Ads Top

Ο Χάσι τα έκανε θάλασσα, ο Ολυμπιακός γλίτωσε ιστορικό διασυρμό


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις ατυχείς εμπνεύσεις του Χάσι να βάλει τέσσερα βαριά κορμιά στον άξονα, παίζοντας ψηλά, για την αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι και για την ιστορική ήττα που απέφυγε.


Μέχρι τώρα ο Μπέσνικ Χάσι έδειχνε να καταλαβαίνει που πατάει και πού βρίσκεται, όμως σταδιακά τα «καμπανάκια» είχαν αρχίσει να χτυπάνε. Τόσο με τη Λαμία στο Περιστέρι, όπου έφαγε 11 τελικές από τη νεοφώτιστη, αλλά και με την Ξάνθη που μπορεί να μην καθάρισε το ματς, αλλά αμυντικά είχε τεράστια προβλήματα. Όταν το ματς ξεκινά στο 2’ με στημένο που τρως, από την αφέλεια του Οφόε να μην τραβηχτεί ώστε να βγάλει οφσάιντ τον σκόρερ Ντουμπιά και τον Κοάτες που πάει στη φάση και ο Καπίνο κάνει άλλη μια έξοδο του Μεσολογγίου, η εξέλιξη του ματς είναι προδιαγεγραμμένη.

Γιατί ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια του να συνέλθει με βαριά κορμιά, τρώει γκολ σε αντεπίθεση από κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας. Μια κεφαλιά, ο Ντουμπιά στον Ζέλσον που φεύγει πίσω από τη σέντρα και κάνει κούρσα για να νικήσει τον Καπίνο. Ακολουθούν τετ-α-τετ, δύο δοκάρια και στο 3ο γκολ ο Κοάτες με κάθετη από την άμυνα του βρίσκει τον Μπρούνο Φερνάντες να καλύπτεται από τον Ρομαό και τον Φιγκέιρας, όταν ξεκινάει την κάθετη κίνηση.

Δεν χωράνε πολλά σχόλια και σκέψη για να διαπιστώσει κανείς ποιος έχει την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτή την βραδιά. Απέναντι σε μια ταχύτατη ομάδα όπως η Σπόρτινγκ, ο Κοσοβάρος έχει βάλει Ένχελς και Ρομαό μαζί στόπερ και τον Ζιλέ με τον Οφόε στον άξονα. Η έκβαση του παιχνιδιού, ειδικά από τη στιγμή που τρως το πρώτο γκολ στο 2’, με μια τέτοια ικανή ομάδα στον ανοικτό χώρο, είναι απολύτως φυσιολογική.

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να λένε πάλι καλά που το σκορ δεν ξέφυγε, αφού στο πρώτο μέρος η Σπόρτινγκ είχε κι άλλες ευκαιρίες, με δύο δοκάρια, χαμένα τετ-α-τετ και ακόμα κι ένα 0-5 στο ημίχρονο θα ήταν απόλυτα φυσιολογικά με την εικόνα του πρώτου μέρους. Είναι πολλά χρόνια που έχουμε να δούμε τέτοιο σκορποχώρι τον Ολυμπιακό στο Φάληρο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «ερυθρόλευκοι» με το σκορ στο ημίχρονο στο 0-3 και πάλι καλά που δεν ήταν και πολύ παραπάνω, έπρεπε να συμμαζέψει την κατάσταση. Οι Πορτογάλοι έριξαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αλλά έστω και έτσι είχαν 3ο δοκάρι, για να μπορέσει ο Πάρντο, που όποτε έχει κληθεί να παίξει είτε βασικός, είτε αναπληρωματικός, τα δίνει όλα να μαζέψει πάρα πολύ την κατάσταση και με τα δύο τέρματα που σημείωσε να διαμορφώσει ένα 2-3, σε μια βραδιά θα μπορούσε να είχε γράψει μια ιστορική ήττα για τον Ολυμπιακό. Ο Κολομβιανός που σε ένα τέτοιο ματς, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει κάτι να κάνει που μπήκε στο 78’ και εξέθεσε πανηγυρικά τον Κοσοβάρο.

Ωστόσο είναι η πρώτη βραδιά που οι αποφάσεις του Κοσοβάρου ήταν εντελώς λάθος και με τον τόσο βαρύ άξονα σε άμυνα και κέντρο, αλλά και με την ταυτόχρονη παρουσία Φορτούνη και Μάριν που ήταν καταστροφική. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά σε αυτόν τον όμιλο. Όμως η εικόνα του στην άμυνα είναι τόσο αποκαρδιωτική ειδικά στον ανασταλτικό τομέα, αλλά και στη δημιουργία σήμερα, για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξαιρετικά αργός. Ο Φορτούνης επιπλέον απόψε έχασε πάρα πολλούς πόντους και φυσικά δεν μπορεί να κρέμεται από πάνω του ο Ολυμπιακός, ως τη μονάδα που μπορεί να ηγηθεί των «ερυθρολεύκων», ειδικά με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.