Ads Top

«Αυτά είναι τα έσοδα, τα έξοδα, το μπάτζετ και οι στόχοι του Ηρακλή»!


Το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα έσοδα, τα έξοδα, το φετινό μπάτζετ της ομάδας, ενώ οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, έκαναν κάλεσμα στον κόσμο του συλλόγου, να στηρίξει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια που γίνετε.








Σε μία ομολογουμένως πολύ διαφορετική συνέντευξη τύπου, η διοίκηση του Ηρακλή, όπως είχε δεσμευτεί έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά του συλλόγου, κάνοντας μια πλήρη καταγραφή των εσόδων και των εξόδων που έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στο κεντρικό πάνελ της συνέντευξης που δόθηκε στα γραφεία της Μίκρας, βρίσκονταν οι Κώστας Ιωακειμίδης (υπεύθυνος οικονομικών) οι Λάκης Παπαϊωάννου (Ειδικό σύμβουλος), ο Νίκος Βαφειάδης (πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος) και ο Φάνης Τουτζιάρης (αντιπρόεδρος).


Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Ιωακειμίδης που μεταξύ άλλων είπε:

«Θέλω να ανακοινώσω ότι αρχίζουμε από αύριο συνεργασία με Γραφείο Ορκωτών Λογιστών της πόλης μας, το οποίο θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των οικονομικών της ομάδας, ώστε όλα να είναι απολύτως ελεγμένα στο συγκεκριμένο τομέα, απολύτως ασφαλή και διαφανή».

Μπάτζετ ποδοσφαιριστών: 80.000 ευρώ. «Πραγματοποιήσαμε 19 μεταγραφές και οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών θα μας στοιχίσουν συνολικά 80.000 ευρώ. Δυστυχώς, το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ μας δεσμεύει να κινούμαστε υπό καθεστώς οδοιπορικών».

Πηγές εσόδων. «Τέσσερις είναι οι πηγές εσόδων μας. Τα εισιτήρια διαρκείας, τα εισιτήρια αγώνα, οι μικροχορηγοί (από τους οποίους, λόγω κατηγορίας δεν μπορούμε να ζητήσουμε μεγάλα ποσά) και οι δωρεές. Έχουμε ήδη καταρτίσει μια λίστα φίλων του Ηρακλή που θέλουνε να συμμετέχουν σε ένα σύστημα συνδρομής με 50 ευρώ τον μήνα και ήδη βρίσκονται σε αυτή 53 φίλοι, ενώ στοχεύουμε να τους φτάσουμε – τουλάχιστον – στους 100».

Συνολικό μπάτζετ (αγωνιστικό και λειτουργικό): 147.000 ευρώ. «Έχουμε καταβάλει 18.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές, ως αμοιβή για τον μήνα Οκτώβριο. Το τεχνικό τιμ για όλο το επτάμηνο μας στοιχίζει 15.000 ευρώ, το ιατρικό τιμ 10.000 ευρώ, ο φροντιστής 5.000 ευρώ, τα ξενοδοχεία για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι διέμεναν εκεί στις αρχές της παρουσίας τους στην ομάδα, 12.000 ευρώ κι έχουμε ήδη καταβάλει τις 5.000 ευρώ. Έχουμε και έξοδα 16.500 ευρώ για ενοίκια για τα διαμερίσματα των παικτών. Το σύνολο των εξόδων της ομάδας ανέρχεται σε 147.000 ευρώ».

Ανάγκη για μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο. «Έχουμε διαθέσει 703 διαρκείας, με το συντριπτικό ποσοστό τους να αφορά στην Αυτόνομη Θύρα 10, την οποία ευχαριστούμε θερμά για αυτήν τη συμπαράσταση. Τα έσοδα από τα διαρκείας ανέρχονται στις 59.000 ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων ανέρχονται στις 11.500 ευρώ. Τα 3.500 ευρώ έχουν έλθει από δωρεές Ηρακλειδέων, ενώ έχουμε εισπράξει μόνο 1.500 ευρώ από χορηγίες και αναμένουμε άλλα 6.500 ευρώ, καθώς είχαμε τεράστιο θέμα με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και το οποίο μόλις το ξεπεράσαμε».

