Ads Top

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού στο ματς με τη Σπόρτινγκ


Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως τον έχει θέσει ο Μπέσνικ Χάσι στους παίκτες του…




Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τη σημασία του αγώνα με τη Σπόρτινγκ, που όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει τη νίκη θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιήσει τον στόχο του.

Να συνεχίσει, δηλαδή, στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο και αν μη τι άλλο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τα καταφέρουν, απέναντι, βέβαια, σε μια ομάδα που έχει επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της.

Αυτό είναι, άλλωστε, ένα κοινό στοιχείο Ολυμπιακού και Σπόρτινγκ, ότι και οι δύο ομάδες δημιουργούν φάσεις και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η παράμετρος, όμως, που αναμένεται να κρίνει πολλά στην αυριανή «μάχη» των πρωταθλητών Ελλάδας με τη Σπόρτινγκ έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας. Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι η διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν, κάτι το οποίο, όμως, δεν είναι και εύκολο με βάση αυτά που έχουμε δει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα επτά επίσημα ματς που έχουν δώσει οι Πειραιώτες από τα τέλη του περασμένου Ιούλη, μόνο σε δύο κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και αυτό μετά από καλές αποκρούσεις του Καπίνο. Ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί γκολ και στα δύο ματς με την Παρτίζαν, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ριέκα, αλλά και στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα κόντρα σε Λάρισα και Ξάνθη. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν «καθαρή» εστία στα ματς με Ριέκα (στην Κροατία) και με Λαμία στο Περιστέρι, και αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνει μεγάλη προσοχή ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Χάσι αναγνωρίζει ότι η ομάδα του είχε «θέματα» στην αμυντική της λειτουργία και σε αρκετές περιπτώσεις τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν από έλλειψη συγκέντρωσης και θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Τέτοιου είδους λάθος το πλήρωσε ο Ολυμπιακός στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Ξάνθη, καθώς το γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποτέλεσμα πολλών λαθών.

Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά γνωρίζει πολύ καλά ότι σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά και γι' αυτό το λόγο άλλωστε τόνισε στους παίκτες του τις τελευταίες μέρες, πόσο σημαντικό θα είναι να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει σε όλα τα επίσημα ματς που έχει δώσει και αυτό «δείχνει» πολλά για τον τρόπο που εκμεταλλεύεται τις (πολλές, είναι η αλήθεια) ευκαιρίες που δημιουργεί. Καταλαβαίνει, λοιπόν, εύκολα κάποιος ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να σκοράρουν κόντρα στη Σπόρτινγκ, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Ζεσούς δείχνει να έχει αρκετά θέματα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Το θέμα είναι, λοιπόν, αν μπορεί ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει μεγαλύτερη εγρήγορση στην αμυντική του λειτουργία για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, καθώς ο Ένγκελς θα παίξει μόλις για δεύτερη φορά, αλλά αν οι Πειραιώτες τα καταφέρουν, τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου.

*Είχαμε αναφέρει στο σάιτ του ΣΠΟΡ FM, παραμονή του αγώνα στην Ξάνθη, τις εντολές του Χάσι στον Ένγκελς και το πόσο πολύ πιστεύει ο προπονητής του Ολυμπιακού στην ικανότητα του Βέλγου στόπερ να σκοράρει με το κεφάλι. Ο Βέλγος πέτυχε με αυτόν τον τρόπο το γκολ των «ερυθρόλευκων» στην Ξάνθη και θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε αν μπορεί να το επαναλάβει και απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.