Ads Top

Έτσι... έριξε τα τσιμέντα ο Σαββίδης - Πώς έκλεισε το μεγάλο deal που "τρέλανε" τους ΠΑΟΚτσήδες!


Διαβάστε πώς κινήθηκε ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Ιβάν Σαββίδης, για να κλείσει τη μεγάλη μεταγραφή του Δικεφάλου.


Η εφημερίδα FORZA καταγράφει όλο το παρασκήνιο της μεγάλης επιστροφής του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην Τούμπα. Τι μεσολάβησε μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και οι άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα:

Η 31η Αυγούστου 2017 θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα, που αυτό που ακούγονταν χρόνια και έμοιαζε σαν ψέμα, πήρε σάρκα και οστά. Η επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι από τα κλασικά… ρομάντσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μια επιστροφή, που έμοιαζε τόσο προδιαγεγραμμένη, αλλά και τόσο ασαφής χρονικά.

H επιστροφή του μοιάζει μαγική μεν, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολη κι αυτό όχι μόνο επειδή τα οικονομικά δεδομένα ξεκίνησαν από πολύ ψηλά, αλλά και επειδή έπρεπε να ξεπεραστούν κάποιες παλιές μικροπαρεξηγήσεις...

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις, για να είναι όλα έτοιμα, ενημερώθηκε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για τα διαδικαστικά. Υπέγραψε, φόρεσε τα ασπρόμαυρα, εξέλιξη των πραγμάτων και την επιστροφή του στην Τούμπα, μετά από 5,5 χρόνια.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Για να μην ανατρέξουμε στην προϊστορία, τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ας κάνουμε απλά μια ανασκόπηση του φετινού καλοκαιριού, που ήταν και το καθοριστικό για τον επαναπατρισμό του αγαπημένου παίκτη των ΠΑΟΚτσήδων.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσίασης του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο Λούμπος Μίχελ είχε πει: «Τα οικονομικά δεδομένα του Βιεϊρίνια είναι στο τραπέζι, τώρα είναι στο χέρι τουιδιοκτήτη…»

Μάλλον ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ απείχε αρκετά από την πραγματικότητα, ωστόσο.

Όντως υπήρχαν οικονομικά δεδομένα στο τραπέζι, όπως παρουσιάστηκαν στον Ιβάν Σαββίδη και αυτά αφορούσαν τις τρέχουσες απολαβές του Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ: 2,2 εκατομμύρια συμβόλαιο, συν μπόνους και η τιμή του... transfermarkt, που έλεγε πως οι Γερμανοί τον κοστολογούν περίπου 2,5 εκατομμύρια. Ποσά παράλογα και απαγορευτικά για τον ΠΑΟΚ.

Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Το λεπτό δεδομένο ήταν πως κανείς δεν ρώτησε τον παίκτη τι ήταν εκείνη τη στιγμή διατεθειμένος να κάνει, πόσο μπορούσε να ρίξει τις απαιτήσεις του και πόσο μπορούσε να πιέσει τη Βόλφσμπουργκ να ρίξει τις δικές της. Στην πρώτη επαφή Μίχελ - Κουτσολιάκου μάλιστα, δεν έγινε καμία αναφορά στο όνομα του Πορτογάλου, παρά μόνο στους υπό ανανέωση Κουλούρη - Πέλκα.

Έπρεπε να περάσει αρκετός καιρός, να φανούν οι πρώτες μεγάλες αδυναμίες της ομάδας και κυρίως τα ματς με την Ολιμπίκ, όταν κυρίως ο Γιώργος Σαββίδης θέλησε να «ζωντανέψει» το σενάριο επιστροφής. Τότε έγινε και η πρώτη απευθείας επαφή, που φάνηκε πως ο Βιεϊρίνια θα μπορούσε να πέσει στις δικές του απαιτήσεις περίπου κατά 500.000, δείγμα και δικής του θέλησης να επιστρέψει. Η Βόλφσμπουργκ παρέμενε εκτός κάδρου, όμως η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήξερε ότι μπορεί να πιέσει τους Γερμανούς, που ήθελαν να ελαφρύνουν το μπάτζετ τους.

Πολλοί επέμεναν ότι τα χρήματα εξακολουθούσαν να είναι πάρα πολλά, πως η ισορροπία στην ομάδα θα διαταράσσονταν και πως η επιστροφή του Βιεϊρίνια δεν θα έφερνε μόνο λύσεις,αλλά και προβλήματα. Ωστόσο και μετά την αλλαγή προπονητή και την εμφανή ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση της ομάδας, ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα,ζήτησε να συναντηθεί με τον ποδοσφαιριστή. Στην κουβέντα τους φιξαρίστηκαν οι τελικές απαιτήσεις του Βιεϊρίνια στο 1.300.000 ευρώ το χρόνο και δόθηκε ένα εύλογο διάστημα να ξεκαθαριστούν οι υπόλοιπες παράμετροι της μεταγραφής.