Τηλεφωνική σύνδεση. «Καμία εταιρεία τηλεφωνίας δεν μας εξυπηρετούσε ώστε να επανασυνδέσει το τηλέφωνο στην Μίκρα και απαιτήθηκε να «πάρει» τη σύνδεση στο όνομά του ο πρόεδρος, προκειμένου να έχουμε και πάλι τηλέφωνο».

Σύνολο εισπράξεων και οφειλές. «Συνολικά έως τώρα έχουμε εισπράξει 77.000 ευρώ και έχουμε καταβάλει 57.780 ευρώ. Τα 18.000 σε ποδοσφαιριστές, 9.100 ευρώ σε ομάδες για την πραγματοποίηση των μεταγραφών, 3.000 ευρώ στο τεχνικό τιμ, 1.500 ευρώ στο ιατρικό και 1.500 ευρώ στον φροντιστή. Ο Τάσος Κατσαμπής – προς τιμήν του και τον ευχαριστούμε για αυτό – μας ζήτησε να μην αμείβεται ως τα Χριστούγεννα, αλλά του καλύπτουμε κάποια πάγια έξοδά του για τη βενζίνη και το κινητό τηλέφωνο, όπως είναι λογικό. Μας προέκυψαν και δύο χειρουργικές επεμβάσεις σε ποδοσφαιριστές μας, οι οποίες στοίχισαν 3.500 ευρώ. Μας απέμεινε ένα ταμείο 20.000 ευρώ, από το οποίο αύριο θα πληρώσουμε τον Νοέμβριο στους ποδοσφαιριστές».

Παπαϊωάννου: «Η δύναμη της προσπάθειάς μας είναι ο κόσμος»

«Θέλω να επισημάνω ότι στην όλη υπόθεση της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την ομάδα διαδραματίζει τεράστιο ρόλο η φυσική παρουσία του κόσμου μας. Μας δίνει απίστευτη δύναμη ο κόσμος να συνεχίσουμε, αλλά και προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην ίδια την ομάδα και στις προοπτικές της. Απαιτείται ακόμη πιο έντονη και πιο μαζική συμπαράσταση και παρουσία στο γήπεδο για να επιτύχει αυτό που επιδιώκουμε.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα και την παρακολουθούν χαίρονται πραγματικά την όλη προσπάθειά της. Βλέπουν μια ομάδα να αγωνίζεται με ψυχή και διάθεση, να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να έχει μια εξαιρετική πορεία. Όμως ο Ηρακλής χρειάζεται τη μεγάλη μάζα του κόσμου του για να προχωρήσει με ασφάλεια. Από την πλευρά μας βοηθάμε και κάνουμε τα πάντα με γνώμονα τη διαύγεια και τη διαφάνεια σε όλους τους τομείς.

Τα λόγια σε όλα τα θέματα είναι εύκολα. Όμως έχουμε να διαχειριστούμε τεράστια προβλήματα, με δεδομένο το τι άφησε πίσω του ο πρώην μεγαλομέτοχος. Πληροφορούμασταν αυτά που συνέβαιναν επί της παρουσίας του, αλλά η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο απελπιστική. Είναι τεράστιος ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας.

Πραγματοποιούμε συναντήσεις στην Αθήνα με επιχειρήσεις για τα χορηγικά θέματα. Πραγματοποιήσαμε και συνάντηση με τον ΟΠΑΠ και αυτό που εισπράξαμε είναι ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει να βοηθήσει, τόσο διότι ο Ηρακλής χαίρει εκτίμησης ανά το πανελλήνιο, όσο και για το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή μπήκαν μπροστά οι βετεράνοι του Συλλόγου. Η παρουσία τους είναι το κλειδί σε αυτήν τη προσπάθεια. Το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις είναι ότι έχουν καθορίσει το μπάτζετ τους και ως προς τη διαφημιστική προβολή τους από τον Ιούνιο και εμείς συζητάμε μαζί τους μέσα στον χειμώνα.

Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες σε όλους τους τομείς, αλλά στον Ηρακλή αντέχουμε. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε και με την απαραίτητη και μαζικότερη συμπαράσταση του κόσμου μας θα τα καταφέρουμε. Απαιτείται μεγαλύτερη συσπείρωση και έμπρακτο ενδιαφέρον για την ομάδα.

