Ads Top

Ασύλληπτη τοποθέτηση από γνωστό ΠΑΟΚτσή: «Τιμωρείστε τους επιτέλους!»



Η ώρα της αλήθειας για όσους ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για την συντεταγμένη πολιτεία, έφτασε. Η ώρα να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους δυνάστες του, είναι τώρα. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού έδωσε την αφορμή για να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος...


Όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, αποτελούν σοβαρό λόγο να αλλάξει το σκηνικό του ποδοσφαίρου. Αν μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία του προϊόντος και δεν δράσουμε τώρα, ο καθένας από τη θέση που κατέχει και το ρόλο που διαδραματίζει στα κοινά, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Τούμπα για να φύγει. Ήταν προαποφασισμένο στο εσωτερικό του ερυθρόλευκου οργανισμού, να αποφύγει την αγωνιστική κόντρα με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συγκρότημα του Λουτσέσκου, ήταν ελάχιστες.

Η απονομή δικαιοσύνης για την διακωμώδηση του αθλήματος από τον προπονητή Όσκαρ Γκαρθία και τον Ολυμπιακό, αποτελεί μονόδρομο. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική θα μείνουμε όμηροι καταστάσεων που θα απομακρύνουν μια για πάντα τον κόσμο από τα γήπεδα.

Ο Γκαρσία έδωσε μια… οσκαρική παράσταση, προφανώς προαποφασισμένη. Ξεκίνησε πιάνοντας το κεφάλι του, συνέχισε δείχνοντας το μέτωπο του, αμέσως μετά αισθάνθηκε… πόνο κάτω από το μάτι και στο τέλος αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι αμυχές στο χείλος (που κανείς δεν ξέρει πότε και πως δημιουργήθηκαν), δεν αποτελούν βάση για σοβαρή συζήτηση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τραυματισμό!

Αν πράγματι ζαλιζόταν και αισθανόταν πόνους, θα δεχόταν την βοήθεια του γιατρού αγώνα, αμέσως μετά το περιστατικό και όχι με καθυστέρηση 20 λεπτών. Θα έφευγε από το γήπεδο με ασθενοφόρο και όχι με το νοικιασμένο όχημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός που προφανώς είχε επιστρατευθεί για να την προαποφασισμένη παράσταση. Θα πήγαινε σε Δημόσιο νοσοκομείο και όχι σε ιδιωτική κλινική.

Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για διεξαγωγή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το γήπεδο με εντολή του Σάββα Θεοδωρίδη χωρίς την συναίνεση ή την εντολή του διαιτητή Αρετόπουλου. Ο Γκαρθία έφυγε από το γήπεδο για ιδιωτική κλινική, χωρίς την έγκριση του διαιτητή. Εκ των υστέρων ενημερώθηκε ο Αρετόπουλος για την απόφαση του Ολυμπιακού. Η αγωνία των ερυθρόλευκων να υλοποιήσουν το σχέδιο που είχαν καταστρώσει πριν καλά – καλά φτάσουν στην Θεσσαλονίκη, τους ανάγκασε να υποπέσουν σε σωρεία λαθών που θα καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης.

Η εκπρόθεσμη δήλωση του Όσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα, είναι ακόμα θέμα που θα απασχολήσει την αθλητική δικαιοσύνη. Ένα ολέθριο ερυθρόλευκο λάθος, επίσης αποτέλεσμα της αγωνίας τους να αποφύγουν την τίμια αγωνιστική κόντρα με τον Δικέφαλο. Είναι αδιανόητο λοιπόν, να γίνεται συζήτηση για τιμωρία του ΠΑΟΚ. Η μόνη σοβαρή συζήτηση που μπορεί να γίνει, είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό και τον Γκαρθία για την διακωμώδηση του αθλήματος και την άρνηση συμμετοχής σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η ασέβεια των ερυθρόλευκων απέναντι σε 30.000 κόσμου που περίμενε καρτερικά εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, να παρακολουθήσει ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν με εκπλήσσει. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό, τον έχουν… κοντύνει σε βαθμό… κακουργήματος.

Οποιαδήποτε εξέλιξη εκτός από την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού και του προπονητή του για το θέατρο του παραλόγου που είδαμε στην Τούμπα, θα αποτελέσει δεδικασμένο για να εφεύρουν οι ομάδες σε κάθε άθλημα αφορμές και να αποφεύγουν τίμιες αγωνιστικές κόντρες, όταν αισθάνονται σε μειονεκτική θέση.
 
ΥΓ  Η χειρονομία του Μιραλάς στους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ, είχε στόχο να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το ενδεχόμενο να μην τιμωρηθεί παραδειγματικά για ότι έκανε στην Τούμπα, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στον ελληνικό αθλητισμό!

ΥΓ2 Μια μεγάλη μάχη ξεκινά για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Μια μάχη που θα την δώσει καθαρά, τίμια και ενωμένος σε απόλυτο βαθμό. Ο δρόμος θα είναι μακρύς. Η δικαίωση του οργανισμού θα αποτελέσει την επιβράβευση των αγώνων που έδωσε και καλείται να δώσει.

ΥΓ3 Η σιωπή και η απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, είναι επίσης θέμα προς συζήτηση και εξέταση.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.