Ads Top

Έκανε πλάκα στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ, πάτησε κορυφή και... περιμένει Ολυμπιακό!


Πραγματοποιώντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ «σκόρπισε» με 3-0 την Ξάνθη και πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στο πρωτάθλημα, που τον φέρνει έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με αυτογκόλ του Ντε Λούκας (25’) και τέρματα των Μακ (33’) και Κάνιας 61’ ο Δικέφαλος έκανε… περίπατο τίτλου στα Πηγάδια και ενθουσίασε τον κόσμου ενόψει Παναθηναϊκού.




Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να πανηγυρίσει σήμερα το πρώτο του διπλό και με έξτρα ώθηση από τους περίπου 2.500 φίλους του, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, παρότι έχασε μόλις στο 12ο λεπτό με αναγκαστική αλλαγή τον Ελ Καντουρί (θλάση και στην θέση του πέρασε ο Μακ), συνέχισε να παίζει στο μισό γήπεδο την Ξάνθη, η οποία απλά προσπαθούσε να διώξει την μπάλα από την περιοχή της.

Τελικά, στο 25ο λεπτό ήρθε και το 0-1, όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζίφκοβιτς έκανε τραγική έξοδο και ο Ντε Λούκας με λάθος τοποθέτηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28’ είχε δοκάρι με το εκπληκτικό φάουλ του Μεχία και την απόκρουση του Πασχαλάκη, όμως στο 33’ έγινε το 0-2. Ο Πέλκας άνοιξε ωραία στα δεξιά, ο Λημνίος απέφυγε τον Κασάδο και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Μακ με διπλή προσπάθεια έγραψε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια άλλη καλή ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έναν τρελό ρυθμό, καθώς η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και χάνονταν διαδοχικά ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Στο 61’ ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κουλούρη, όμως στο επόμενο λεπτό έκανε τραγικό λάθος και βοήθησε στο 0-3. Μετά από κόρνερ του Βιεϊρίνια ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά η μπάλα γλίστρησε μέσα από τα χέρια του Ζίβκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Από το γκολ και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά, καθώς ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, ενώ η Ξάνθη παρότι πήρε την μπάλα στα πόδια της, δεν κατάφερε να απειλήσει. Έτσι λοιπόν, το 0-3 υπέρ του Δικεφάλου έμεινε μέχρι το φινάλε.


ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Πέλκας και Βιεϊρίνια μοιράζονται το βραβείο του MVP. O Έλληνας άσος ήταν εξαιρετικός και πολύ απλός στο παιχνίδι και όλες οι φάσεις πέρναγαν από τα πόδια του. Ο Πορτογάλος αν και έπαιξε πάλι ως αριστερός μπακ, βοήθησε πάρα πολύ επιθετικά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Λουτσέσκου πέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Λέο Μάτος, Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα. Ο Τσίμιροτ και ο Κάνιας ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Ελ Καντουρί πιο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Στα αριστερά ξεκίνησε ο Πέλκας, στα δεξιά ο Λημνιός και ο Κουλούρης στην κορυφή. Στο 12’ βγήκε με πρόβλημα ο Ελ Καντουρή και τη θέση του πήρε ο Μακ (πήγε στα άκρα και ο Πέλκας σε ρόλο επιτελικού), ενώ αναγκαστική ήταν κι η δεύτερη αλλαγή, με τον Μαλεζά να μπαίνει αντί του Βιεϊρίνια και στο 74’ πέρασε ο Μαουρίσιο αντί του Κάνιας.

Για την Ξάνθη ο Ράσταβας ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τους Ζίβκοβιτς, Σβάρνα, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Λουσέρο Μεχία, Μπουλά, Γιέντρισεκ, Σιλλά, Λισγάρα και Κασάδο. Το ματς στράβωσε πολύ και έκανε νωρίς δύο αλλαγές (στο 52’ Μελιόπουλος αντί Ντε Λούκας και στο 55’ Ορφανίδης αντί Κίκε), ενώ στο 77’ ο Φασίδης πέρασε αντί του Λουσέρο. Καμία κίνηση δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους Ακρίτες.

Η ΦΑΣΗ: Το αυτογκόλ του Ντε Λούκας στο 25ο λεπτό σίγουρα έδωσε έξτρα ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεζε για να ανοίξει το σκορ, όμως δεν έβλεπε φως. Μετά το 0-1 η Ξάνθη ανέβηκε και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Δικέφαλο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Σκουλάς και οι βοηθοί του δεν είχαν δύσκολες φάσεις και έτσι ουδείς θα ασχοληθεί με τις αποφάσεις του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ έψαχνε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα και το πήρε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, καθάρισε πολύ εύκολα την Ξάνθη και έστειλε… μήνυμα σε φίλους και εχθρούς. Το ίδιο έκαναν και οι παίκτες, με την… επίθεση αγάπης στον Ραζβάν Λουτσέσκου στο 0-1.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος και η Ξάνθη δεν κατάφερε να τον κοντράρει. Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δικαίως πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Πλέον, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, με ματς παραπάνω και περιμένει να δει τι θα κάνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, ενώ την άλλη εβδομάδα έχει ντέρμπι στη γεμάτη για πρώτη φορά φέτος Τούμπα, κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Δείτε τα γκολ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.