Οφείλω να υπογραμμίσω τη συμπαράσταση που έχουμε από την Αυτόνομη Θύρα 10. Η στάση και η ενεργός παρουσίαστων παιδιών αυτών μας οπλίζει με δύναμη, τόσο εμάς, όσο και την ίδια την ομάδα και για αυτήν τους την προσφορά τους ευχαριστούμε ολόψυχα».  

Τουτζιάρης: «Η πιο καθαρή προσπάθεια που έγινε ποτέ για τον Ηρακλή»

«Η προσπάθεια γίνετε δύο χρόνια τώρα, όταν ακόμα καταλάβαμε τι εστί Παπαθανασάκης. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε το κακό. Η ομάδα έφτασε στο σημείο να καταστραφεί και να οδηγηθεί και πάλι στη Γ’ Εθνική. Θέλω να πω πως όλοι μας είμαστε οπαδοί του Ηρακλή, δεν είμαστε παράγοντες.

Αγαπάμε, πονάμε τον σύλλογο και θέλουμε να τον δούμε ξανά εκεί που του αξίζει. Ο Ηρακλής ανήκει στον λαό του, αλλά τα 1000 εισιτήρια που κόβονται είναι πολύ λίγα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα. Και ο τρόπος τη δεδομένη στιγμή είναι μόνο με στήριξη και αγορά εισιτηρίων στα παιχνίδια.

Είναι λίγος ο κόσμος στο γήπεδο για τα δεδομένα του Ηρακλή. Με την ΑΕΚ είχε 25.000 κόσμο σε αγώνα Β’ Εθνικής. Η προσπάθεια που γίνετε τώρα που είναι πιο «καθαρή» από ποτέ. Ο κόσμος πρέπει να έρθει, να στηρίξει και να ζήσουμε σκηνικά όμοια με όσα ζούσαμε εμείς ως παίκτες. Να δουν όλοι τι εστί ο κόσμος του Ηρακλή».

Βαφειάδης: «Χτίζουμε ξανά τον Ηρακλή από το μηδέν»

«Όλο αυτό το οικοδόμημα που ονομάζεται Ηρακλής, έχει κάνει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τον κόσμο της ομάδας να είναι χαρούμενος που βλέπει μία ομάδα νικήτρια. Μία ομάδα που κερδίζει παντού, όταν μόλις λίγο καιρό πριν υπήρχε το ερώτημα αν θα επιβιώσει η ομάδα.

Ο κόσμος του Ηρακλή είχε εξαπατηθεί επί 17 σερί χρόνια. Αλλα υπόσχονταν όσοι ήταν εδώ, άλλα έκαναν. Αυτό που εμείς έχουμε καταφέρει είναι να φτιάξουμε έναν Ηρακλή που έχει συνέπεια σε όσα κάνει, σε όσα λέει και στο πως κινείται. Αυτό που έχει αυτός ο Ηρακλής είναι πως όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα, είναι γνωστοί. Τους ξέρετε, τους γνωρίζετε, ποιοι είναι, τι έχουν πετύχει όλα. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό.

Οι άνθρωποι αυτοί ζήσανε μαζί με όλους μας τον πόνο και την πίκρα όλων αυτών των ετών και δεν θέλουν να είναι η συνέχεια των προηγούμενων. Θέλουν να είναι η αρχή ενός νέου Ηρακλή. Ενός «καθαρού» Ηρακλή που δεν είναι μόνο στα μυαλά 2-3 ανθρώπων όσοι κι αυτοί που διοικούσαν τα περασμένα χρόνια. Αναλάβαμε καμμένη γη. Δεν είχαμε τηλέφωνο, τα γήπεδα ήταν χωράφια, δεν υπήρχε νερό, ίντερνετ, τίποτα. Πλέον σε μόλις δύο μήνες υπάρχουν όλα αυτά, μπαίνει μια τάξη, αποκαθιστούμε τα πάντα.

Όλοι λένε για τις συνθήκες Α’ Εθνικής που έχει ομάδα. Το σίγουρο είναι ένα πως όσο ο κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα και έρχεται κοντά της, τόσο αυτό που λέγεται Ηρακλής θα αντλεί δύναμη, θα τα πατάει στα πόδια του και θα φτάσει ξανά στην Α’ Εθνική».

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.