Ads Top

Αυτή είναι η νέα Τούμπα - Έτσι τη θέλει ο Ιβάν - Όλες οι λεπτομέρειες για τη γηπεδάρα


«Χαράς ευαγγέλια» για τους φίλους του ΠΑΟΚ μετά τις σημερινές εξελίξεις γύρω από τη νέα Τούμπα που οραματίζεται ο Ιβάν Σαββίδης! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sportdog.gr για το γήπεδο που θα… τρελάνει τους ΠΑΟΚτσήδες!




Ραγδαίες ήταν σήμερα οι εξελίξεις γύρω από τη δεύτερη μεγάλη υπόσχεση του Ιβάν Σαββίδη μετά την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο και ταυτόχρονα το μεγάλο όνειρο των οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά. Τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γηπέδου στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται το γήπεδο της Τούμπας!

Το «ναι» του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στον Ιβάν Σαββίδη άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την έναρξη όλων των απαραίτητων γραφειοκρατικών ενεργειών και από τη Δευτέρα κιόλας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει να «τρέχει» όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου αυτές να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, με το Sportdog.gr να μαθαίνει τις πρώτες λεπτομέρειες για το νέο υπερσύγχρονο «σπίτι» του συλλόγου της Θεσσαλονίκης που θέλει να φτιάξει ο μεγαλομέτοχος του, παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν το χτίσιμο της νέας Τούμπας γίνει κερκίδα – κερκίδα ή από το… μηδέν!

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα μπορεί να φιλοξενεί από 35 έως 36 χιλιάδες φιλάθλους, δηλαδή ακόμα και 7 χιλιάδες περισσότερους σε σχέση με την υπάρχουσα χωρητικότητα. Ακόμα, εντολή του Ιβάν Σαββίδη είναι να υπάρχει σκέπαστρο που θα καλύπτει ολόκληρο το γήπεδο και όχι μόνο τις θύρες 1,2 και 3 όπως τώρα, προκειμένου οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μην αποτελούν εμπόδιο για την μαζική προσέλευση του κόσμου.

Επίσης, επιθυμία του Σαββίδη είναι η εξωτερική όψη της νέας Τούμπας να είναι εντυπωσιακή τόσο από άποψη κατασκευής όσο και αισθητικής, ενώ είναι ειλημμένη η απόφαση οι θύρες του γηπέδου να είναι τουλάχιστον διπλάσιες σε σχέση με τις μόλις οχτώ που υπάρχουν τώρα και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην είσοδο και στην έξοδο του των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από αυτό.

Επιπλέον, ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν προχωρήσει πολύ τις επαφές και με την Κυβέρνηση και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει στην κατοχή του τους χώρους που βρίσκονται γύρω από την Τούμπα, προκειμένου αυτοί να παραχωρηθούν στους ασπρόμαυρους για να γίνει δυνατή η δημιουργία διπλής ζώνης ασφαλείας γύρω από τη νέα Τούμπα αλλά και πολυεπίπεδο υπόγειο πάρκινγκ!

Φυσικά στο νέο γήπεδο θα υπάρχουν πολλοί εμπορικοί χώροι τους οποίους θα εκμεταλλεύεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα δίνουν «ζωή» στην Τούμπα ακόμα και σε ημέρες που δεν θα διεξάγονται αγώνες, ενώ θα υπάρχει σε αυτό και μουσείο για τον σύλλογο, το οποίο θα είναι επισκέψιμο όλες τις ημέρες της εβδομάδας, στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων του εξωτερικού!

Το επόμενο βήμα για να γίνει πράξη το όνειρο των ΠΑΟΚτσήδων είναι τα σχέδια για την νέα Τούμπα να «περάσουν» από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, κάτι που είναι σίγουρο αφού έχει επέλθει ήδη συμφωνία μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Θανάση Κατσαρή αλλά και δύσκολα θα υπάρξουν μέλη του Α.Σ. ΠΑΟΚ που θα φέρουν αντιρρήσεις στο πρότζεκτ για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου γηπέδου.

Αυτό που επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να καλύψει μόνος του ολόκληρο το κόστος του νέου γηπέδου, που θα ξεπερνάει σίγουρα τα 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του λόγω της γραφειοκρατίας και των πολεοδομικής νομοθεσίας!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

Από το Blogger.