Ads Top

Καρμοίρης:Εκκαθαρίσεις στον Ολυμπιακό: Ο ένας με τα ψυχολογικά του κι ο άλλος με το χαβά του!


Δεν επιχαίρω που βγαίνω αληθινός, επισημαίνοντας αρκετά νωρίς ότι ο Ολυμπιακός, άμα περιμένει να βρει λύσεις σε ρήγματα και πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και, ιδίως, γκολ, από τους Εμενίκε και Καρσελά… σώθηκε!




Ο ένας δεν τη δίνει από το δεξί στο αριστερό και ο άλλος είναι, αυτό που λέγεται λαϊκά, «μία ο Γιάννης δε μπορεί και μία ο… ποπός του πονεί».

Έχει μια καθ’ όλα ανούσια παρουσία μέχρι τώρα στα ματς ο Καρσελά, άκαπνος, χωρίς ασίστ και χωρίς πλαγιοκοπήσεις. Ένας κυνηγός που δεν κάνει σαματά στο παιχνίδι του, που εν ολίγοις σου είναι εντελώς αχρείαστος.

Ο «έτερος Καπαδόκης», ο Εμενίκε, έχει βαλθεί να επαληθεύσει όλες τις συστάσεις που έρχονταν από την Τουρκία, όταν ο Ολυμπιακός τον παζάρευε με τη Φενέρ: Ιδιότροπος, αψυχολόγητος χαρακτήρας, μια αξιόλογη ποδοσφαιρική μηχανή που όμως τι κα την κάνεις, αφού… καίει λάδια.

Κάθε τις ψυχολογικό του, το κουβάλησε στο Ρέντη ο Νιγηριανός. Ο οποίος αφού «έγραψε» καλές χρονιές στο ρωσικό πρωτάθλημα με την Σπαρτάκ Μόσχας όπως στην Τουρκία με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε, άρχισε μετά τα… ψυχονευρωτικά.

Τα ίδια κάνει τώρα και στον Ολυμπιακό. Πάνω που συνέρχεται, υποτίθεται, από τους τραυματισμούς, παραπονιέται ξαφνικά για την μέση του, ζητάει και παίρνει άδειες για να πηγαίνει στο εξωτερικό, στο δικό του γιατρό και φυσικοθεραπευτή και άλλα παρόμοια, τα οποία ασφαλώς δεν διέπονται από επαγγελματισμό.

Άλλωστε τον βλέπεις και όσο παίζει. Από το λίγο, το πολύ. Δεν βγάζει γούστα ο άνθρωπος. Δεν έχει όρεξη. Δεν γυαλίζει το μάτι του, δεν δικαιολογεί με τίποτα ένα «σκασμό» που κάνει το συμβόλαιο του.

Με τα πολλά με τα λίγα, τι τα θες τι γυρεύεις δηλαδή, άντε τώρα Γενάρη μήνα να εξευρεθεί λύση απαλλαγής των πρωταθλητών από τα δύο τέτοιες «βαριές» ενυπόγραφες συμφωνίες.

Και να ήταν μόνο του Εμενίκε και του Καρσελά… Καμιά 30αριά παίκτες βολοδέρνουν γύρω από τον Λεμονή και το επιτελείο του.

Και το έκδηλο ερώτημα είναι: Τι να τους κάνει όλους αυτούς ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα που τερματίζουν τα δίφραγκα στην Ευρώπη;

Θέλετε να πάμε στα «εύκολα»; Στην πεντάδα «προγραφών» που διαφάνηκε με τη μία από τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων αποστολών για την αποστολή στην Κρήτη;

Μαζί με Εμενίκε, οι Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ, Μίλιτς. Είναι όλοι τους εκτός σχεδίων Λεμονή. Εύλογα.

Στα στόπερ, από τη στιγμή που ξεπετάχθηκε ο Σισέ, που έχει επιστρέψει ο Μποτία, που υπάρχει ο Ένχελς πάνω στον οποίο – ένα παλικάρι 23 ετών – οι ερυθρόλευκοι επένδυσαν περί τα 7.000.000€  και έρχεται σταθερά από πίσω και ο Νικολάου, πότε να περιμένει να παίξει δηλαδή ο Βούκοβιτς. Ξέμεινε ο Σέρβος. Πρέπει να δοθεί. Να πωληθεί, να «δανειστεί», κάτι!

