Ads Top

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 74-94


Ο Παναθηναϊκός παίζοντας μαγικό μπάσκετ επί 40 λεπτά στραγγάλισε την ΑΕΚ και παρέμεινε αήττητος στην Α1, κλειδώνοντας και τυπικά την πρωτιά του (74-94). Καλάθης από άλλο πλανήτη ξανά...




Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός μπήκε με ξεκάθαρο πλάνο και στόχο στο παιχνίδι του και κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησε στο παρκέ και συνέχισε δίχως απώλειες στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League.

 Στο 12-0 το «τριφύλλι» μετά τη νίκη του απέναντι στην Ένωση, «σπάζοντας» παράλληλα το εντός έδρας αήττητο της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα. Από την άλλη, η Ένωση υποχώρησε στο 6-6, έπειτα από την πρώτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο παρκέ και με τον Όγκαστ να δίνει λύσεις κατάφερε να «χτίσει» διαφορά (4-9, 3’). Η ΑΕΚ αντέδρασε με τον Ντελρόι Τζέιμς να παίρνει προσπάθειες και να ανατρέπει την κατάσταση (12-11, 4’). Από εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» ανέβασε ρυθμούς και με επί μέρους 13-0 έφερε στα μέτρα του το παιχνίδι (12-24, 6’). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο χάρη στον Καλάθη (14-27, 8’). Η ΑΕΚ όμως με τους Γκριν και Σάκοτα μάζεψε τη διαφορά (23-29, 9’). Ο Σίνγκλετον είπε την... τελευταία λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο για το 23-32.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Γκιστ και Ρίβερς έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τη διαφορά να φτάνει εκ νέου σε διψήφια επίπεδα (24-36, 13’). Ο Μάρκους Ντένμον ανέλαβε δράση και ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμά του σε διψήφια επίπεδα (29-42, 15’). Η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με Χάρις και Σάκοτα, αλλά ο Τζέιμς Γκιστ φώναξε παρών (36-49, 19’). Ο Μπάρλοου μείωσε με τρίποντο για το 39-49, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Ο Νικ Καλάθης μπήκε... καυτός στο δεύτερο ημνίχρονο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό. Ο ηγέτης των «πράσινων» με 11 προσωπικούς πόντους ανέβασε τη διαφορά στους 18 πόντους (45-63, 24’). Η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση με Μαυροειδή και Χάρις (51-63, 26’). Ο Καλάθης, όμως, ήταν ασταμάτητος και ο Παναθηναϊκός εδραίωσε το προβάδισμά του για το 54-72 της τρίτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και η διαφορά ξεπέρασε ακόμα και τους 20 πόντους (54-75, 22’). Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από Γκριν και Σάκοτα και μάζεψε τη διαφορά (61-75, 33’). Το «τριφύλλι συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση, με τη διαφορά να ανεβαίνει εκ νέου στους 20 πόντους (63-83, 36’). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και να συνεχίζει δίχως απώλειες πριν από την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 39-49, 54-72, 74-94.

Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού μέτρησε 19 πόντους και 6 ασίστ σε μια ακόμα μαεστρική εμφάνιση.

Ο Σκληρός: Τζέιμς Γκιστ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Ζακ Όγκαστ (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) έδωσαν πολλές λύσεις στο «τριφύλλι».

Ο Αόρατος: Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βοήθησε την ΑΕΚ ο Τσινέμελου Ελόνου, μετρώντας μόλις 3 πόντους και πολλές χαμένες «μάχες» κάτω από τα καλάθια.

Η Στιγμή: Το... show του Καλάθη στην τρίτη περίοδο. 16 πόντους πέτυχε στο διάστημα αυτό, δείχνοντας την υψηλή τεχνική του.

Η Γκέλα: Η άμυνα της ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Ένωση δέχτηκε 32 πόντους και βρέθηκε να κυνηγάει από... νωρίς.

Η Διαιτησία: Παρά τις διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων και τον εκνευρισμό λόγω ντέρμπι, η διαιτησία των Αναστόπουλου, Μάνου, Τζαφλέρη δεν έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι. Εφάρμοσε κοινά κριτήρια και στις δύο πλευρές. Υπήρξαν νεύρα και τρεις τεχνικές ποινές στην τελευταία περίοδο (2 στην ΑΕΚ, 1 στον ΠΑΟ), σε φάσεις που τελικά δικαίωσαν τους διαιτητές. Θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν δοθεί και νωρίτερα...

Η Εξέδρα: Περίπου 7.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ και από τα πρώτα λεπτά δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να εμψυχώνουν τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.