Ads Top

Χαμός στο διαδίκτυο με άρθρο-κόλαση από ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ για τον Φορτούνη!


Ειλικρινά θα ντρεπόμουν αν ήμουν ο Κώστας Φορτούνης. Θα ντρεπόμουν να αποτελώ αντικείμενο αρνητικών συζητήσεων και χλευασμού, ακόμα και από τους φιλάθλους της ομάδας στην οποία αγωνίζομαι. Δεν θα μπορούσα να νιώσω άνετα γνωρίζοντας ότι, έχω κοροϊδέψει ή εξαπατήσει.




Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Ξέρω καλά ότι, δεν ζούμε σε έναν κόσμο… αγγελικά πλασμένο. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η ατομική ανάγκη διάκρισης αλλά και της εξυπηρέτησης συμφερόντων των ομάδων στις οποίες αγωνίζονται, αναγκάζει τους επαγγελματίες αθλητές να ξεπερνούν τα όρια. Αυτό ισχύει για όλους μας. Όχι μόνο για τους επαγγελματίες αθλητές.

Ισχύει για όλους τους επαγγελματίες. Για όλους τους ανθρώπους. Κάθε μέρα, όλοι μας κάνουμε λάθη. Είναι στη φύση του ανθρώπου να κάνει λάθη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα λάθη μας, επηρεάζουν τις ζωές ανθρώπων. Αν ο Φορτούνης δεν έχει συνείδηση για όσα προκαλούν οι… βουτιές του, ας λυπηθεί τουλάχιστον τον εαυτό του.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θέλει να τον θυμούνται ως… βουτηχτή. Ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, αποτελεί θέμα συζήτησης γιατί δεν σέβεται τον ιδρώτα τον αντιπάλων του και όχι για τις επαγγελματικές του ικανότητες. Κατάφερε σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, να προσθέσει το όνομα του στη λίστα με τους Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς και Αλεξανδρή που έπεφταν κάθε φορά που… φυσούσε.

Αυτή είναι η ανάγνωση που αφορά τον ίδιο προσωπικά. Υπάρχει και άλλη ανάγνωση που αφορά τους διαιτητές. Είναι και δική τους ευθύνη το φαινόμενο… Φορτούνης. Αν ο Καραντώνης και οι συνεργάτες του, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι ο Φορτούνης τους κορόιδεψε, δεν έχουν θέση στον πίνακα των διαιτητών της Super League.

Κάθε διαιτητής, κάθε βοηθός, έχει δικαίωμα στο λάθος. Η συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο Φορτούνης όμως, δεν επιτρέπει λάθος εκτιμήσεις. Έχει δώσει τόσο δικαιώματα που κανείς δεν θα αδικήσει έναν διαιτητή αν πράγματι γίνει πέναλτι στον παίκτη του Ολυμπιακού και δεν το καταλογίσει. Πέρα από τη φάση του κάλπικου πέναλτι βέβαια, ο Καραντώνης και ο α΄ βοηθός, έπαιξαν τόσο προκλητικά υπέρ του Ολυμπιακού που μια απλή τιμωρία, δεν θα είναι αρκετή.

Επαναλαμβανόμενα λάθη υπέρ μιας ομάδας, σε ένα μόνο παιχνίδι, καθιστά πρόκληση που λογικά θα τους οδηγήσει εκτός πινάκων. Το ποδόσφαιρο δεν έχω χώρο για Καραντώνηδες και Κουράκηδες. Αναφέρομαι στον β΄ βοηθό του Καραντώνη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Επανέρχομαι στο θέμα Φορτούνη. Μια άλλη ανάγνωση, αφορά τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου. Κάθε ευρωπαική λίγκα που σέβεται τον εαυτό της, έχει φροντίσει να περιορίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Η επαναλαμβανόμενη απόπειρα να κερδίσει ένας παίκτης κάτι που δεν δικαιούται, δεν αλλοιώνει μόνο το αποτέλεσμα ενός αγώνα αλλά και την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα. Αν θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο, είναι επιτακτική ανάγκη συμπεριφορές όπως του Φορτούνη, να τιμωρούνται ακόμα και όταν οι διαιτητές πετάνε… αετό.

Το… φαινόμενο Φορτούνης είναι εθνικό ποδοσφαιρικό θέμα. Μας αφορά όλους. Πριν εξελιχθεί σε μάστιγα, απαιτούνται λύσεις. Αν ο Φορτούνης δεν θέλει να μείνει στην ιστορία για τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα αλλά για τις βουτιές του, είναι πρόβλημα του. Η αλλοίωση όμως της εικόνας ενός ολόκληρου πρωταθλήματος, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι θέμα και της Super League και της ΕΠΟ.

Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει στροφές. Πατάει γκάζι αγωνιστικά και βελτιώνει την εικόνα του σε όλα τα επίπεδα. Την κατάλληλη στιγμή με δεδομένο ότι, ακολουθεί μια σειρά καθοριστικών αγώνων. Με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με ΠΑΣ στα Γιάννινα και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Προσθέστε το παιχνίδι Κυπέλλου, με τον Ατρόμητο την Τετάρτη στην Τούμπα. Η ομάδα δείχνει φρέσκια και το ακόμα πιο ευχάριστο είναι ότι, παίκτες που είχαν επιδόσεις κάτω του μετρίου μέχρι τώρα (αναφέρω πρόχειρα τους Μακ και Κάμπος), βρίσκουν τον εαυτό τους. Στις «μάχες» που ακολουθούν, ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί κάθε δυνατή βοήθεια από το ρόστερ.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

Από το Blogger.