Ads Top

Φοβερά νέα για τον Ολυμπιακό - Γεμίζει τα ταμεία του με λεφτά χωρίς να πουλήσει παίκτη!


Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί γιορτή για τη χώρα που το φιλοξενεί και το διοργανώνει. Είναι όμως σίγουρα και μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους τους συλλόγους ανά την υφήλιο να βάλουν... ζεστό χρήμα στο ταμείο τους!




Αρκεί βέβαια, να έχουν διεθνείς παίκτες στις τάξεις τους και κυρίως, αυτοί οι ποδοσφαιριστές να κληθούν από την εθνική τους ομάδα για να πάρουν μέρος στην παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας από τους πιο μεγάλους ευνοημένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αναδεχθεί ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι! Κι αυτό γιατί διαθέτει αρκετούς διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να φέρουν... ζεστό χρήμα στο ερυθρόλευκο ταμείο, ιδιαίτερα μετά τη νέα σούπερ γενναιόδωρη προσφορά από τη ΦΙΦΑ, να αυξήσει στο αστρονομικό ποσό των 209 εκατομμυρίων δολαρίων (180 εκατ. ευρώ) το πρόγραμμα επιβράβευσης των συλλόγων για συμμετοχή παικτών τους στο Μουντιάλ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο Μουντιάλ (2014) το αντίστοιχο ποσό είχε οριοθετηθεί στα 70 εκατ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι η ΦΙΦΑ μέσα σε μια 4ετία τριπλασίασε τα προσφερόμενα χρήματα προς τους συλλόγους.

Στην πραγματικότητα αυτά τα 180 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τους 736 παίκτες, που θα λάβουν μέρος στο επερχόμενο Μουντιάλ και αφορά την αποζημίωση των συλλόγων τους. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι σύλλογοι πληρώνονται για τουλάχιστον 25 μέρες παραχώρησης κάθε παίκτη τους, ενώ η ημερήσια αποζημίωση ανέρχεται πλέον πολύ κοντά στις 7.000 ευρώ!

Από τη μεριά του, ο Ολυμπιακός θεωρείται σίγουρο πως θα έχει τουλάχιστον έναν παίκτη του στο επερχόμενο Μουντιάλ (τον Ανσαριφάρντ με τον Ιράν), ενώ με λίγη τύχη μπορεί να έχει ακόμα δύο (τον Βούκοβιτς με τη Σερβία και τον Πάρντο με την Κολομβία)! Επίσης, σε ένα εξαιρετικά βολικό σενάριο, οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να δουν στο Μουντιάλ και τον Ούρος Τζούρτζεβιτς (Σερβία), αλλά και τους Ελληνες διεθνείς Καπίνο, Φορτούνη και Ταχτσίδη. Δηλαδή συνολικά 7 παίκτες!

Κάτι που σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν το καλοκαίρι ένα ποσό μεταξύ 180.000 ευρώ (αν πάει στο Μουντιάλ μόνον ο Ανσαριφάρντ) έως και 1,26 εκατ. ευρώ, στο ιδανικότερο σενάριο! Βέβαια, μέρος των χρημάτων δικαιούνται και οι πρώην ομάδες των παικτών μέσα στην τελευταία 2ετία, όπως για παράδειγμα ο Πανιώνιος για τον Ανσαριφάρντ ή η Ναντ για τον Πάρντο και η Κόνιασπορ για τον Βούκοβιτς. Ωστόσο και ο Ολυμπιακός θα πάρει αποζημίωση για περιπτώσεις διεθνών ποδοσφαιριστών που παραχώρησε πρόσφατα, όπως είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.