Ο μεγαλύτερος φαν του Πορτογάλου ήταν ο Γιώργος Σαββίδης, που πίεσε ασφυκτικά τον οργανισμό του ΠΑΟΚ να φτάσει σε συμφωνία. Ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ και το αναιμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έφεραν τις τελικές κινήσεις.

Ο ΡΟΛΟΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

Ο Μάκης Γκαγκάτσης συναντήθηκε με τον Πολ Κουτσολιάκο στην Αθήνα και έφτασαν σε μια καταρχήν συμφωνία στις 30 Αυγούστου.

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε την έγκρισή του και περίμενε εκείνος πια το πράσινο φως από την ομάδα αν θεωρεί ότι ο Βιεϊρίνια θα της λύσει κάποια από τα διαπιστωμένα προβλήματα.

Παρότι στην πόλη, απ’ ότι φαίνεται, ο Βιεϊρίνια (ή μήπως ο Κουτσολιάκος) δεν έχει μόνο φίλους, ο Λουτσέσκου απάντησε θετικά και την τελευταία μέρα των μεταγραφών το μεγάλο deal έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Κυκλοφόρησε ως φήμη, όμως είναι αλήθεια πως άνθρωποι της οικογένειας του ΠΑΟΚ εκφράστηκαν αρνητικά στο ενδεχόμενο επιστροφής του Βιεϊρίνια στην ομάδα και ίσως ήταν ένας από τους λόγους που η μεταγραφή δεν δουλεύτηκε το ίδιο έντονα από την αρχή του καλοκαιριού. Είναι ιστορικά

αποδεδειγμένο πως σε περιόδους αποσυσπείρωσης της ομάδας, ευδοκιμούν διάφορα συμβουλευτικά παράκεντρα, που όμως και εκείνα παραμέρισαν μπρος στη μεγάλη επιθυμία του παίκτη, του κόσμου και της οικογένειας Σαββίδη να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη μεταγραφή.

H FORZA γνωρίζει και άλλες λεπτομέρειες επί τούτου, όμως τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης σηματοδοτεί με γενναίες αποφάσεις την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, προς το παρόν κρίνουμε σκόπιμο να μην αποκαλύψουμε ποιοι προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην πολυπόθητη μεταγραφή…

OTAN O BIEΪΡΙΝΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ

O φάκελος Βιεϊρίνια δεν άνοιξε χθες. Άνοιξε πολύ νωρίτερα. Από τον χειμώνα, όπως είχε αποκαλύψει η FORZA είχαν αρχίσει να ωριμάζουν οι συνθήκες. Και το καλοκαίρι το φρούτο ωρίμασε εντελώς!

Η συζήτηση για τον 31χρονο Πορτογάλο άνοιξε στις αρχές Ιουνίου. Τότε, ευρισκόμενος για διακοπές στη Θεσσαλονίκη, έδωσε συνέντευξη στην FORZA κι εκεί άνοιξε τα χαρτιά του.

«Θέλω να έρθω στον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ με θέλει, εγώ έρχομαι. Θέλω να έρθω και να παίξω 2-3 χρόνια καλό ποδόσφαιρο, όχι απλά για να κλείσω την καριέρα μου. Η επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ είναι κάτι, που σκέφτομαι κάθε μέρα», είπε τότε ο Βιεϊρίνια, ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στον ΠΑΟΚ, βοηθώντας να ανοίξει αυτή η συζήτηση!

Ο Πορτογάλος περίμενε να γίνει πιο νωρίς η κίνηση, αλλά είχε καταλάβει κι αυτός τις δυσκολίες, που υπήρχαν. Δεν σταμάτησε, όμως, να το σκέφτεται και να το περιμένει. Επέστρεψε στη Γερμανία για να ξεκινήσει προετοιμασία με την Βόλφσμπουργκ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 Αυγούστου, παραμονές του πρώτου αγώνα Κυπέλλου, ο Βιεϊρίνια έπαθε ένα διάστρεμμα και αποχώρησε από την προπόνηση. Ζήτησε από την ομάδα του να του επιτρέψει να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να κάνει θεραπείες, σε έναν ειδικό, που εμπιστεύεται από τα χρόνια του στον ΠΑΟΚ. Νωρίτερα, είχε έστω και ανεπίσημα τη διαβεβαίωση της ομάδας του, ότι αν προκύψει θέμα επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, δεν θα είναι η Βόλφσμπουργκ αυτή που θα την χαλάσει. Και στο τέλος αυτό αποδείχτηκε.

Το διάστρεμμα δεν ήταν σοβαρό, στην πραγματικότητα ο Βιεϊρίνια ήθελε να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να προχωρήσουν πιο εύκολα οι διαδικασίες για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Το πως κατάφερε να παρατείνει την άδειά του για 20 μέρες και να μείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις υπογραφές της Πέμπτης, επικαλούμενος ένα απλό διαστρεμματάκι, θα το αποκαλύψει ο ιστορικός του μέλλοντος!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.