Ads Top

«Φεύγει ο Ουζουνίδης, σοκ στον Παναθηναϊκό» - «Θέλει να γυρίσει ο Πατέρας»!


Να βοηθήσουν οι παλιοί μέτοχοι, που έχουν ευθύνη για παλαιότερα χρέη που δημιουργήθηκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζητάει μέσω συνέντευξής του στο sportdog.gr o Γιώργος Σακελλαρίου.




Ο γνωστός δημοσιογράφος που καλύπτει επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν για την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, μίλησε για τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Γιάννη Αλαφούζο, Νικόλα Πατέρα και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τα χρήματα που χρειάζεται ο σύλλογος, αλλά και τον Μαρίνο Ουζουνίδη που μπορεί να επισπεύσει τις εξελίξεις στους Πράσινους με πιθανή αποχώρησή του.

Γιώργο, πώς σχολιάζεις τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα;

«Ήταν γνωστό από τη Δευτέρα ότι οι Παναγόπουλος και Μπαλωμένου θα αποτραβηχτούν, όπως είναι γνωστό ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τούς έχει ψηλά στη λίστα όσον αφορά τις ευθύνες και τις ικανότητες να οδηγήσουν την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο διοικητικό επίπεδο. Θα φανεί αν αποχώρησαν οριστικά ή αν απλώς δεν θα πηγαίνουν στα γραφεία, αλλά είναι δεδομένο ότι έκαναν πίσω. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια θα υπολειτουργεί ή δεν θα λειτουργεί καθόλου, κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την παρουσία του Αγησίλαου Τουμαζάτου. Αυτός είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει, μετά από τον Αλαφούζο, καλύτερα τα οικονομικά του συλλόγου, αν βγαίνουν τα νούμερα, για πόσο βγαίνουν, τι μπορεί να πληρώνει ο Παναθηναϊκός (δόσεις συμβολαίων ή παλιά χρέη). Αν αποχωρήσει κι αυτός, απλώς δεν θα λειτουργεί ο Παναθηναϊκός. Ήταν εδώ και μήνες γνωστό ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα έκλεινε την κάνουλα, αλλά αυτό για το οποίο απορούν όλοι είναι γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος δεν βγήκε στο τέλος της περασμένης σεζόν να πει την αλήθεια. Να πει δηλαδή ότι δεν θα βάλει λεφτά στην ομάδα, θα πουλήσει τους παίκτες κ.λπ. Και περιμέναμε να έρθει ο Σεπτέμβρης για να μάθουμε 5 πράγματα».

«Να καλύψουν οι προηγούμενοι τα χρέη που έκαναν»

Η οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε οριακό σημείο και τα χρήματα που δημοσιεύτηκαν ως χρέη είναι πάρα πολλά.

«Τα χρέη είναι στα 47-50 εκατ. ευρώ και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει ο κόσμος και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που επίσης είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχει μπάτζετ που μαζί με την Εφορία υπολογίζεται στα 12-13 εκατ. ευρώ για φέτος, συν κάποια άλλα έξοδα (μετακινήσεις κ.λπ.) υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 17 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα για τη φετνινή αγωνιστική περίοδο σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσα, άρα και τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα προκύψει χρέος. Πόσο θα είναι αυτό, θα το μάθουμε όταν τελειώσει η σεζόν. Αν θα είναι 3, 5 ή 10 εκατ. ευρώ. Πάντως θα προστεθεί νέο χρέος. Σημασία έχει να δούμε τι γίνεται από εδώ και πέρα, αλλά και να μάθουμε τι έγινε στο παρελθόν. Να βγει ο Αλαφούζος και να πει πότε έγιναν τα χρέη και από ποιον. Και ύστερα να βγούνε εκείνοι που βοήθησαν για να γίνουν αυτά τα χρεή και να καλύψουν έστω ένα ποσό από τα χρέη που δημιούργησαν».

«Οι δύο λύσεις για τη σωτηρία»

Τι θα έβλεπες ως λύση αυτή την περίοδο;

«Θα πρέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού να καταλάβει και να το εμπεδώσει καλά ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε. Δεν το έχει αντιληφθεί πολύς κόσμος αυτό, λόγω της φανέλας και της οντότητας του συλλόγου. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι θα βρεθεί λύση. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο το παράδειγμα της ΑΕΚ, που πρωτίστως όμως έπεσε για αγωνιστικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει υλικό για να βρεθεί κάτω από την 5η θέση, αν υπάρξει μια ομαλότητα στις πληρωμές των συμβολαίων και συνέλθει η ομάδα. Θα βρει τον δρόμο της σε αυτή την περίπτωση. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε φαινόμενα αντίστοιχα με όσα είδαμε πέρσι, για παράδειγμα από τον Ιμπάρμπο και τον Γουακάσο που είχαν αρνηθεί να παίξουν, γιατί δεν ήταν πληρωμένοι.