Σάμπως ο Ζντιέλαρ δεν περισσεύει στα χαφ; Πολυκοσμία εκεί. Κάπως έτσι έμεινε εκτός σχεδιασμού το καλοκαίρι ο Σιώπης. Δεν χώραγε.

Μήπως τώρα χωράει ο Σάσα; Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ, πόσους αμυντικούς μέσους πια! Αφήστε που λένε ότι «ξινίζει» και μούτρα που δεν παίζει. Εντάξει, θα πείτε, έχει όνειρα το παιδί. Σύμφωνοι, αλλά υπάρχει και η παράμετρος του επαγγελματικού σεβασμού στις αποφάσεις…

Ο δε Μίλιτς, δεν έπαιζε ούτε τον καιρό που ήταν ο Χάσι στον πάγκο, αυτός που τον είχε κιόλας προτείνει να αγοραστεί από την Φιορεντίνα. Ούτε στις προπονήσεις δεν πείθει ότι θα μπορούσε να υπολογίζει κάποιος σε αυτόν!

Αναλογιστείτε από πόσους ακόμα πρέπει να ελαφρύνει το ρόστερ του άμεσα ο Ολυμπιακός και πόσα λίγα γίνονται μέσα στο καταχείμωνο! Ιανουάριο μήνα, παγκοσμίως, οι κινήσεις είναι μετρημένες και καλές. Και στην ενίσχυση, μα και στο άδειασμα του δυναμικού.

Ποιοι θα πρωτοφύγουν και ποιοι θα πρωτοέρθουν; Πόσοι να λέτε.

Όποιον Ολυμπιακό και αν ρωτήσεις, από τον ίδιο τον Μαρινάκη έως τον τελευταίο οπαδό της ομάδας, τη σκούφια τους πετούν για να ξαναδούν τον Κέβιν στα ερυθρόλευκα. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Και μένα αν με ρωτούσαν, αύριο το πρωί πίσω στην ομάδα. Και όχι μόνο ο Μιραλάς. Και ο Βασίλης ο Τοροσίδης, που έχει ακόμα να δώσει στον Ολυμπιακό και θα είναι και εμβληματική φιγούρα, δίχως άλλο, με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του.

Ως και στην τρίτη επιστροφή, του Μπάμπη Λυκογιάννη, δεν θα έλεγα όχι, για να καλυφθεί το έλλειμμα της αριστερής κάλυψης στην άμυνα. Γιατί με τον Κούτρη μονάχο και έρημο από εκεί, μη υπάρχουσας άλλης (ορθολογικής, όχι του Φιγκέιρας με ανάποδο πόδι και… με τα καλά και κακά φεγγάρια του Πορτογάλου) λύσης για τον μπακ από εκείνη την πλευρά, κινδυνεύει κι αυτός μέχρι και να «καεί» από την πολλή έκθεση!

Ο Λυκογιάννης προόδευσε στο εξωτερικό. Από τον Λεβαδειακό φαινόταν ότι τον είχε ωφελήσει που έφυγε προσωρινά από τον Ολυμπιακό. Του έκανε καλό.

Και μιας που ακούγεται έντονα τελευταία το όνομα του, δεν είναι κακή περίπτωση για τον Ιανουάριο. Έστω και σαν προσωρινό «μπάλωμα» να το δεις.

*** Ο ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ μέχρι που σκόραρε σερί με Κέρκυρα και Κισσαμικό, όχι γκολ δεν έκανε, αλλά ούτε σε καλά τελειώματα φάσεων δεν έφτανε. Ήταν όλα του άτσαλα, αγχωμένα, εντελώς εκτός στόχου.

Νομίζω, δεν λέω μεγάλα λόγια, ότι ο Σέρβος το έχει το γκολ, το «μυρίζεται» και αναμένω καλύτερα πράματα από αυτόν.

Στον Ούρος ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει, έχει να περιμένει γκολ. Δεν είναι σαν τον Εμενίκε με την καμία.

*** ΘΕΤΙΚΗ και η επιστροφή του Μπεν στον μεσοβδόμαδο αγώνα Κυπέλλου. Κι αυτός, όταν είναι υγιής, έχει να δώσει στους ερυθρόλευκους.

*** ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει τέλος πάντων με την ευκολία των φάσεων και των γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός. Μέχρι και ο Κισσαμικός του έκανε 7 τελικές και του παραβίασε την εστία στη μία.

Και δεν είναι ελαφρυντικό το ότι δεν έπαιζε η «κανονική» άμυνα, γιατί φέτος βάζει γκολ στην ομάδα… κάθε πικραμένος!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.