Ads Top

ΑΕΚάρα για τίτλο - Γύρισε τη ντερμπάρα και έλιωσε τον Ολυμπιακό!


Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, η ΑΕΚ αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 46ο λεπτό, κατάφερε με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει μία τεράστια νίκη!




Η ΑΕΚ, σαφέστατα με εντολή Χιμένεθ, μπήκε στο παιχνίδι για να πνίξει τον Ολυμπιακό και είχε ένα εξαιρετικό πρώτο τέταρτο, όπου έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Αραούχο – Γκάλο και Χριστοδουλόπουλο, ωστόσο με την παρέμβαση του Χάσι, τον περιορισμό του Λάζαρου από τον Φιγκέιρας και την άνοδο του Οφόε, οι Πειραιώτες ισορρόπησαν μετά το 15’. Μάλιστα, ο Μάριν με απίθανο τελείωμα στο 22’ έγραψε το 0-1, ενώ στο 32’ ο Ανέστης απέκρουσε πλασέ του Καρσελά από τη μικρή περιοχή!

Τρομερό ρυθμό είχε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με γκολ, καθώς 19’’ δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Οφόε με απίθανο πλασέ έκανε το 0-2. Από εκεί και πέρα όμως ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση της ΑΕΚ, η οποία στο 64’ με σουτάρα του Χριστοδουλόπουλου και τραγικό λάθος του Καπίνο μείωσε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Η συνέχεια ήταν κιτρινόμαυρος μονόλογος και παρά την 10λεπτη διακοπή λόγω των καπνογόνων έξω από το γήπεδο, η Ένωση δεν έχασε τον ρυθμό της. Στο 80’ με απίστευτο φάουλ του Λάζαρου και πάλι έγραψε το 2-2, ενώ στο 90’ ο Μάνταλος από ασίστ του Λιβάγια έκανε το τελικό 3-2 με προβολή σε κενή εστία και προκάλεσε ΝΤΕΛΙΡΙΟ ενθουσιασμού στο ΟΑΚΑ!


ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, το δεύτερο ίσως ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει σε ντέρμπι, ενώ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο τέταρτο και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Αν βέβαια η ΑΕΚ δεν γυρνούσε το ματς, MVP θα ήταν χωρίς αντίρρηση ο εξαιρετικός Οφόε για τον Ολυμπιακό.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μανόλο Χιμένεθ και Χάσι αποφάσισαν να κοντραριστούν με τα ίδια όπλα στο χορτάρι, καθώς αμφότεροι ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1, αν και υπήρχαν σημαντικές διαφορές. Η ΑΕΚ έπαιξε φουλ επιθετικά από τα πρώτα λεπτά, ενώ ο Ολυμπιακός είχε στόχο να χτυπήσει στον κόντρα, όπως και έγινε. Και οι δύο προπονητές πάντως επιφύλασσαν εκπλήξεις, καθώς ο Χιμένεθ έδωσε φανέλα βασικού τελικά στον Αραούχο και άφησε στον πάγκο τον Λιβάγια (στο 28’ έχασε τον Σιμόες με τραυματισμό και έβαλε Γαλανόπουλο), ενώ ο Χάσι ξεκίνησε τους Ταχτσίδη – Καρσελά και άφησε εκτός τους Φορτούνη – Σεμπά.

Η Ένωση μπήκε φορτσάτη, πίεσε πολύ με οδηγίες του Χιμένεθ και έχασε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο μετά το 15λεπτο που ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το κέντρο, κράτησε μπάλα με τον Οφόε και έκλεισε τον Χριστοδουλόπουλο με Φιγκέιρας στα άκρα, το ματς ήταν στο 50-50 και ο Ολυμπιακός χτύπησε στην κόντρα με Μάριν.

Ο Χιμένεθ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου διόρθωσε το «λάθος», αντικατέστησε τον κάκιστο Κλωναρίδη με τον Λιβάγια, ωστόσο το γκολ του Οφόε 19 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα του χάλασε τα σχέδια. Από εκεί και πέρα η Ένωση απέκτησε την κυκλοφορία, πίεσε και μείωσε με τον Λάζαρο, βάζοντας ξανά φωτιά στο ντέρμπι. Ο Χάσι αντέδρασε ρίχνοντας στο ματς τους Σεμπά – Ζντιέλαρ (αντί των Μάριν και Ρομαό) και γύρισε στόπερ τον Ταχτσίδη.  Τα χάλια του Ολυμπιακού όμως δεν διορθώθηκαν και με την κίνηση ματ του Λιβάγια, ο Χιμένεθ πήρε το ντέρμπι. Μεγάλη νίκη του Ισπανού απέναντι στον Κοσοβάρο, που μετράει μάλλον αντίστροφα.

Η ΦΑΣΗ:  Χωρίς συζήτηση η φαουλάρα του Χριστοδουλόπουλου στο 80’. Ο άσος της ΑΕΚ, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, σημείωσε ένα απίστευτο γκολ από πολύ μακριά. Βέβαια, η φάση του ματς θα μπορούσε να ήταν και η γκάφα του Καπίνο στο 1-2, καθώς αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ με την μπάλα να φεύγει κάτω από τα χέρια του, ίσως το ματς να είχε άλλη εξέλιξη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος μπορεί να απέφυγε το μεγάλο λάθος, όμως σφύριξε αρκετά έδρα και άφησε τον Ολυμπιακό με παράπονα, καθώς τα φάουλ ήταν συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ. Από την άλλη στην Ένωση διαμαρτύρονται για κόκκινη – δεύτερη κίτρινη στον Ρομαό σε κλωτσιά στον Αραούχσο στο 61’, ωστόσο αν και με το γράμμα του νόμου θα μπορούσε να την δώσει, θα ήταν τραβηγμένη. Σωστές οι κόκκινες σε Τσότσιτς και Ένγκελς στο φινάλε.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός είχε σωστό πλάνο για 46΄ λεπτά, καθώς παίζοντας αμυντικά και χωρίς να έχει πολλές φάσεις, προηγήθηκε 0-2, όμως η ΑΕΚ με τον τρομερό Λάζαρο και τον εξαιρετικό Λιβάγια, ισοπέδωσε τους κάκιστους αμυντικά Πειραιώτες και πήρε μία νίκη που θα συζητάμε για πάρα πολλά χρόνια. Πλέον, η Ένωση είναι και στο χορτάρι ικανή να πάρει το φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο το +5 από τον Ολυμπιακό, αλλά η εικόνα και το πάθος που έβγαλε σε ένα ματς που έχανε με δύο γκολ στην έδρα της.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Η ΑΕΚ βρέθηκε μέσα σε 45 λεπτά από την κόλαση στον παράδεισο. Ο Χάσι με σωστό πλάνο και χτυπώντας στην αντεπίθεση, έφερε το ντέρμπι στα μέτρα, όμως ο Χιμένεθ με την είσοδο του Λιβάγια και τον εξαιρετικό απόψε Χριστοδουλόπουλο, κυριάρχησε απόλυτα στο χορτάρι. Έγραψε το 2-2 στο 80’ και στην συνέχεια ήταν φανερό πως μπορούσε να βρει και τρίτο γκολ, απέναντι σε μία τραγική άμυνα. Το 3-2 και η επική ανατροπή από τον Μάνταλο, ήταν αναμενόμενη!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.