Ads Top

Μπέσνικ Χάσι, ιδού τα λάθη σου!



Μέσα σε μία εβδομάδα ο Μπέσνικ Χάσι βρέθηκε στο “στόχαστρο” και σε καμία περίπτωση η κριτική προς το πρόσωπό του δεν είναι άδικη. Πολλά τα λάθη του Κοσοβάρου και το Contra.gr τα καταγράφει. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.



Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και για να μην γίνουν παρεξηγήσεις. Ο Χάσι δεν είναι Μπέντο. Ο Χάσι είναι ένας προπονητής που ασχολείται αρκετές ώρες με τον Ολυμπιακό, ασχολείται αρκετές ώρες με το σκάουτινγκ των αντιπάλων και προσπαθεί να μην αφήσει τίποτα στην τύχη του.

Το γεγονός ότι έφερε τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα ο Ολυμπιακός μέσα σε μία εβδομάδα, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί, να τον μετατρέψουμε σε έναν ανύπαρκτο προπονητή. Σίγουρα δεν είναι ο προπονητής που θα ονειρευόταν ο κόσμος να βλέπει στην άκρη του κόκκινου πάγκου. Ωστόσο, επιλέχθηκε στις αρχές Ιουνίου κυρίως για έναν συγκεκριμένο λόγο. Επειδή είναι γνώστης των προκριματικών του καλοκαιριού.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν ο Χάσι τα πήγε περίφημα με Παρτιζάν και Ριέκα. Άσχετα αν ειδικά με τους πρωταθλητές Κροατίας οι “ερυθρόλευκοι” τα... χρειάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς. Η αποστολή όμως εξετελέσθη. Το θέμα όμως είναι ότι η χρονιά δεν τέλειωσε το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Προφανώς ο Χάσι δεν κατάλαβε ότι στον Ολυμπιακό κάθε μέρα κρίνεται. Ενδεχομένως να τα ζύγισε λίγο διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό του. Να θεώρησε ότι επειδή πέρασε την ομάδα στους ομίλους, θα μπορούσε να “απολαύσει” τα ματς που ακολουθούσαν.

Δεν αναφέρουμε τυχαία τη λέξη “απολαύσει”. Ο ίδιος την χρησιμοποίησε, πριν από τον αγώνα με την Σπόρτινγκ. Κάπου εκεί λοιπόν το πράγμα άρχισε να στραβώνει. Κάπου εκεί άρχισε να δίνει μία εντύπωση ότι δεν έχει καταλάβει σε ποια ομάδα έχει έρθει...
ΙΔΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ

Δεν θα πολυλογίσουμε άλλο. Πάμε κατευθείαν στο... ζουμί, πάμε κατευθείαν στις λανθασμένες κινήσεις του Χάσι την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το δικό μας κριτήριο.

1. Όταν γνωστοποίησε την ενδεκάδα με την Σπόρτινγκ, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην... μούδιασε. Ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν πίστευαν τις επιλογές του Χάσι.

2. Ο Χάσι την είχε διαβάσει την Σπόρτινγκ. Αλλά έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα. Ούτε αρχάριος προπονητής δεν θα κατέβαζε μία ομάδα που ήταν ξεκάθαρο ότι θα μάρκαρε με τα... μάτια τους “διάολους” της πορτογαλικής ομάδας.

3. “Να απολαύσουμε τη διοργάνωση, δεν είναι τελικός αυτός με την Σπόρτινγκ”, είχε πει παραμονή του ματς. Λες και κάθεται στον πάγκο της Καραμπάχ που όντως απολαμβάνει το Champions League. Κύριε Χάσι, ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 18η χρονιά στη διοργάνωση. Αν έπαιζε στο Καμπ Νου, θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια δήλωση. Ο Κοσοβάρος έδωσε μία εντύπωση ότι αφού επιτεύχθηκε ο στόχος με την πρόκριση, δεν έγινε και τίποτα αν βγει 4ος στον όμιλο.

