Ads Top

Κόλκας για ΠΑΟΚ: Η ουσία και η σφαλιάρα στους βιαστικούς


Ήταν μία καλή μέρα για τον ΠΑΟΚ, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Καλή μέρα γιατί κέρδισε και στα δύο, εκμεταλλευόμενος γκέλες ανταγωνιστών, καλή μέρα γιατί κυρίως στο ποδόσφαιρο έχει μεγάλη σημασία να κερδίζεις όταν έχεις μέτρια απόδοση. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας...




Στα Χανιά το παιχνίδι ήταν τεράστια παγίδα και ήθελα να δω έναν ΠΑΟΚ που θα έμπαινε με την ίδια ορμή που μπήκε με Ξάνθη και Παναθηναϊκό. Δεν είδα έναν τέτοιο.

Παγίδα γιατί όσοι παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα, θα είχαν διαπιστώσει κάποια μεγάλα σημάδια ανάκαμψης του Πλατανιά στους αγώνες με Ατρόμητο και Πανιώνιο. Και τους δύο μπορούσε να τους κερδίσει.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να μπει με λάθος νοοτροπία και όταν κατάλαβε πως ο Πλατανιάς είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα, άρχιζε να λειτουργεί σπασμωδικά. Δημιουργικά να παλεύει ένας Πέλκας, ο μοναδικός που μπήκε με σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Όμως με την αριστερή πλευρά να μη μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς, δεξιά τον Τζάλμα εκτός αγώνα και στον άξονα τον Μαουρίτσιο με πολύ αργές αντιδράσεις, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε θέση να γίνει απειλητικός.

Η πίεση που άσκησε ήταν μετά το 40΄όταν έκανε και τις μεγάλες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Δεν είχε καθαρό μυαλό όμως.

Στο δεύτερο ημίχρονο ναι μεν ο ΠΑΟΚ μπήκε κάνοντας δύο μεγάλες φάσεις, αλλά και δύο δώρα στον Πλατανιά. Αφού γλίτωσε την γκέλα του Πασχαλάκη, πήρε το μήνυμα της αυτοσυντήρησης. Για καλή του τύχη, βρήκε γκολ από τον Μαλεζά που τελευταία φορά που σκόραρε είχαμε ΠΑΣΟΚ και είχε μακριά μαλλιά.

Είναι από αυτά τα παιχνίδια που πρέπει να φύγεις με το τρίποντο βρέξει χιονίσει. Μετά το γκολ, άρχισε η διαχείριση, ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε καθαρή φάση και έφυγε με τους βαθμούς. Έχοντας εκμεταλλευτεί την σοκαριστική για αυτήν, γκέλα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε πως μπήκε με κακή νοοτροπία στο γήπεδο και αυτό πρέπει να το κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Πρωτάθλημα με τουπέ, δεν κατέκτησε κανείς. Και μία ομάδα που έκανε για πρώτη φορά φέτος σερί τριών νικών, απαγορεύεται να έχει τουπέ.

Στο ποδόσφαιρο μένει το κύπελλο για τις διακοπές και πάμε στα μεταγραφικά. Είμαι της άποψης των πρώτο και τον τελευταίο λόγο για αυτές, να τον έχει ο Λουτσέσκου.

Είναι αυτός που δέχεται όλη την πίεση, δεν είναι νηστικός για να φάει, ξέρει ακριβώς τι θέλει και θα το παλέψει σωστά.

Πάμε στο μπάσκετ τώρα. Ο ΠΑΟΚ των 650 χιλιάδων ευρώ, ισοπέδωσε την ΑΕΚ των 2,5 εκατ. Με μία εμφάνιση που από το πρώτο λεπτό σου έδινε την αίσθηση πως η μία ομάδα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο και η άλλη πως δεν ξέρει να το αντιμετωπίσει.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξοχο μπάσκετ, έβαλε πολλούς πρωταγωνιστές στην εξίσωση, έπαιξε σοβαρή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα και κέρδισε με ένα σκορ που σε περίπτωση ισοβαθμίας δύσκολα θα χάσει το πλεονέκτημα.

Απέδειξε επίσης, πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Πως οι κραυγές υπερβολής στην αρχή, πάτησαν πάνω στην αδυναμία του να έχει όλο το ρόστερ του διαθέσιμο. Και όχι σε ρεαλιστικά σενάρια.

Και επειδή δεν ξεχνώ, θυμάμαι εκείνους που σταύρωσαν τον ΠΑΟΚ στην ήττα του κυπέλλου, που αποθέωσαν τον Γιαννάκη και το πόσο ... μεγάλος είναι, προσβάλλοντας μέσα από αυτή την διαδικασία τον ΠΑΟΚ, τον προπονητή του και τους παίκτες του.

Ο χρόνος όμως δουλεύει πάντα υπέρ αυτών που έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους το τι θέλουν να κάνουν. Ο ΠΑΟΚ μετρά πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ανεβαίνει αγώνα με αγώνα. Έκανε μία μεγάλη νίκη και θα ψάξει κι άλλες. Γιατί πλέον έχει την ψυχολογία και την πίστη πως βαδίζει σωστά.

Όσο για τον Γιαννάκη αλλά κυρίως τους ευκολόπιστους θαυμαστές του, το σενάριο του υποβιβασμού αρχίζει και μετρά υπόσταση. Και όσο οι Τούρκοι που έκριναν το 2017 πως η Ελλάδα είναι κατάλληλη χώρα να επενδύσουν σε εμπόριο κοσμημάτων, δεν εμφανίζουν χρήμα, το σενάριο του υποβιβασμού αρχίζει να σκεπάζει τους φίλους μας.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.