Ads Top

Πάει για το «μπαμ»: Αυτόν θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός αντί των Ρόμπερτς, Τόμπσον!


Αλλάζουν όλα μετά την απώλεια του κυπέλλου στο Λιμάνι.


Ο Ολυμπιακός καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με τους Μπράιαν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον, ενώ ψάχνεται στην αγορά για μεταγραφή. Οι πιθανοί υποψήφιοι, τα «θέλω» του Γιάννη Σφαιρόπουλου και τα χρονικά περιθώρια που στενεύουν.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον πρώτο μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν, καθώς ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 88-83 στον τελικό του Κυπέλλου στα «Δύο Αοράκια». Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και έμεινε μακριά από την κατάκτηση του Κυπέλλου για ακόμα μία σεζόν, γεγονός που ενίσχυσε τον προβληματισμό αλλά και τις σκέψεις γύρω από την εικόνα του Ολυμπιακού.

Αυτή την στιγμή, το μοναδικό που μοιάζει δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τουλάχιστον παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την αγορά και θα ψάξουν κάποιον που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις υποθέσεις των Χόλις Τόμπσον και Μπράιαν Ρόμπερτς.

Οι δύο Αμερικανοί δεν έχουν δικαιώσει σε καμία περίπτωση τις υψηλές προσδοκίες με τις οποίες αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και η θέση τους στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πάντως ακούγονται πολλά, καθώς κάθε ενδεχόμενο είναι ανοικτό.

Ουσιαστικά, υπάρχει περίπτωση να αποδεσμευθούν και οι δύο Αμερικανοί άσοι, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερος ένας από τους δύο. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το σενάριο της παραμονής των Τόμπσον και Ρόμπερτς στο ρόστερ των Πειραιωτών, ενώ αν συμβεί αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση όγδοου ξένου, στα... πρότυπα του Παναθηναϊκού Superfoods.

Αυτή την ώρα όλα είναι ανοικτά, ωστόσο το μοναδικό που μοιάζει σίγουρο είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κινείται στην αγορά και πως θα υπάρξει «ερυθρόλευκη» μεταγραφή πριν την λήξη της προθεσμίας της Euroleague (28/2).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν δηλαδή περίπου δέκα ημέρες για να βρουν το κομμάτι που... λείπει από το «παζλ» της ομάδας και που θα βοηθήσει ώστε να λυθούν τα... κακώς κείμενα του Ολυμπιακού στο αγωνιστικό κομμάτι.


Οι πέντε... υποψήφιοι

Από την στιγμή που δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με τους Χόλις Τόμπσον και Μπράιαν Ρόμπερτς, είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να στοχεύσει σε κάποιον συγκεκρκιμένο παίκτη. Ενδεχόμενη φυγή του Τόμπσον θα αφήσει ένα κενό στις θέσεις των φόργουορντ, ενώ αν αποχωρήσει ο Ρόμπερτς θα υπάρξει ανάγκη για απόκτηση γκαρντ και ούτω καθεξής.

Όπως και να έχει πάντως, οι υπεύθυνοι των «ερυθρόλευκων» εξετάζουν ήδη κάποια ονόματα και έχουν ασχοληθεί με κάποιους από την... δεξαμενή των ελεύθερων και διαθέσιμων παικτών.

Ένας από αυτούς είναι φυσικά ο Κιθ Λάνγκφορντ. O πολύπειρος σκόρερ άφησε το καλοκαίρι την Ευρώπη για την Κίνα και τους Shenzhen Leopards, ωστόσο πριν λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος, ψάχνοντας έκτοτε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Φυσικά, είναι σε όλους γνωστό τι μπορεί να προσφέρει ο Λάνγκφορντ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς κάνουμε λόγο για έναν παίκτη που έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο του καλύτερου σκόρερ της Euroleague (2014, 2017). Ο Αμερικανός γκαρντ γνωρίζει άριστα τα παρκέ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σίγουρα είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό, ωστόσο γύρω από το πρόσωπό του υπάρχουν κάποια βασικά ερωτήματα.

Αρχικά, ο Λανγκφορντ βρίσκεται εκτός παρκέ και αγωνιστικού ρυθμού τον τελευταίο μήνα, ενώ είναι σημαντικό το... ερωτηματικό της αγωνιστικής λογικής μίας πιθανής απόκτησής του από τον Ολυμπιακό, με την έννοια πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη. Άλλωστε, ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια του και που δεδομένα θα πάρει σουτ, γεγονός που μπορεί να μοιάζει κάπως... ξένο για την συνολική ταυτότητα του Ολυμπιακού.

Όπως και να έχει πάντως, ο Λάνγκφορντ αποτελεί μία λύση υψηλού επιπέδου για οποιοδήποτε club της Euroleague και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύνδεση του έμπειρου άσου με τον Ολυμπιακό.

Ένα δεύτερο όνομα που ενδεχομένως πληροί τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους συνεργάτες του, είναι ο Τζόρνταν Κρόφορντ. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ αποτέλεσε βασικό στόχο της ΑΕΚ πριν λίγες εβδομάδες, ωστόσο δεν φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα« καθώς θέλησε να περιμένει κάποια πρόταση από το ΝΒΑ.


