Ads Top

«Πρωτάθλημα με... Μπεργκ ο ΠΑΟΚ» - «Αυτή είναι η διαφορά Σαββίδη-Μαρινάκη»


Ο Χάρης Μπανιώτης μιλάει στο sportdog.gr για το ενδεχόμενο ο Δικεφάλος να αποκτήσει τον Σουηδό σούπερ σταρ.


Εξαιρετικό δίδυμο θα μπορούσαν να αποτελέσουν στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ οι Μάρκους Μπεργκ και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αν επιβεβαιωθεί το σημερινό ρεπορτάζ που θέλει τον Δικέφαλο να έχει στη λίστα του τον Σουηδό επιθετικό για μεταγραφή, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Χάρης Μπανιώτης.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, που είχε θητεία και στον Ολυμπιακό, αποκάλυψε τι χρειάζεται να κάνουν οι Θεσσαλονικείς για να πάρουν το πρωτάθλημα από τους Πειραιώτες. Ενώ, παράλληλα,  αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και στο νέο γήπεδο που ετοιμάζει για την ομάδα....

Κύριε Μπανιώτη, σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ θέλει τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για τον Μάρκους Μπεργκ. Πώς το σχολιάζετε;

«Αυτός ο παίκτης έχει αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει, τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τον γνωρίζουμε καλά. Στο επιθετικό κομμάτι, λοιπόν, μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, αν ισχύει το ρεπορτάζ θα ήταν μια πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Γιατί ο φετινός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα και ο Μπεργκ είναι από τους ποδοσφαιριστές που αν ερχόταν, θα έδινε σημαντικές βοήθειες. Η διάρκεια στην καλή απόδοση είναι, βέβαια, εκείνη που δίνει την κατάκτηση ενός τίτλου και όχι ένας ή δύο παίκτες».

Το δίδυμο Πρίγιοβιτς-Μπεργκ, αν αποκτηθεί ο Σουηδός και παραμείνει ο Σέρβος, μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ ασυναγώνιστο;

«Αν αποκτηθεί ο Μπεργκ, ο ΠΑΟΚ θα είναι γεμάτος από όλες τις απόψεις. Επιμένω ότι μια ομάδα δεν βασίζεται σε έναν ή δύο παίκτες, χρειάζεται να υπάρχει σύνολο για να διακριθεί. Ο ΠΑΟΚ μεσοαμυντικά είναι καλός, δύσκολα δέχεται γκολ. Μπροστά είναι κάπως δύσκολος στο γκολ, οπότε ένα τέτοιο δίδυμο προφανώς και είναι καλοδεχούμενο. Αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα, γνωρίζουν καλά σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ. Γιατί μερικές φορές μπορεί να έρθει ένας νέος παίκτης και να χαλάσει την ομοιογένεια που υπάρχει. Δεν το λέω συγκεκριμένα για τον Μπεργκ, αλλά για κάθε νέο παίκτη που πηγαίνει σε μια ομάδα».

«Έτσι θα αφήσει πίσω τον Ολυμπιακό»

Μιλήσατε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κορυφή και να σπάσει την πολυετή κυριαρχία του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν είναι σταθερός και ο κύριος λόγος είναι ότι άλλαξε πολλούς παίκτες και προπονητή. Έχει καλύτερο υλικό από πέρσι και αρκετές λύσεις. Δείχνει ότι είναι μπερδεμένος ο Ολυμπιακός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Όπως και η ΑΕΚ, που είναι περισσότερο ολοκληρωμένη ομάδα, έχει καλύτερη εικόνα ομάδας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει λίγο το επιθετικό του κομμάτι, να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και να βάζει περισσότερα γκολ. Είναι ωραίο να μη δέχεσαι γκολ, αλλά για να πάρεις το πρωτάθλημα χρειάζονται τρίποντα νίκης και όχι βαθμοί ισοπαλίας. Αυτά πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και να επιδιώξει να αφήσει τον Ολυμπιακό αρκετούς βαθμούς πίσω του».

Σε άλλα θέματα επικαιρότητας του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να βάλει 60-80 εκατ. ευρώ για να φτιάξει τη νέα Τούμπα. Πώς σχολιάζετε το θέμα;

«Αυτό το γήπεδο το έζησα από πιτσιρικάς, από το 1974 και έχει για όλους ιστορία. Ήταν πέτρινο, τότε, χωρίς καθίσματα. Είναι χαρά για όλους να δημιουργηθεί ένα άλλο γήπεδο στη θέση του, νέο, σύγχρονο, που να καλύπτει τις ανάγκες του ΠΑΟΚ που θέλει να δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ ομάδα που να τον ζηλεύουν ακόμα και στην Ευρώπη. Έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα, τόσα που δεν πιστεύω ότι έχει επενδύσει άλλος παράγοντας σε ελληνική ομάδα. Γιατί και ο Μαρινάκης βάζει χρήματα στον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα έχει έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ πριν από την έλευση του Σαββίδη είχε μόνο χρέη, αλλά ο μεγαλομέτοχος έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την ομάδα».

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.