Ads Top

Ο σούπερ προπονητής που «γυρίζει» στο λιμάνι και η πρόταση των 12 εκατ. ευρώ!


Θα μπει επιτέλους μια «σειρά» με τεχνικό-ποδοσφαιριστές;  


Το γινάτι βγάζει μάτι. Αλλά κάποιες φορές καταστρέφει και καλές ποδοσφαιρικές ομάδες... Διάχυτη είναι η απογοήτευση και ο προβληματισμός στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού από την εμφάνιση της ομάδας τους στον ευρωπαϊκό «τελικό» της Λισαβόνας κόντρα στη Σπόρτινγκ και από την αδυναμία της να κοιτάξει στα μάτια την τριταθλήτρια Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ.

Λίγες ώρες μετά την κακή εμφάνιση και τη δίκαιη ήττα στο «Αλβαλάδε» πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον Τάκη Λεμονή για την αμυντική τακτική και προσέγγισή του στα ματς που κοουτσάρισε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και για το γεγονός πως για τρίτη συνεχόμενη φορά επέλεξε να μην παίξει με καθαρόαιμο σέντερ φορ, αλλά με «ψευτοεννιάρι» (δύο φορές τον Φορτούνη και μία τον Οφόε).

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που εστιάζουν στη χαμένη διετία από την αποχώρηση του τελευταίου «μεγάλου» προπονητή, που πέρασε από τον ερυθρόλευκο πάγκο. Του Μάρκο Σίλβα... Αλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο του πανηγύρισε μεγάλα ευρωπαϊκά «διπλά», όπως το 3-2 επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο ή το 1-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και κάποια άλλα σπουδαία λίγο παλιότερα, όπως το 3-0 επί της Αντερλεχτ ή το 1-0 επί της Μαρσέιγ.

Κι όμως, πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε καν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ φέτος δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη και στον «τελικό» για την πρόκρισή του δεν είχε υποψία κλασικής ευκαιρίας επί της τρίτης δύναμης του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ετσι, πολλοί πιστεύουν πως τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά τώρα για τον Ολυμπιακό αν δεν είχε έρθει η ρήξη με τον Μάρκο Σίλβα, έναν προπονητή που συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία και τώρα η Εβερτον προσφέρει 12 εκατ. ευρώ στη Γουότφορντ για να της τον παραχωρήσει, με την τελευταία να αρνείται πεισματικά την προσφορά!

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία χρόνια ψάχνεται και κυκλοφορεί χωρίς πυξίδα, έχοντας αλλάξει έξι (6) προπονητές και δίχως να διαθέτει σταθερό κορμό παικτών, ενώ έχει τεθεί εν αμφιβόλω ακόμα και η άλλοτε δεδομένη από το... φθινόπωρο κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Όλα αυτά για τον χαμένο «τελικό του Κοντονή» από την ΑΕΚ, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό και με την εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά ήττα από την Ενωση στο πρωτάθλημα, δημιούργησε έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Πορτογάλου προπονητή σε διοικητικό επίπεδο στον Ολυμπιακό... 

Η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου ήταν η αρχή του τέλους της σχέσης των δύο πλευρών, με τον Ολυμπιακό να μην κάνει κανένα... χατίρι από εκεί και πέρα στον Σίλβα, ο οποίος βλέποντας ότι το ραγισμένο γυαλί δεν γινόταν να κολλήσει ξανά, αποφάσισε να αποχωρήσει έστω και την ύστατη ώρα (με την έναρξη της περσινής προετοιμασίας) από το Λιμανι...

Εκτοτε, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ποτέ ισάξιο αντικαταστάτη του και  παλεύοντας με τους δαίμονες και τον αυτοκαταστροφικό – πολλές φορές - εγωισμό του, βρίσκεται τώρα σε χειρότερη μοίρα απ’ ό,τι την επομένη μιας ήττας σε έναν τελικό-παρωδία, μεταξύ συγγενών και φίλων στο ΟΑΚΑ...

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.