Ads Top

Πράσινο ΣΕρΦάρισμα στον Πειραιά!


Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, καθώς παρότι είχε ένα μεγάλο νεκρό διάστημα από το ημίχρονο μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το ΣΕΦ με τους Καλάθη (14π. και 7 ασίστ), Ρίβερς και Γκιστ να κάνουν εξαιρετικό ματς.




Ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Σπανούλη και Ρόμπερτς και… έχασε στο φινάλε της τρίτης περιόδου τον Παπανικολάου για πειθαρχικό παράπτωμα, το πάλεψε και με τους Μακλίν (18 π.) και Τόμπσον (13π.) έφτασε κοντά στη νίκη, όμως στο τέλος δεν έπαιξε άμυνα και δεν βρήκε απάντηση στα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Τριφυλλιού (1 Σίνγκλετον, 2 Ρίβερς) που έκαναν το 65-56, 66-67.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Παρότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, οι δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά είχαν πολύ καλό ρυθμό, με αποτέλεσμα να δούμε γρήγορο μπάσκετ και πολλές εντυπωσιακές φάσεις. Ωστόσο, λόγω και της ανεντιμότητας των παικτών, υπήρχαν συνεχώς σερί. Ο Παναθηναϊκός (με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο στο ΣΕΦ ως αντίπαλος) προηγήθηκε 2-7, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο Παπαπνικολάου και πόντους των Πρίντεζη – Μιλουτίνοφ κοντά στη ρακέτα για το 11-7.  Οι Πράσινοι με τον Καλάθη σε ρόλο οργανωτή έτρεξαν ένα νέο σερί 8-0, για το 11-15, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα και με τρίποντο Μάντζαρη και βολές του Πρίντεζη, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 16-15.

Στην δεύτερη περίοδο Σφαιρόπουλος και Πασκουάλ φρέσκαραν τις ομάδες τους και είδαμε στο παρκέ τους Τολιόπουλο, Στρέλνιεκς, Παπαπέτρου, Τιλί και Μιλουτίνοβ για τον Ολυμπιακό και τους Ντένμον, Παππά, Ρίβερς, Γκάμπριελ, Βουγιούκα για τον Παναθηναϊκό. Σε αντίθεση με το πρώτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός στο δεύτερο δεν ήταν τόσο καλός ούτε και τόσο εύστοχες οι ομάδες. Με τον Ρίβερς «ζεστό» οι Πράσινοι κράταγαν το σκορ (22-22), ενώ για τους Πειραιώτες ο Τόμπσον «βρήκε χέρι» στο πρώτο του αιώνιο ντέρμπι και τους έβαλε μπροστά με 33-29 στο 17’. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με πόντους του Λοτζέσκι και το γύρισε στο 33-34, όμως στο τελευταίο δίλεπτο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη στην επίθεση του Τριφυλλιού και με πόντους των Μάντζαρη και Πρίντεζη (τρίποντο και βολές αντίστοιχα) έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 40-36.

Επιστρέφοντας οι δύο ομάδες στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, εμφανίστηκαν «θολωμένες» και πολύ άστοχες, με συνέπεια το σκορ να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός με ½ βολές του Μιλουτίνοβ έκανε το 41-36, όμως ο Αντετοκούνμπο με πέντε συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς στα ίσια για το 41-41. Ο Λοτζέσκι με ωραία κίνηση έδωσε προβάδισμα για το 45-47, ενώ με τρίποντο του Καλάθη οι Πράσινοι έφρασαν στο 47-51 στο 28’. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες με έναν εντυπωσιακό Μακλιν και εφτά συνεχόμενους δικούς του πόντους, έκλεισαν την τρίτη περίοδο όντας μπροστά με 54-52!

Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκε φουριόζος και με τρίποντο του Τόμπσον και φόλοου του Μακλίν, έφυγε για πρώτη φορά στο +9, με το 61-52. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, καθώς ο Παναθηναϊκός με την μπάλα στα χέρια του Καλάθη και βιαστικά τρίποντα, προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Τόμπσον και Μακλίν να κάνουν ό,τι θέλουν στην επίθεση, προηγήθηκε 63-56 και 66-58. Παρόλα αυτά, με δύο τρίποντα των Σινγκλετον και Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 66-64 στο 38’ και μετέτρεψε ξανά το ματς σε ντέρμπι. Πλέον, οι Πράσινοι είχαν βρει ρυθμό και με νέο τρίποντο του Ρίβερς προσπέρασαν για το 66-67! Ακολούθησαν συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις και από τους δύο, με τον Γκιστ (μετά από φοβερή ασίστ του Καλάθη) να κάνει το 66-69, στα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Πασκουάλ αποφάσισε να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση, ο Μακλίν μετά από ριμπάουντ μείωσε 68-69, ωστόσο ο Γκιστ ευστόχησε σε δύο βολές τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και πήρε τελικά τη μεγάλη νίκη με 68-71.


ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος, όμως ο Ολυμπιακός με ξεσπάσματα των Μακλίν και Ρόμπερτς, έκλεισε την δεύτερη περίοδο μπροστά στο σκορ. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ στο τέταρτο παρότι ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +9, στο φινάλε λύγισε και έχασε την συγκέντρωσή του και μαζί το ματς. Οι Πράσινοι έκλεισαν το ματς με 5 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο συνολικά η στατιστική ήταν μοιρασμένη.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: : Η απουσία των Σπανούλη και Ρόμπερτς στοίχισαν στον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά, ωστόσο αν ήταν σε καλύτερη μέρα οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης, θα μπορούσαν ακόμα και χωρίς αυτούς να πάρουν μία μεγάλη νίκη. Στα τελευταία λεπτά όμως έχασαν την συγκέντρωσή τους και δέχθηκαν σερί 11-1 και τρία συνεχόμενα τρίποντα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Νικ Καλάθης με φόρα από το Ευρωμπάσκετ, απέδειξε πως φέτος θα είναι και πάλι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Αγωνίστηκε σχεδόν 34 λεπτά και ήταν εξαιρετικός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, 7 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η… αποβολή του Κώστα Παπανικολάου από τον ίδιο τον προπονητή του. Ο άσος του Ολυμπιακού είχε πολλά νεύρα από το πρώτο ημίχρονο, διαμαρτυρόταν στους διαιτητές ακόμα και όταν ήταν στον πάγκο και μία νέα «έκρηξή» του στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, υποχρέωσε τον Σφαιρόπουλο να τον στείλει μόνιμα στα αποδυτήρια!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Στρέλνιεκς δεν προσέφερε τα ανεμενόμενα, κινήθηκε πολύ χαμηλά και τελείωσε το ματς με δύο πόντους και χωρίς ασίστ. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής πάντως του ματς ήταν σίγουρα ο Παπανικολάου, που ξεκίνησε καλά στο παρκέ, όμως με τα νεύρα, ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να τον διώξει.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Η εικόνα του άδειου ΣΕΦ ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στους παίκτες των δύο ομάδων. Το ντέρμπι, ειδικά για τα δεδομένα της εποχής, είχε πολύ καλό ρυθμό και σίγουρα η παρουσία κόσμου θα μας έδινε ένα ακόμα καλύτερο παιχνίδι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε άριστο κοουτσάρισμα στο πρώτο ημίχρονο και παρουσίασε έναν βελτιωμένο Παναθηναϊκό σε σχέση με την περσινή χρονιά. Με την έναρξη όμως του δευτέρου δεκαλέπτου και με τον Βουγιούκα να μένει κακώς στο παρκέ, ο Σφαιρόπουλος τον νίκησε στην σκακιέρα (χωρίς τον αρχηγό του) και κατάφερε να γυρίσει το ματς και σχεδόν να το πάρει. Στο φινάλε όμως, ο κόουτς του Παναθηναϊκού έδωσε την… μπαγκέτα στον Καλάθη, που οργάνωσε όλες τις τελευταίες επιθέσεις και στηρίχθηκε στο ένστικτο των παικτών του και δικαιώθηκε. Ρίβερς και Σινκγκλετον καθάρισαν το ματς με τα τρίποντα.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 8, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2), Τόμπσον 13 (1), Πρίντεζης 8, Μακλίν 18, Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλι.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 5, Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 14 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): 68 πόντοι, 19/35 δίποντα (54%), 5/22 τρίποντα (22%), 15/21 βολές (71%), 35 ριμπάουντ (10-25), 13 ασίστ, 13 λάθη, 7 κλεψίματα, 5 μπλοκ.

Παναθηναϊκός: 71 πόντοι, 18/37 δίποντα-48%, 7/25 τρίποντα-28%, 14/18 βολές-77%, 38 ριμπάουντ (15-23), 10 ασίστ, 11 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.