Ads Top

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 2-1 (video)


Ο Απόλλων Σμύρνης «φλέρταρε» με μία νίκη που έστελνε σε τριπλό αγώνα μπαράζ τον πρώτο όμιλο, αλλά ο ΟΦΗ έδειξε αποθέματα ψυχής, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ (2-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση μαζί με τον Πλατανιά.




Το παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» της Κρήτης για την τρίτη αγωνιστική του 1ου ομίλου είχε έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο Απόλλων Σμύρνης αναζητούσε μόνο νίκη προκειμένου να έχει συνέχεια η παρουσία του στον θεσμό.

Ανώτερος ο ΟΦΗ αλλά χωρίς ουσία


Παρά το γεγονός πως και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα, υπήρχε διάθεση για επιθετική προσέγγιση και από τους δύο αντιπάλους. Η πρώτη τελική στο ματς σημειώθηκε για τον ΟΦΗ με τον Λεάλ στο 2' να σουτάρει, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε σταθερά. Ακολούθησε η ευκαιρία του Κιταμπάλα με το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι (7'), σε μια προσπάθεια της οποίας το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Οι φιλοξενούμενοι στο 14' απείλησαν ξανά με τον Σιατραβάνη να μην ανησυχεί τον Στρέζο με μακρινό σουτ. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία που θα του επιτρέψει να σκοράρει (Όγκμποε 22', 42', Κουτσιανικούλης 37'), με τον Απόλλωνα να έχει μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Κιταμπάλα που αστόχησε στο 23ο λεπτό.

Αποτέλεσμα, το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς σκορ, στο 0-0 με την βροχή να έχει κάνει την εμφάνισή της στο Ηράκλειο.

Γκολάρα Κιταμπάλα και προβάδισμα ο Απόλλων

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πατά καλύτερα να έχει μία σπουδαία ευκαιρία με τον Μάατσεν σε δύο περιπτώσεις, να νικιέται από τον Στρέζο σε πρώτο χρόνο και στην συνέχεια να εκτελεί άουτ.

Την λύση για την αθηναϊκή ομάδα έδωσε ο ιδιαίτερα δραστήριος Κιταμπάλα, που με εντυπωσιακό τρόπο σημείωσε το 0-1, δημιουργώντας σενάρια μπαράζ στον όμιλο.

Ο Γαλλοκογκολέζος μεσοεπιθετικός με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του αντίπαλου κίπερ, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ στα ελληνικά γήπεδα.


Πίεση για τον ΟΦΗ και λύτρωση με τον Όγκμποε

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου που ανέκτησαν τον έλεγχο και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα «καρέ» τους. Η δυσκολία δημιουργίας φάσεων ωστόσο κρατούσε ανέπαφη την εστία του Χουάντερσον μέχρι τελικά να αναλάβει δράση ο Μάριος Όγκμποε.

Ο 23χρονος Ελληνονιγηριανός με κεφαλιά κατόπιν κόρνερ του Χαντί έφερε το ματς στα ίσια και ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση.


Ανατροπή και «κρητικό γλέντι»

Στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλων επιτέθηκε για να βρει το γκολ που θα έδινε σε εκείνον την πρόκριση στην φάση των 16, βρέθηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπιτζιμίν και τελικά στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ «έσβησε» κάθε ελπίδα του, με τον Ορτέγκα να σημειώνει το 2-1 και να στέλνει οριστικά ΟΦΗ και Πλατανιά στον επόμενο γύρο.


ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Ζιαμπάρης, Κομεσίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67' Μάτος), Λεάλ, Όγκμποε, Κουτσιανικούλη (78' Χαντί), Μάνος (67' Ορτέγκα)

Απόλλωνας (Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Μπαμπιάρζ (54' Καλλέργης), Κιταμπάλα, Μάατσεν (64' Μάατσεν), Σιατραβάνης, Μενδρινός (80' Κοντοές), Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Βαλλιάνος, Χουάρεζ

​Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών) Τέταρτος: Τσουκαλάς (Αθηνών)

5ος όμιλος

1 ΟΦΗ 6 βαθμούς (6-1)
2 Πλατανιάς 6 βαθμούς (4-1)
3 Απόλλων Σμυρνης 3 βαθμούς (4-3)
4 Ηρακλής 0 βαθμούς (0-9)

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.