4. Η εμμονή του με κάποιους ποδοσφαιριστές προκαλεί ανισορροπίες στα αποδυτήρια. Πρώτοι είμαστε εμείς που χτυπήσαμε τα “καμπανάκια” στον Φορτούνη. Όμως, δεν κρατάει κάποιες ισορροπίες. Δεν φταίει για όλα ο Φορτούνης και να είναι σούπερ ο Μάρκο Μάριν που δεν βγαίνει με τίποτα από την ενδεκάδα. Δηλαδή ο Γερμανός πόσο καλύτερος ήταν από τον Κώστα με την Σπόρτινγκ για να μην βγει από την ενδεκάδα π.χ. ούτε στο ματς με τον Αστέρα.

5. Εξαφάνισε τον Μίλιτς. Κι εμείς μαθαίνουμε από το Ρέντη ότι δεν είναι στα καλύτερά του ο Κροάτης. Προτίμησε π.χ. με τον Αστέρα να βάλει τον αργό και καταπονημένο Ζιλέ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Φιγκέιρας στο αριστερό. Μία αλχημεία δηλαδή. Πόσο πιο τραγικό θα ήταν το σχήμα δηλαδή με Φιγκέιρας δεξιά και Μίλιτς αριστερά; Μα ούτε στη 18άδα ο Κροάτης; Κι αν χτυπούσε ο Ζιλέ ή ο Φιγκέιρας, ποιος θα έπαιζε στα πλάγια; Δεν υπήρχε στον πάγκο ούτε μία εναλλακτική.

6. Έναν στόπερ κύριε Χάσι! Έναν στόπερ ακόμα... Έκανε “μπαμ” ότι χρειαζόταν ακόμα έναν αμυντικό, τον πρόσφερε στο “πιάτο” η διοίκηση, αλλά εκείνος ήταν κάθετος ότι δεν ήθελε άλλον στόπερ.

7. Χρησιμοποίησε τα 9/11 της ενδεκάδας με την Σπόρτινγκ κόντρα στον Αστέρα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως μαθαίναμε από το ρεπορτάζ του Ρέντη, χρειάζονταν επειγόντως ανάσες. Ο Οφόε για παράδειγμα είχε πρόβλημα. Το σώμα του δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον εγκέφαλό του. Ο Καρσελά το ίδιο. Ο Φιγκέιρας επίσης. Ο Τζούρτζεβιτς επίσης. Για τον Μάριν ας μην σχολιάσουμε καν. Και τι συνέβη τελικά; Τους έβαλε σχεδόν όλους τους “βασικούς” και μετά το 1-1 με τον Αστέρα έλεγαν οι παίκτες στα αποδυτήρια ότι “νιώθουμε βαριά τα πόδια μας”.

8. Αναφέραμε όλο το καλοκαίρι ότι η προετοιμασία του Χάσι ήταν προετοιμασία αποκλειστικά για τα προκριματικά. Χωρίς ιδιαίτερη ένταση δηλαδή. Το θέμα λοιπόν ήταν τι ανάσες θα είχαν οι παίκτες μέσα στη χρονιά. Η λογική έλεγε ότι αν διαχειριζόταν καλύτερα το ρόστερ, δεν θα είχαν κρούσματα κόπωσης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Θα δούμε πώς θα πάει η συνέχεια. Ωστόσο, τα τρεξίματα που δεν έχουν αρκετοί από τους παίκτες του, είναι κάτι που θα πρέπει να τον προβληματίσει...

Δεν λέμε ότι για όλα φταίει ο Χάσι. Φταίνε φυσικά και οι ποδοσφαιριστές. Όμως, ο Μπέσνικ έκανε πράγματα που έβγαζαν... μάτι. Ειδικά η ενδεκάδα με την Σπόρτινγκ (σ.σ. από εκεί ξεκίνησαν οι χοντρές μουρμούρες για τον προπονητή) ήταν μία ενδεκάδα που δύσκολα μπορούσε να την... χωνέψει ο οποιοσδήποτε. Εκεί συμπεριφέρθηκε ως ένας προπονητής που όντως ήθελε να απολαύσει τη διοργάνωση και τίποτε άλλο.

ΥΓ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα αποδυτήρια ούτε “μπαρούτι” είναι (σ.σ. όπως ήταν με τον Μπέντο), ούτε υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις των παικτών. Παρά τις εμμονές του με κάποιους ποδοσφαιριστές να παίζουν μονίμως βασικοί και να μην το κουνάνε από την ενδεκάδα, τα αποδυτήρια τα έχει κρατήσει μια χαρά ο Χάσι.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.