Ads Top

Έξαλλος Κόλκας: Ο ΠΑΟΚ δεν σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό; Αυτοί ήρθαν να παίξουν για τον Ολυμπιακό!


Τι λέει για Ουζουνίδη και… λύπηση;  


Το ποδόσφαιρο είναι απλό και γίνεται σύνθετο όταν το έχεις με λάθος τρόπο στο μυαλό σου. Ο ΠΑΟΚ δεν ξύπνησε γιατί συνέβη κάτι συγκλονιστικό. Ξύπνησε γιατί μπήκαν στην εξίσωση βασικοί κανόνες του αθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο αυτούς που ο δικός του περίγυρος υποβάθμιζε. Και κάπου εδώ θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους, πως υποβαθμίζοντας στελέχη της ίδιας σου της ομάδας, της χαλάς τις ισορροπίες.

Ο Λουτσέσκου τι έκανε λοιπόν; Έριξε στη μάχη αυτούς που είδε πως είχαν μεγαλύτερη ορμή από τους υπόλοιπους. Και συνδύασε την παρουσία τους, με αυτούς που έδειξαν τη μεγαλύτερη σοβαρότητα, σταθερότητα και ουσία μέσα στη σεζόν.

Δεν είναι μόνο ο Πέλκας, ο Λημνιός ή ο Κουλούρης που άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι η χημεία που δημιουργήθηκε.

Σήμερα σε μία συνέντευξη που κάναμε με τον Νίκο Καρύδα στον Libero 107,4, ειπώθηκε κάτι πολύ σοφό από την πλευρά του. «Στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν οι καλύτεροι αλλά αυτοί που ταιριάζουν μεταξύ τους. Το δύσκολο δεν είναι να είσαι καλός παίκτης, αλλά καλός συμπαίκτης». Πάρα πολύ σοφό και αληθινό.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα με βασικούς άξονες τον Λημνιό και τον Κουλούρη; Το πιθανότερο είναι πως όχι, όμως σήμερα, ο Λημνιός και ο Κουλούρης παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί κάποιοι άλλοι τον αρνήθηκαν. Και οι δύο μικροί, δημιουργούν συνθήκες ανταγωνισμού σε έναν οργανισμό που τις είχε ακυρώσει.

Η επιλογή – στρατηγική του Λουτσέσκου, φέρνει ήδη έναν Πρίγιοβιτς θιγμένο ποδοσφαιρικά να αντιδρά άψογα και να ψάχνει την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα. Αντίδραση έβγαλε και ο Μακ έστω κι αν τον βαραίνει πλέον η κόκκινη που δέχτηκε. Αντίδραση θα βγάλει και ο Τζάλμα, ο Ελ Καντουρί όταν θα γίνει καλά. Και εφόσον συμβεί αυτό τότε ναι, ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα.

Το άλλο κομμάτι που ο όχι συγκλονιστικός ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-0 τον Παναθηναϊκό, είναι το ότι μπήκε ο κόσμος στην εξίσωση. Εμείς που το ζήσαμε, πηγαίνοντας στην άδεια Τούμπα έξι φορές και μία στο Καυτανζόγλειο επτά, το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε όλα αυτά τα παιχνίδια χωρίς να γκελάρει, είναι ένα μικρό θαύμα. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχαν απώλειες στα άδεια γήπεδά τους, ο ΠΑΟΚ όχι. Πλέον, στο χέρι του κόσμου είναι να μη το ξαναζήσουμε αυτό. Οκ η αντίδραση με τους πυρσούς – καπνογόνα, αλλά μέχρι εκεί. Όλοι ξέρουμε πως η διάταξη είναι αστεία, αλλά παραμένει διάταξη.

Στα υπόλοιπα νέα, τίθεται ένα θέμα σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που εξελίχθηκε έτσι το παιχνίδι. Αλήθεια, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι σεβασμός;

Σεβασμός είναι να σε λυπάμαι ή να σε αντιμετωπίζω σύμφωνα με την ιστορία σου; Γιατί αν θέλεις να σε λυπάμαι, πραγματικά μιλάμε για ένδειξη ασέβειας.

