Ads Top

«Δεν θα ξημέρωνε αν δινόταν πέναλτι - Τα... πορτο-γαλλικά και η μεταγραφή»


Βολεύτηκαν οι ομάδες με το 0-0 και δεν χτύπησαν το ντέρμπι! - Ατάκες που θα συζητηθούν από γνωστό δημοσιογράφο για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ!


Όταν ένα ντέρμπι λήγει χωρίς γκολ και οι μοναδικές κλασικές ευκαιρίες να γίνονται στα εφτά πρώτα λεπτά τότε αυτόματα δημιουργείται η αίσθηση, ότι το παιχνίδι ήταν σούπα. Ότι ήταν άνοστο, χωρίς πολλές φάσεις και με τους τερματοφύλακες θεατές.

Η σούμα: Η αλήθεια είναι, ότι θέαμα καλό δεν είδαμε στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, η λήξη του οποίου έδωσε την εντύπωση, ότι οι δύο ομάδες βολεύτηκαν με το 0-0 και δεν το κυνήγησαν, αφού μεσολαβεί ο αγώνας του πρωταθλήματος και έπεται η ρεβάνς, όπου θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά.

Στρατηγική: Η επιλογή του Σεμπά στις πτέρυγες από πλευράς Γκαρσία δεν άρεσε. Δεν ήταν λίγοι οι Ολυμπιακοί που γκρίνιαξαν με την παρουσία του Βραζιλιάνου στην αρχική ενδεκάδα και βγήκαν αληθινοί στην πρόβλεψή τους, γιατί δεν βοήθησε. Εκνεύρισε πολύ κόσμο το γεγονός, ότι έχασε μερικά κοντρόλ με αποτέλεσμα να μη φύγει με ταχύτητα ο Ολυμπιακός στην κόντρα. Μάλιστα στη φάση που έσπρωξε τον Σιμόες που έκανε ζέσταμα δέχτηκε ποικίλους χαρακτηρισμούς γιατί θα μπορούσε να αποβληθεί. Δημιουργικά ο Ολυμπιακός έφτιαξε φάσεις από τα πόδια του Μάριν. Στη συνέχεια όμως ο Γερμανός περιορίστηκε, όπως και ο Φορτούνης.

Αμυντικά δεν κινδύνεψε γιατί η ΑΕΚ ήταν σχεδόν άφαντη. Δεν πάτησε περιοχή. Ο Χιμένεθ με το 3-5-2 με την παρουσία του Μπακάκη στα στόπερ και του Λόπες είχε τη δυνατότητα να εναλλάσσει το σύστημά του με τέσσερις αμυντικούς πίσω. Δεν το έκανε, γιατί έτσι και αλλιώς λειτούργησαν πολύ καλά τα ντουμπλαρίσματα... Ο Ισπανός έδειξε, με την παρουσία Αραούχο, Λιβάγια, Λάζαρου, ότι θα έπαιζε φουλ επίθεση. Στο χορτάρι όμως αυτό δεν φάνηκε. Ίσως και να μπλόφαρε.

Ο ήρωας: Ο Μπάρκας ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης για την ΑΕΚ, αφού στις δύο πιο κρίσιμες στιγμές λειτούργησε άψογα και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Ο Προτό ήταν θεατής, με εξαίρεση ένα σουτ του Τσιγκρίνσκι στο 34', το οποίο σίγουρα καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους των Πειραιώτων, καθότι η μπάλα έφυγε από τα χέρια του.

Το γκανιάν: Στα κλειστά παιχνίδια πάντα αναδεικνύονται οι παίκτες που παίζουν στα χαφ. Γιατί κόβουν, ράβουν, μοιράζουν το παιχνίδι και από αυτούς περνούν οι αντεπιθέσεις. Έτσι και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ δύο κεντρικοί μέσοι έκαναν τη διαφορά. Ο Ζιλέ για τον Ολυμπιακό και ο Γαλανόπουλος για την ΑΕΚ. Ο πρώτος ψηφίστηκε ως MVP ο δεύτερος κέρδισε τις εντυπώσεις, γιατί επέστρεψε στην ενδεκάδα της Ένωσης από τις 6 Ιανουαρίου. Ο 20χρονος έδειξε πολύ ορεξάτος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κουβάλησε μπάλες, έβγαλε την ομάδα του στην επίθεση (άσχετο αν αυτή δεν χτύπησε) και ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν είχε την τελική πάσα και καλύτερο σουτ, θα έπαιρνε... μεταγραφή.

Σφύρα καλά: Όπως γράφτηκε στο σχόλιο του πρώτου ημιχρόνου, οι αποφάσεις του Σιδηρόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις περισσότερο λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε παρά για κάποια λανθασμένη υπόδειξη. Δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στο ματς, με εξαίρεση ένα γκρέμισμα του Φιγκέιρας από τον Λόπες μέσα στην περιοχή, μία αμφισβητούμενη φάση, για την οποία αναμένεται αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, που είδαν το βίντεο μετά το ματς, αλλά δεν έγινε σχολιασμός. Η αλήθεια είναι ότι οι συμπατριώτες είχαν δυνατές μονομαχίες σε όλη την αναμέτρηση και αντάλλαξαν κάποια... πορτο-γαλλικά. Φανταστείτε όμως να δινόταν σε εκείνο το χρονικό σημείο (πέμπτο λεπτό καθυστερήσεων) η εσχάτη των ποινών. Υπεθυμίζεται, τι είχε δοθεί στον Φορτούνη λίγες ημέρες πριν. Δεν θα ξημέρωνε ποτέ ξανά στο Καραϊσκάκη, αν και η παρουσία του κόσμου, με εξαίρεση τα νερά στον Γαλανόπουλο από τη Θύρα 7, ήταν άψογη.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.