπακάκη, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ από αριστερά προς τα δεξιά. Σιμόες και Γαλανόπουλος αποτέλεσαν τα ανασταλτικά χαφ, ενώ στις πτέρυγες τοποθετηθηκαν ο Γκάλο (δεξιά) με τον Χριστοδουλόπουλο στην απέναντι πλευρά. Οργανωτικό ρόλο είχε ο Λιβάγια και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραούχο.

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζιησαΐας, Γιαννούλης, Μάτσον, Μπουσούλατζιτς (78' Κωτσόπουλος), Ουάρντα (91' Καρασαλίδης), Βασιλακάκης, Ντιγκινί (53' Μπρούνο), Ντάουντα

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (52' Μοράν), Γαλανόπουλος, Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (73' Μασούντ), Λιβάγια, Αραούχο (82' Μπακασέτας)

Η ΦΑΣΗ Η ισοφάριση του Ουάρντα στο 80'. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο «γάμα» του Τσιντώτα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αρετόπουλος προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς γηπεδούχων για ορισμένα σφυρίγματά του. Στο 46' ο Ουάρντα φώναξε για πέναλτι, αλλά δεν υπήρχε χέρι του Μπακάκη. Στο γκολ του Αραούχο, ο Λιβάγια στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ. Επίσης δεν είδε αγκωνιά του Μοράν στον Ουάρντα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο που ήθελε για να περάσει στην κορυφή. Έμεινε έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ (με 51) και το πρωτάθλημα παραμένει ακόμα στον... αέρα. Ο Ατρόμητος συνεχίζει τέταρτος με 44.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις προσπάθειές της στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πήρε πολλά πράγματα από τα άκρα και οι πλαγιοκοπήσεις των Γκάλο και Λάζαρου εξουδετερώνονταν. Ο Αραούχο ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι μέτριος, έδωσε τις μάχες του βέβαια, όπως και ο Λιβάγια. Όλη η γραμμή κρούσης της Ένωσης τα βρήκε πολύ δύσκολα απέναντι σε Ρισβάνη και Χατζιησαΐα που έμοιαζαν απροσπέλαστοι. Οι δύο προπονητές αντιμετώπισαν επίσης και προβλήματα αφού Ντιγκινί και Σιμόες αποχώρησαν με προβλήματα. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο μέρος βρήκαν χώρους και στο 68' κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τον Ατρόμητο με τον Αραούχο, να σκοράρει. Έχασαν και άλλες ευκαιρίες και λογάριασαν χωρίς τον ΠΑΟΚτσή Ουάρντα, που με γκολάρα τις έκοψε βαθμούς και... δούλεψε για την ομάδα του.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.