Ads Top

Αυτός είναι Ολυμπιακός, κράτησε με ήρωα Προτό τη Μπάρτσα - «Ζωντανός» για Ευρώπη


Πλην του σουτ του Σεμέδο στο 3`, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε στο ξεκίνημα, ενώ στο 15` ο Ουμτιτί έκοψε σωτήρια τον Ελαμπντελαουί που ήταν σε θέση για γκολ. Στο 20` ο Προτό έκανε εκπληκτική επέμβαση (βρήκε και δοκάρι) στο εξ επαφής τακουνάκι του Σουάρες από το σουτ του Μέσι, ενώ στο 22` ο Ουρουγουανός από αριστερά σούταρε άουτ, με την Μπάρτσα να ανεβάζει στροφές. Ο Βέλγος κίπερ επενέβη και στο 29` στο σουτ του Μέσι, με τον Προτό να είναι εξαιρετικός ως εκείνο το σημείο.




Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37` με το σουτ του Φορτούνη, ενώ λίγο νωρίτερα πάλι ο Προτό απέκρουσε το φάουλ του Μέσι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε μία καθαρή ευκαιρία, όμως στην κόντρα, ιδίως από αριστερά με τον Καρσελά, ήταν επικίνδυνος με τον Σεμέδο να μην πατάει καλά. Το ημίχρονο έληξε 0-0, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν αναίμακτα το πρώτο μέρος, έχοντας και τη φάση του Φορτούνη για ένα γκολ, ενώ η Μπάρτσα έχασε με τραυματισμό στο τέλος τον Σέρχι με τον Ντεουλοφέου να παίρνει τη θέση του.

Ο πολύ καλός Ταχτσίδης στο 55` έσωσε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντεουλοφέου, με την Μπάρτσα να προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμό. Ο Ολυμπιακός παίρνοντας ηλεκτρισμό από την εξέδρα είχε ένα καλό 5λεπτο γύρω στο 60`, με τον Βαλβέρδε σε εκείνο το σημείο να βάζει τον Ράκιτιτς στη θέση του Παουλίνιο. Στο 62` ο Ένγκελς πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Σουάρες έδωσε στον Μέσι, όμως ο Αργεντινός αστόχησε από πλεονεκτική θέση!

Πάντως, η Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε διαδρόμους στη μαζική άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά το θέμα ήταν το πόσο θα άντεχαν οι καταπονημένοι γηπεδούχοι, με τον Μποτία στο 71` να βάζει σωτήρια την κόντρα στον Σουάρες. Ο Λεμονής έβαλε Ζιλέ στη θέση του κουρασμένου Οφόε, ενώ στο 78` βγήκε ο Καρσελά για να μπει ο Πάρντο, με τον Ολυμπιακό πάντως να γλυτώνει το γκολ στο 80`, αφού το πλασέ του Σουάρες βρήκε οριζόντιο δοκάρι. Στο 84` μπήκε και ο Τζούρτζεβιτς αντί του Φορτούνη, με την Μπάρτσα πάντως να πιέζει. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ, με τον Προτό στο 90+1` να λέει πάλι όχι στον Μέσι

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μποτία, Φορτούνης και Ταχτσίδης έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, όπως και ανασταλτικά όλος ο Ολυμπιακός, όμως ο Σίλβιο Προτό ήταν καθοριστικός λόγω των επεμβάσεων που έκανε, ιδίως στο 91`.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Προτό, στο κέντρο της άμυνας οι Μποτία και Ένγκελς, αριστερά ο Κούτρης και δεξιά ο Ελαμπντελαουί. Στα χαφ οι Ρομαό, Ταχτσίδης και Οφόε, δεξιά ο Φιγκέιρας, αριστερά ο Καρσελά και μπροστά ο Φορτούνης. Στο 75` έγινε η πρώτη αλλαγή, με τον Λεμονή να θωρακίζει τα χαφ βάζοντας Ζιλέ αντί Οφόε, ενώ άλλαξε κι εξτρέμ στο 78` (Πάρντο αντί Καρσελά). Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν με την είσοδο του Τζούρτζεβιτς στη θέση του Φορτούνη.

Στο 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπροστά από τον Τερ Στέγκεν έβαλε τους Μαστσεράνο και Ουμτιτί, δεξιά τον Σεμέδο και αριστερά τον Ζόρντι Άλμπα. Στα χαφ η τριάδα ήταν οι Σέρχι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς και Παουλίνιο, ενώ μπροστά οι Ντένις Σουάρεθ, Σουάρες και Μέσι. Με την αναγκαστική αλλαγή του Σέρχι, ο Ντεουλοφέου πήγε αριστερά στην επίθεση, ενώ στο 60` ο Ράκιτιτς μπήκε αντί του Παουλίνιο. Ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Αντρέ Γκόμες να μπαίνει στη θέση του Σουάρεθ.

Η ΦΑΣΗ: Η απόκρουση του Προτό στο 90+1` ήταν το επιστέγασμα μιας πολύ καλής εμφάνισης του Βέλγου που κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ σημαντικές αποκρούσεις. Καθοριστικό βέβαια και το δοκάρι του Σουάρες στο 81`

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: Ο Άγγλος Τέιλορ δεν έκανε το μεγάλο λάθος και ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Έδρα σίγουρα δεν σφύριξε πάντως...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός είχε σχέδιο και το υπηρέτησε άριστα στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας πολύ καλά τους χώρους, ενώ όποτε μπόρεσε ήταν απειλητικός. Αρχοντική εμφάνιση από Μποτία, Κούτρης απροσπέλαστος, όπως και οι Ταχτσίδης, Ρομαό στο κέντρο, εξαιρετικός και ο Φορτούνης. Με το 1-1 στο Σπόρτινγκ-Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός θα πάει στη Λισαβώνα την άλλη αγωνιστική να παίξει τα ρέστα του.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Ανεξαρτήτως της τύχης στη φάση των δύο δοκαριών και της εμφάνισης του Προτό, ο Ολυμπιακός ήταν αξιοπρεπέστατος ανασταλτικά, ενώ αν είχε ένα φορ από την αρχή, ίσως να είχε καλύτερη τύχη.



Η βαθμολογία του ομίλου:




sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.