Μέχρι στιγμής, ο πρώην άσος των Πέλικανς δεν έχει κάτι επίσημο στα χέρια του και παραμένει στη λίστα των... ελκυστικών περιπτώσεων για τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που κινηθεί για έναν καλό περιφερειακό σκόρερ. Άλλωστε, ο Κρόφορντ έχει δείξει και στην παρουσία του στο ΝΒΑ πως έχει... στενή επαφή με το καλάθι, καθώς σε 278 παιχνίδια στον «μαγικό κόσμο» μέτρησε 12,3 πόντους μ.ο.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ζήτημα αγωνιστικού ρυθμού, καθώς ο Κρόφορντ βρίσκεται εκτός παρκέ από τα τέλη του Οκτωβρίου, όταν και αποδεσμεύτηκε από τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς. Παράλληλα, ο Κρόφορντ έχει παρόμοιο στυλ με τον Λάνγκφορντ (άρα δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο Ολυμπιακός θέλει τέτοιο παίκτη), ενώ στα... αρνητικά είναι το γεγονός πως ο Αμερικανός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη.


Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, δηλαδή αυτό της γνώσης από τα παρκέ της Euroleague, καλύπτει ο Μπόμπι Μπράουν. O 33χρονος πόιντ γκαρντ έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τους Χιούστον Ρόκετς και ψάχνει τις επιλογές που έχει ως free agent, κοιτώντας σε ΝΒΑ και σε Ευρώπη.

Άλλωστε, ο Μπράουν έχει εμπειρία από τα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Άλμπα Βερολίνου, Πρόκομ, Άρη, Όλντενμπουργκ, Σιένα και Μπεσίκτας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του στην ιταλική ομάδα, όπου το 2013 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου σκόρερ της Euroleague (18,8 πόντοι, 5,3 ασίστ μ.ο).

Σε αντίθεση με τους Λάνγκφορντ και Κρόφορντ, ο Μπράουν είναι ένας καθαρόαιμος πόιντ-γκαρντ, ο οποίος μπορεί να σκοράρει και να οργανώσει. Το παικτικό του στυλ είναι παρόμοιο με αυτό του Ρόμπερτς και η λογική λέει πως ο Μπράουν μπορεί να... κουμπώσει καλύτερα στο πλευρό των Σπανούλη, Μάντζαρη και Στρέλνιεκς στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια.

Μέσα στις επιλογές του Ολυμπιακού για την ενίσχυση του ρόστερ του θα μπορούσε να είναι και ο Τζόναθαν Γκίμπσον. O 30χρονος γκαρντ, ο οποίος στο παρελθόν είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό Superfoods, παίζει κυρίως στο «1» και από το 2013 μέχρι και σήμερα, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας, με ένα μικρό πέρασμα από τους Ντάλας Μάβερικς.

Ο Γκίμπσον είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, όπως έχουν δείξει και οι δύο τελευταίες χρονιές του με την Qingdao (41,2 πόντοι μ.ο πέρσι και 33,8 φέτος), ενώ δεν υστερεί στο οργανωτικό κομμμάτι (4,7 ασίστ ανά παιχνίδι φέτος). Φυσικά, ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έχει παραστάσεις από το επίπεδο της Euroleague, καθώς οι προηγούμενες ευρωπαϊκές του εμπειρίες (Ογιάκ, Ιρόνι Ασκελόν, Τράμπζονσπορ, Μπρίντισι) ήταν σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου.

Επιπλέον, ο Γκίμπσον θα ήταν μία περίπτωση ρίσκου για αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί έναν παίκτη με ποιότητα και προοπτικές.

Κλείνοντας την... πεντάδα των πιθανών υποψηφίων για τον Ολυμπιακό, μία καλή και εφικτή λύση για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν και ο Τζέρεμι Πάργκο. Ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ έχει και αυτός ένα αγωνιστικό στυλ κοντά σε αυτό του Ρόμπερτς, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία από τα παρκέ της Euroleague, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Πάργκο αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Κίνα με την Nanjing Monkey King, με την οποία πραγματοποίησε μία καλή σεζόν (22,8 πόντοι, 6,2 ασίστ ανά παιχνίδι), αν και η ομάδα του τερμάτισε τελικά στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Regular Season.

Η λογική λέει πως ο Πάργκο μπορεί να είναι μία καλή λύση για τον Ολυμπιακό, καθώς ταιριάζει σε αυτά που ζητούν οι «ερυθρόλευκοι» και, το κυριότερο, γνωρίζει τι χρειάζεται και τι πρέπει να κάνει στην Euroleague.

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πεντάδα αποτελείται από μερικούς πιθανούς και μόνο υποψήφιους για τον Ολυμπιακό, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επόμενη -και δεδομένη- μεταγραφική κίνηση των «ερυθρόλευκων».

Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να ενταχθούν επίσης τα ονόματα των Τζαμάαλ Φράνκλιν, Που Τζέτερ, Ντομινίκ Τζόουνς, Ρας Σμιθ και Μάικ Χάρις, οι οποίοι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να μπουν στο... κεντρικό μεταγραφικό «κάδρο» της ομάδας του Πειραιά.

Όπως και να έχει, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο ζήτημα της μεταγραφής του Ολυμπιακού, καθώς και στο... μέτωπο των Χόλις Τόμπσον και Μπράιαν Ρόμπερτς.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.