Ads Top

Η αποκάλυψη Κόλκα για το μέλλον του Πρίγιοβιτς και ο μικρός του ΠΑΟΚ που θα κλείσει μεταγραφάρα!


Ωραίες αυτές οι καθημερινές που έχεις και ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όμως τις εντυπώσεις κερδίζει για ακόμη μία φορά το κύμα δημοσιευμάτων για τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.




Έφυγα από την Τούμπα, έφτασα σπίτι, είδα το μπασκετάκι μας και μέχρι να ολοκληρώσω το οφθαλμόλουτρο, είχαν σκάσει δύο προτάσεις – ακόμη – για τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος, σε επίπεδο δημοσιευμάτων, πρέπει να είναι ο νούμερο ένα σε προτάσεις παίκτης της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Για τον Βιεϊρίνια τότε επί Σάντος, τόσες δεν είχαν γραφτεί.

Εγώ κοιμάμαι ήσυχος όμως, γιατί πλέον υπάρχει η δέσμευση του Γιώργου Σαββίδη. Δεν πωλείται ο Πρίγιοβιτς και τέλος. Και γιατί να πουληθεί από τη στιγμή που έχω μόνο δύο φορ. Αντιθέτως, ο Πρίγιοβιτς πρέπει να μείνει και βέβαια να πάρουμε άλλον έναν για να βγει η χρονιά όπως πρέπει.

Επαναλαμβάνω, έχουμε δύο, χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις. Άρα ο κόσμος της ομάδας, δεν χρειάζεται να αγχώνεται με το συγκεκριμένο θέμα. Και αριθμητικά δεν μας παίρνει να φύγει και υπάρχει η δέσμευση του αντιπροέδρου και έρχεται Μουντιάλ το καλοκαιράκι.

Στις 22 συμμετοχές του έχει 14 γκολ και είναι η πιο αξιόπιστη λύση με ένα γκολ ανά 2,6 τελικές. Δεν έχει να πάει πουθενά ο Πρίγιοβιτς. Ας πετύχει άλλα δέκα – δώδεκα γκολάκια και πριν το Μουντιάλ ας εμφανιστεί όποιος θέλει να δώσει κανονικά λεφτά.

Στο δικό μου το μυαλό σίγουρα πάντα θα είναι ένας πιο φορ ομάδας, σίγουρα θα ήθελα έναν που είναι καλύτερος στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, που θα είχε ατομική ενέργεια και γκολ – ασίστ και για να βρεθεί αυτός η παρουσία του Πρίγιοβιτς αποτελεί κίνητρο για αυτόν που θα τον διαλέξει. Βρες έναν που θα τον ξεπεράσει αν είσαι μάγκας. Όχι να τον πουλήσεις για να βρεις άλλον.

Ο Πρίγιοβιτς έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του ειδικά στα μικρά παιχνίδια της Τούμπας. Είναι μία σταθερά σε αυτά και ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ την εποχή που ψαχνόταν, δεν έκανε καμία γκέλα εντός έδρας. Ας είχαμε τη λύση και για τα εκτός, εκεί που χρειάζεται ένας πιο συμμετοχικός παίκτης σε άμυνα και επίθεση.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημέρας, είχαμε αγώνα κυπέλλου απέναντι στα Τρίκαλα, σε μία σειρά που είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που με απασχολεί είναι να δω την ομάδα να αντιμετωπίζει τον αγώνα με σοβαρότητα. Το έκανε για 85΄λεπτά και μετά τα παράτησε. Κακώς.

Αν θέλεις να είσαι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όποτε και να παίζεις, όπου και να παίζεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός. Ο ΠΑΟΚ εν τέλει κέρδισε, αλλά στη θέση του Λουτσέσκου θα έριχνα μερικά μπινελίκια στους παίκτες για την εικόνα ενός πεντάλεπτου που χάλασε την συνολική εικόνα της ομάδας.

Στα πρόσωπα, δεν μπορούμε να πούμε πως εντυπωσίασε κανείς, αλλά νομίζω πως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γράψω κάτι που ήθελα για τον Λημνιό.

Ο Λημνιός είναι ένα απίστευτο πρότζεκτ. Είναι ο παίκτης που μπορεί να γίνει τοπ. Και τοπ εννοώ παίκτης που θα έχει θέσει σε ομάδα της Πρέμιερσιπ σε βάθος χρόνου.

Για να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον λάβει στα πολύ σοβαρά. Και να δουλέψει πάνω στις βασικές του αδυναμίες. Το πώς θα βελτιώσει την τελική του πάσα και το πώς θα βγαίνει στο γκολ.

Σήμερα γίνεται λόγος για τη Σίτι του Γκουαρντιόλα, μία ομάδα που δεν έχει τον σούπερ σταρ. Είναι ο Αγκουέρο; Είναι ο Ντε Μπρόινε; Ο σούπερ σταρ της είναι ο προπονητής της και το τιμ του, γιατί απλούστατα δούλεψε πολύ στην ατομική βελτίωση. Άλλος ο Σανέ της Σάλκε, άλλος της Σίτι. Άλλος ο Στέρλινγκ της Λίβερπουλ, άλλος της Σίτι. Άλλος ο Φερναντίνιο της Σαχτάρ, άλλος της Σίτι.

Ο Λημνιός και κάθε ταλέντο αυτού του επιπέδου, χρειάζεται δουλειά πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια. Και αν θέλει ο ΠΑΟΚ να εισπράξει πραγματικά λεφτά από την επένδυσή του, θα πρέπει να μπει σε μία διαδικασία μελέτης και προγραμματισμού για το πώς θα εξελιχθεί το παιδί.

Σήμερα επίσης κάτι που δεν μου άρεσε, ήταν η μη χρησιμοποίηση του Λύρατζη, ενός ακόμη πρότζεκτ υψηλού επιπέδου που διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, όλοι παραδέχονται πως είναι παίκτης πολύ υψηλών προδιαγραφών, όμως επίσημη συμμετοχή δεν έχει πάρει με την πρώτη ομάδα. Κακώς.

Και σήμερα υπήρχε χώρος. Να πάρει ο Πούγγουρας παιχνίδι σαν στόπερ και να πάει ο Λύρατζης δεξιά. Έστω για λίγο. Το να μπει ο Πέλκας στο 80΄δεν δίνει ούτε σε αυτόν κάτι, ούτε βέβαια την ευκαιρία στον Λύρατζη να παίξει.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία παραδοσιακή ομάδα που στηρίζει τις ακαδημίες της. Όσο ανεβαίνει επίπεδο, είναι λογικό να παίζουν λιγότεροι ποδοσφαιριστές της. Όμως αυτοί που έχουν εκτιμηθεί ως σούπερ ταλέντα, πρέπει να βρούνε χώρο.

Κλείνοντας με την ομάδα μπάσκετ, κέρδισε την ευκολότερη ομάδα που έχει στον όμιλό της, βρίσκοντας την ενέργεια που χρειαζόταν λίγο πριν το ημίχρονο. Σίγουρα δεν γινόταν να επαναληφθεί τόσο άμεσα εμφάνιση σαν αυτή επί του Ολυμπιακού, για αυτό και τα πολλά λάθη, όμως με μοιρασμένο παιχνίδι στην επίθεση και καλή άμυνα για είκοσι λεπτά, δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να μείνουμε ζωντανοί στην Ευρώπη.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.