Ads Top

Δημοσθένης Καρμοίρης: Βαράμε Μαρινάκη, χτυπάμε Ολυμπιακό!


Ούτε πονηρούλης, ούτε εξυπνάκιας πρέπει να είσαι, για να φανταστείς ότι όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά προφανώς αποτελεί προϊόν μελετημένης επιλογής, η χρονική στιγμή που επιστρέφουν στην επικαιρότητα ποινικές διώξεις για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και την πειραϊκή ΠΑΕ, η οποία εκ των πραγμάτων θα συμπαρασυρόταν, συρόμενη ως συνυπεύθυνη στα αθλητικά δικαστικά έδρανα.




Άρα με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Βαράμε Μαρινάκη, χτυπάμε Ολυμπιακό. Φως φανάρι.

Συνήγορος του Ολυμπιακού ή του ιδιοκτήτη του, δεν πρόκειται να γίνω. Μια χαρά άξιο, ικανότατο νομικό επιτελείο διαθέτουν και οι δύο και δόξα το Θεό δουλειά και μεγάλες ευθύνες τους ανατίθενται συνεχώς και παράπονο δεν έχουν. Προσωπικά άλλωστε νομικές γνώσεις αυτού του επιπέδου δεν διαθέτω, οπότε ένας λόγος παραπάνω για εκκρεμοδικίες, για τις οποίες προβλέψεις, εκτιμήσεις και προσεγγίσεις, με αυθαίρετες απόψεις, δεν χωρούν.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή, απρόβλεπτη και απολύτως σεβαστή για την όποια ετυμηγορία της.

Τη γνώμη μου, γενικόλογα όμως, θα ήθελα εκφράσω, κάνοντας κάποιες συγκεκριμένες παρατηρήσεις, εστιάζοντας στη χρονική στιγμή της πυροδότησης ενός ακόμα βραδύκαυστου φιτιλιού, στα πειραϊκά ενδότερα.

Παρατήρηση 1η: Σε ότι αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Ύστερα από τη νίκη του στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τον ΔΟΛ και το ισχυρό μετοχικό  του μπάσιμο στο Mega, για την κυβέρνηση, θα ήταν τουλάχιστο ενοχλητικό και επίφοβο πολιτικά, ένας κατ εξοχήν ισχυρός αντιπολιτευόμενος πόλος, να συμμετάσχει και να διεκδικήσει μία από τις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες που θα προκύψουν από τον (νέο) επικείμενο διαγωνισμό.

 Αν και δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, δεν χωράει αμφιβολία, ότι καλύτερα θα ήταν να έχει άλλου είδους τρεχάματα ο Μαρινάκης, παρά να εξακολουθεί να… τρυπάει το ρουθούνι του ΣΥΡΙΖΑ με χίλιους δύο τρόπους…

Παρατήρηση 2η: Πολιτικών συμφερόντων η αφετηρία και αυτής. Αυτή τη φορά, έγνοια της κυβέρνησης, ο «εκλεκτός» από βορρά και η ανάμιξη του στα media. Με τον Μαρινάκη απασχολημένο με σοβαρότερα (επί προσωπικού) θέματα, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει την πολυτέλεια να… παίξει τη μπάλα του πιο ήσυχος, είτε με το «Ε» είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή φορέα, στην προσπάθεια και την επιθυμία του, να γίνει (επιτέλους) καναλάρχης.

Ε, να… το πάρει  ο ΠΑΟΚ!

Παρατήρηση 3η:  Αυτή αφορά τον Ολυμπιακό. Πάντοτε όμως, προφανώς σε σχέση με τον «βόρειο» μεγαλομέτοχο και την αλήστου μνήμης (στο περιθώριο της ΔΕΘ και σε εκδήλωση για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης) δήλωση του πρωθυπουργού:

«Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα»!


Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα τρεις φορές και έχασε και τα δύο ντέρμπι (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ), ενώ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (0-0).

Οι ερυθρόλευκοι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, διαφορετικής δυναμικής, έκτασης και αξίας, με την Μπαρτσελόνα και τον Πλατανιά, έδειξαν να γυρίζουν τη σελίδα του κάκιστου αγωνιστικού διμήνου τους και να μπαίνουν σιγά σιγά σε πραγματική τροχιά τίτλου, θυμίζοντας και πάλι ομάδα με νοοτροπία νικητή και ψυχολογία πρωταθλητή.

Με τη δαμόκλειο αθλητική δικαστική σπάθη  πάνω από το κεφάλι του δαφνοστεφανωμένου, τα παρασκηνιακά κέντρα και ορισμένοι που κάποτε – αν και εφόσον, λέμε αν και κανείς δεν προδικάζει το οτιδήποτε και για κανέναν, αθωωθούν Μαρινάκης και Ολυμπιακός από τις νέες κατηγορίες που τους αποδίδονται – θα πρέπει πια να καθίσουν αυτοί στο σκαμνί ως κοινοί συκοφάντες, επιφέρουν αναστάτωση και αγωνιστικό αποπροσανατολισμό προς όφελος των αντεκδικητών των ερυθρολεύκων στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Αυτά.

Ο καταλληλότερος (προσωρινός) πρόεδρος

Ώσπου πάντως να τελεσιδικίσουν οι αποφάσεις της ποινικής και αθλητικής δικαιοσύνης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε με αστραπιαία κίνηση και άριστα μελετημένη σκέψη, να ορίσει τον ιδανικότερο, νομίζω, διάδοχο στην καρέκλα του.

Ο Γιάννης Μώραλης με τη διοικητική και συλλογική εμπειρία του, τις ικανότητες του, τις πολύπλευρες γνώσεις που διαθέτει, τη γενική κοινωνική αποδοχή που απολαμβάνει, τη σοβαρότητα και το κύρος του χαρακτήρα, μα και την υψηλή ηθική του υπόσταση, μαζί φυσικά με το πάθος του και την ταύτιση του με την ερυθρόλευκη ιδέα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο για την παρούσα φάση.

Ώστε ο Ολυμπιακός απρόσκοπτα και ήρεμα να εστιάσει την προσοχή και τη συνοχή του εντός γηπέδων, απομονώνοντας τις ατραπούς στις οποίες επιδιώκουν να τον βάλουν και να τον αποπροσανατολίσουν εκείνοι που έχουν συμφέρον να τον αποδιοργανώσουν.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.