Ads Top

«Εκτόξευση» ΠΑΟΚ - Τίναξε την μπάνκα o Σαββίδης, «ίλιγγος» από τα ποσά - Γι' αυτό «έπεσε» η Τούμπα!


Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε ο ιδιοκτήτης για να φτιάξει μια ομάδα που έχει ίσως το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Τα λεφτά που δόθηκαν προκαλούν ζαλάδες...


Μετά από ένα περιπετειώδες καλοκαίρι, το οποίο περιλάμβανε αλλαγή προπονητή και αποκλεισμό στην Ευρώπη από την Έστερσουντ, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τις μεταγραφές του με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι τελευταίες κινήσεις ενθουσίασαν τον κόσμο και άλλαξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το κλίμα.

Ρίχνοντας πολύ χρήμα ο Ιβάν Σαββίδης έφερε παίκτες που όχι μόνο προκαλούν ντόρο με το όνομά τους, όπως είχε συμβεί και με τον Μπερμπάτοφ, αλλά μπορούν να κάνουν και τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Με την προσθήκη των Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια, Σαμπράνο και Ελ Καντουρί ο Δικέφαλος ανεβαίνει επίπεδο και ετοιμάζεται να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, με ενδεχομένως το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών.

Βέβαια, για να γεμίσει το ρόστερ του Ραζβάν Λουτσέσκου με όλα αυτά τα… όπλα, χρειάστηκε ο Σαββίδης να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον η Ευρώπη. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ είχε υποσχεθεί πως θα έρθουν ηχηρές μεταγραφές και το έκανε πράξη, αν και το πλήρωσε ακριβά…

Κάνοντας έναν απολογισμό των φετινών μεταγραφών του Δικεφάλου, αλλά και των συμβόλαιων που βρίσκονται στο ρόστερ, διαπιστώνει κανείς πως τα ποσά έχουν… ξεφύγει και δεν έχουν καμία σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, για τη μεταγραφή του Ρέι ο ΠΑΟΚ έδωσε 1,8 εκατ. ευρώ, για τον Βιεϊρίνια 1 εκατ. ευρώ στη Βόλφσμπουργκ και 1,5 εκατ. ετήσιες αποδοχές στον Πορτογάλο (συνολικά 5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια μαζί με τα μπόνους), ενώ και ο Μαουρίτσιο για να έρθει στη Θεσσαλονίκη, πήρε συμβόλαιο κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμα πιο πάνω έφτασαν τα νούμερα για το "μπαμ" με τον Σαμπράνο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβόλαιο του Περουβιανού μαζί με το "ενοίκιο" στη Ρούμπιν ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα 2 εκατομμύρια ευρώ (μεταγραφή και πρώτος χρόνος συμβολαίου) έφτασε και η απόκτηση του Ελ Καντουρί.

Φυσικά, στα παραπάνω ποσά δεν υπολογίζουμε την εφορία, η οποία είναι ιδιαίτερα… τσουχτερή για τους ελληνικούς συλλόγους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες με μεγάλα συμβόλαια, όπως οι Μακ και Πρίγιοβιτς. Για τον Σέρβο φορ άλλωστε, μόλις τον περασμάνο Γερνάρη "έσκασε" ο ΠΑΟΚ 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τα χρήματα που έδωσε ο Δικέφαλος για τις καλοκαιρινές μεταγραφές (σε αγορά και σε συμβόλαια) είναι πολλά και ίσως περισσότερα από κάθε άλλη φορά, επί εποχής Σαββίδη. Ωστόσο, η "σφαλιάρα" από την Ευρώπη και η… ανάγκη να έρθει το πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη, "υποχρέωσαν" τον Ιβάν να ανεβάσει το μπάτζετ για να… απογειώσει την ομάδα.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.