Ads Top

Άγριο κράξιμο από τον Κετσετζόγλου στον Χουλτ: «Τι γύρισμα του κώλου ήταν αυτό;»!


Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη μισό - πρωτάθλημα παρότι έφτασε να την έχει στα χέρια της όμως όλα είναι ανοικτά και η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει στο νταμπλ. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.


Αν δεν είχε προηγηθεί η ΑΕΚ θα χωνευόταν πολύ πιο εύκολα η ισοπαλία στο Περιστέρι απέναντι σε μια ομάδα που από τους τρεις πρώτους έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα ματς με σοβαρά διαιτητικά λάθη σε βάρος του και βέβαια χωρίς τρεις από τους καλύτερους του παίκτες που είναι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ. Με τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχει δύο δανεικούς βασικούς στην εντεκάδα έχασε μόνο ένα πόντο στο Περιστέρι με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό κι αφού είχε χάσει ευκαιρίες να προηγηθεί με 2 και 3 γκολ διαφορά.

Με την ΑΕΚ δυστυχώς το ίδιο χωρίς ουσιαστικά να μπει στην περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο. Και αυτό ακριβώς είναι το “γαμώτο” της υπόθεσης. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν κακή στο διάστημα 15-45 έχοντας χάσει τον έλεγχο μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο όπου μπήκε με ένα τρόπο που έδειχνε πως θα καθαρίσει το ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ αυτό παιχνίδι όμως κατέρρευσε ξαφνικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς η ΑΕΚ να είναι τρομερή δεν κινδύνευε καθόλου, έβαλε ένα γκολ και σίγουρα μπορούσε να έχει βάλει και δεύτερο όταν ο Ατρόμητος έδειχνε παραδομένος μετά το 1-0. Αυτό ακριβώς δεν μπορώ να συγχωρέσω σε κανέναν. Το ότι στο κρισιμότερο ίσως παιχνίδι του πρωταθλήματος έχοντας προηγηθεί χωρίς να είσαι και σε τρομερή κατάσταση δεν κλειδώνεις τη νίκη που μπορεί να δίνει και το πρωτάθλημα είναι ασυγχώρητο για όλους.

Είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα για 20 άντε 25 λεπτά με τις καθυστερήσεις που όταν έχεις φτάσει να απέχεις τόσο λίγο απλά ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΓΚΟΛ. Κι αν έχεις υποψία ευκαιρίας βάζεις κι άλλο. Δεν είναι μόνο οι δύο βαθμοί που μπορεί να κρίνουν ακόμη και το πρωτάθλημα. Είναι η τεράστια διαφορά που θα έκανε η ΑΕΚ στο ψυχολογικό κομμάτι τόσο υπέρ της όσο και κατά των βασικών αντιπάλων της. Δεν το έκανε. Και όλοι έχουν το δικό της μερίδιο ευθύνης.

Από ΟΛΟΥΣ που έπαιζαν μέχρι τον Χιμένεθ που έχει κάνει τον Μπακάκη αριστερό μπακ επιπέδου… Τσάμπιονς Λιγκ όμως όταν άλλαξε πλευρά ο μόνος επικίνδυνος παίκτης του Ατρομήτου δεν έστειλε από εκεί τον Μπακάκη να συνεχίσει να τον… σβήνει. Σίγουρα ο Μπακάκης θα είχε αντιδράσει πολύ καλύτερα από το… γύρισμα κώλου που έκανε ο Χουλτ απέναντι σε έναν παίκτη που στην τηλεόραση να τον βλεπεις πρέπει να ξέρεις πως απαγορεύτεται να του δώσεις ελεύθερο σουτ.

Μερίδιο ευθύνης αλλά πολύ μικρότερο ίσως έχει και ο Μοράν σε αυτή την φάση ο οποίος ακολουθεί τον Μπρούνο που κάνει κίνηση και όταν φεύγει ο Ουάρντα από τον Χουλτ τον αφήνει και γυρίζει να βάλει ένα έξτρα εμπόδιο όμως δεν προλαβαίνει να πάει λίγο πιο κοντά. Ο Τσιντώντας έπεσε σωστά όμως τον πήρε μέσα που λέγαμε μικροί η σουτάρα αυτού του χαβαλέ αλλά παικταρά παλιάς κοπής. Αν έπαιζε ο… Δέλλας θα έλεγε πως χάρηκε που δέχτηκε τέτοιο ωραίο γκολ αλλά η ουσία είναι ότι μας πέθανε.

Η συνολική προσέγγιση της ΑΕΚ ήταν το μεγάλο πρόβλημα χθες χωρίς βέβαια να υποτιμώ την κούραση που ήταν υπαρκτή και εμφανής. Όμως το γήπεδο ήταν εκκλησία, ο Ατρόμητος έδειχνε παραδομένος και το ρολόι μέτραγε αντίστροφα. Εκεί λοιπόν δεν τρως. Μόνο βάζεις αν και το 1-0 μια χαρά θα ήταν.

Όλοι έχουν ευθύνη για το ότι η ΑΕΚ δεν κέρδισε όταν το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα της. Φυσικά για τους περισσότερους φταίει ο Μοράν αφού δεν μπήκε ο… Κλωναρίδης. Φυσικά ο Σιμόες είναι καλύτερος όμως από την ώρα που μπήκε ο Βάσκος μέχρι το τέλος δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Η ΑΕΚ είχε το παιχνίδι υπό απόλυτο έλεγχο.

Ο Μοράν στην ουσία ένα λάθος έκανε αλλά μεγάλο. Το εκτός φάσης χτύπημα στον Ουάρντα που αν δεν ήταν κόκκινη, ήταν σίγουρα δεύτερη κίτρινη. Αυτό και η ανατροπή του Λιβάγια που ήταν και κόκκινη αφού ο παίκτης του Ατρομήτου που τον έριξε κάτω ήταν τελευταίος ήταν τα δύο λάθη του Σιδηρόπουλου. Είμαι σίγουρος πως δεν είδε παραβάσεις.

Στη φάση του Μοράν κοίταζε αλλού, στην φάση του Λιβάγια κάτι πρέπει να τον μπέρδεψε γιατί πράγματι έδειξε διάθεση να παίξει το παιχνίδι στα ίσα. Τέλος πάντων για τόσο κρίσιμο παιχνίδι τέτοιες διαιτησίες χρειάζονται. Για το οφσάιντ του μεγάλου δάκτυλου του Λιβάγια στο γκολ μόνο να γελάς μπορείς. Όχι να σχολιάσεις.

Χάθηκε μια ευκαιρία. Τίποτε άλλο. Η ΑΕΚ είναι μέσα για το νταμπλ κανονικά και με το νόμο. Έρχεται η Πέμπτη. Το πρώτο βήμα από τα τρία που απαιτούνται για το κύπελλο. Στη Λάρισα. Και την Κυριακή ο Πανιώνιος. Μόνο νίκη. Ελπίζω σε ένα ΟΑΚΑ με λίγο περισσότερους από 6 και 8.000. Τρία εντός έδρας ματς έχουν μείνει κι ένα στο κύπελλο τέσσερα. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.