Μήπως ασέβεια είναι να βγαίνω να σου πουλάω λύση στο άλυτο πρόβλημά σου και δύο μέρες μετά να πηγαίνω στην άκρη; Αυτή η συμπεριφορά δεν προήλθε από τον ΠΑΟΚ βέβαια, αλλά από την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Μήπως ασέβεια είναι να μην προσφέρεις κάποια σοβαρή υπηρεσία ως ποδοσφαιριστής και να παλεύεις να φανείς σε ηλίθια mind games τύπου Διούδη ή σε βλαχομανούρες τύπου Βιγιαφάνες – Διούδη; Αντί να ευχαριστούν την όποια θεότητα που βρέθηκαν να παίζουν στον Παναθηναϊκό, συμπεριφέρονται λες και είναι σε ομάδα χωριού και ασεβής είναι ο ΠΑΟΚ και οι ΠΑΟΚτσήδες;

Εγώ ως ΠΑΟΚτσής, δεν θα λυπηθώ τον Παναθηναϊκό. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος να του δείξω πως δεν τον σέβομαι. Δεν θα του χτυπήσω δήθεν φιλικά την πλάτη όντας σε καλύτερη θέση από αυτόν, όντας πιο δυνατός. Όπως δεν θέλω να με λυπούνται γιατί βρίσκω αυτό το συναίσθημα θλιβερό για μένα, έτσι και δεν θα το κάνω σε κανέναν άλλο.

Και μεταξύ μας, στον Παναθηναϊκό ας κοιτάξουν το πως θα αναδείξουν την ανεπάρκεια των παραδοσιακών τους παραγοντικών δυνάμεων, ας αναζητήσουν ευθύνες που ο πρώην ηγέτης τους συμμάχησε με τον οχτρό για πολιτικούς λόγους, ας φροντίσουν να δημιουργήσουν το έδαφος μίας επιστροφής σε σταθερές βάσεις, γιατί είναι μαθηματικό πλέον πως η πορεία είναι πτωτική. Και δεν φταίει για αυτό ο ΠΑΟΚ.

Έχω δεκάδες παραδείγματα για να αραδιάσω πως τα περί σεβασμού είναι υποκριτικά. Δεν θα το κάνω, σεβόμενος όσους πραγματικά πονάνε την ομάδα τους και δεν είναι μαϊντανοί του διαδικτύου.

Αυτό που μας τρέλανε εμάς με τον Παναθηναϊκό, είναι ο Αλαφούζος και οι πρακτικές του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ένας άνθρωπος που εξίσωσε τριάντα χρόνια νταβατζηλίκι απέναντι στον ΠΑΟΚ και στα είκοσι από αυτά απέναντι στην ίδια του την ομάδα, για μία αυστηρή κίτρινη και ένα γκολ οφσάιντ.

Τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς που εξίσωσε τον Παναθηναϊκό με τον Αλαφούζο. Αυτός ήταν μπροστάρης, αυτός έκανε πολιτικά παιχνίδια προσβάλοντας τους πάντες, αυτός σήκωσε τη σημεία της στημένης προπαγάνδας κατά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν, βάζοντας πλάτες στο νέο κολλητό του.

Και να ξέρετε, πως θα μπορούσαμε και εμείς να γράψουμε κείμενα σαν και αυτά που μας πετούσατε στη μούρη δεκαετίες τώρα πριν τα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Να γράψουμε πως πληρώθηκαν αρχές τις εβδομάδας οι παίκτες του Παναθηναϊκού και που τα βρήκαν τα λεφτά, πως ο Ουζουνίδης τώρα θυμήθηκε να τους κάνει 2,5 ώρες ομιλίας; Και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα πως ο ΠΑΟ έρχεται να παίξει στη Τούμπα για τον Ολυμπιακό.

Δεν το κάναμε, γιατί σεβόμαστε τον σύλλογό σας και τους πιστούς του. Παρότι τα ΜΜΕ σας, μας το κάνανε δεκάδες φορές στο παρελθόν.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.