Ads Top

Η Σλοβενία έστειλε την Ελλάδα στα μπαράζ!


Τελικά η Ελλάδα τα κατάφερε και είναι στα μπαράζ! Το 2-2 της Σλοβενίας με τη Σκωτία στέλνει την Εθνική μας στον 7ο ουρανό και ακόμη πιο κοντά στη Ρωσία. Το ματς ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κράτησε όλους τους Έλληνες σε αγωνία.




Η Εθνική μας ομάδα πρέπει απλά να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να κερδίσει την Τρίτη το βράδυ το αδύναμο Γιβραλτάρ στο Γ. Καραϊσκάκης και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα μπαράζ.

Το ματς

Η Σλοβενία τον έλεγχο, η Σκωτία την ουσία

Σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Σλοβενία είχε τον έλεγχο και πίεζε για να πετύχει το γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σκωτία κατάφερε να σκοράρει και να παγώσει τους γηπεδούχους.


Στο 32' ο Γκρίφιθς με πανέμορφο διαγώνιο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.


Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή πίεζαν αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τον έλεγχο που είχαν στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα ήταν η Σκωτία να τους τιμωρήσει όταν της δόθηκε η ευκαιρία. Το ημίχρονο έληξε 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων με την Ελλάδα να αγωνιά!

Ανατροπή, απάντηση της Σκωτίας και η Ελλάδα στα μπαράζ!

Καλύτερα ξεκίνησε και στην επανάληψη η Σλοβενία, καθώς είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάθε φάση της μύριζε γκολ.


Τελικά κατάφερε να σκοράρει νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52' με τον Μπέζιακ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ίλισιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, μπρούσε να σκοράρει ξανά αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Γκόρντον.


Οι Σκωτσέζοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βγουν μπροστά και να απειλήσουν και αρκέστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο. Αυτό έκανε τη Σλοβενία να επιτεθεί ακόμη περισσότερο και τελικά να φτάσει στην ανατροπή. Ο Μπέζιακ ντύθηκε ήρωας για την... Ελλάδα και μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στο πόδι του και με όμορφο πλασέ έγραψε το 2-1 στο 72'.

Η Σκωτία όμως δεν ήθελε να το βάλει κάτω και μας κρατούσε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο 88' ο Σνόντγκρας με ωραίο τσίμπημα της μπάλας σκόραρε και τα εναπομειναντά λεπτά ήταν γεμάτα άγχος για την Εθνική Ελλάδας.

Τέλος καλό, όλα καλά πάντως, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν και σε 3ο τέρμα και έτσι το τελικό 2-2 μας στέλνει στα μπαράζ που οδηγούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

Γιατί πάμε στα μπαράζ

Η Εθνική μας ομάδα ήθελε να μην κερδίσει η Σκωτία τη συγκεκριμένη αναμέτρηση για να την προσπεράσει στην ειδική βαθμολογία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι δεύτεροι των ομίλων.


Θυμίζουμε ότι περνάνε οι 8 από τους 9 καλύτερους δεύτερους των ομίλων στα μπαράζ που οδηγούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Έτσι, το τελικό 2-2 , αφήνει τη Σκωτία  στους 18 βαθμούς, δηλαδή 12 στην ειδική βαθμολογία κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα την προσπερνά αφού έχει 13. Να σημειωθεί ότι στην ειδική βαθμολογία αφαιρούνται όσοι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες αντιμετωπίζοντας τις τελευταίες των ομίλων τους.


Αυτό, πολύ απλά μεταφράζεται στο  ότι η Εθνική Ελλάδας με νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ την Τρίτη, στο Γ. Καραϊσκάκης περνάει στα μπαράζ και περιμένει την κλήρωση για να μάθει με ποιον θα παίξει ένα διπλό ματς με φόντο τη... Ρωσία.

Η κατάταξη των δεύτερων αυτή τη στιγμή

1. Πορτογαλία 18 (22-4) (7 αγώνες)
2. Δανία 14 (13-6) (8 αγώνες)
3. Ιταλία 14 (11-8) (7 αγώνες)
4. Σουηδία 13 (17-7) (7 αγώνες)
5. Βόρειος Ιρλανδία 13 (10-5) (7 αγώνες)
6. Ελλάδα 13 (9-5) (8 αγώνες)
7. Σλοβακία 12 (11-6) (8 αγώνες)
8. Ουαλία 11 (7-5) (7 αγώνες)
9. Κροατία 11 (6-4) (7 αγώνες)



Η κλήρωση της Ελλάδας (εφόσον κερδίσει το Γιβραλτάρ)

Η Εθνική θα μάθει τον αντίπαλό της στις 17 Οκτωβρίου. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στα κεντρικά γραφεία της FIFA, στην Ζυρίχη της Ελβετίας (15:00).

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 9-10-11 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 12-13-14 του ίδιου μήνα.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.