Οι λύσεις είναι δύο: Ή θα βρεθεί σωτήρας, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ή ο Αλαφούζος θα καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας άμεσα και όχι όποτε "σκάνε". Και θα ζητήσει από τους παλιούς μετόχους να καλύψουν μέρος των χρεών που δημιούργησαν. Για να καταλάβει κάτι και ο κόσμος, ο Αλαφούζος δεν λέει πάρε 20 εκατ. ευρώ και φεύγω. Αλλά ότι θα καλύπτει υποχρεώσεις μέχρι αυτό το ποσό, που θα "σκάνε" μελλοντικά. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός χρωστάει χρήματα στον Γιάννη Αναστασίου. Αν ο Αναστασίου πιέσει για να πάρει τα χρήματά του, τότε ο Αλαφούζος θα δώσει χρήματα για να πληρωθεί. Μέχρι τότε δεν θα βάλει χρήματα. Τα 20 εκατ. ευρώ που δήλωσε ότι θα δώσει για χρέη, θα δοθούν σε βάθος χρόνου και όχι με τη μία. Και η συμφωνία με τον Γιαννακόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να δώσει τα 20 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια, με 8, 8 και 4 εκατ. ευρώ. Μόνη λύση είναι η συσπείρωση των επιφανών Παναθηναϊκών. Όπως είπε ο Αλαφούζος "αναλαμβάνω μέρος των χρωστούμενων", παρά τα εγκλήματα που έκανε στη διάρκεια της θητείας του, έτσι θα πρέπει να κάνουν και οι προηγούμενοι. Βαρδινογιάννης, Πατέρας, όποιος κι αν είναι. Ώστε να μπορεί να μπει μετά ο Γιαννακόπουλος και τρέξει το σχέδιο που έχει στο μυαλό του».

«Σοκ με την αποχώρηση Ουζουνίδη»

Παρά τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνει βράχος που στέκεται όπως χρειάζεται.

«Για εμένα ο Ουζουνίδης μένει μέχρι να φύγει. Με βάση τις πληροφορίες που έχω, ο Ουζουνίδης δεν θα τα παρατήσει, θέλει να παλέψει. Αλλά αυτή τη στιγμή ξέρει ότι είναι μόνος του, μαζί με τους συνεργάτες του. Το ραντεβού με τον Αλαφούζο που ζήτησε δεν έγινε και, μάλλον, δεν θα γίνει ποτέ. Ο Ουζουνίδης είναι μόνος του, κι αυτό αλλάζει μόνο με νίκες και εφόσον πληρώνονται στην ώρα τους οι παίκτες. Αν για παράδειγμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έρθει η νίκη, όσο και να θέλει να το παλέψει ο Ουζουνίδης, βλέποντας ότι έχει απομείνει μόνος, δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσουν οι αντοχές του. Στο εξής σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχουμε εξελίξεις. Ίσως γιατί μπορεί να θεωρεί και ο ίδιος ο Ουζουνίδης ότι μπορεί να προκαλέσει ένα σοκ πιθανή δική του αποχώρηση, προκειμένου να επισπευθούν οι εξελίξεις στην ομάδα. Γιατί λειτουργεί ως αλεξικέραυνο ο ίδιος και η ομάδα, καθώς είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζονται αυτός και η ομάδα με θετική αύρα από τους οπαδούς. Αν όμως αποχωρήσει, μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις».

Οι δυσκολίες στο πλάνο Γιαννακόπουλου

Έγινε μια αναφορά και νωρίτερα, θεωρείς ότι το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορεί να λειτουργήσει και να βοηθήσει συνολικά τον Παναθηναϊκό;

«Σε ό,τι αφορά τον Γιαννακόπουλο, το πρότζεκτ που έχει παρουσιάσει είναι φιλόδοξο, αν και θεωρώ ότι είναι δύσκολα υλοποιήσιμο. Ο ίδιος γνωρίζει περισσότερα βέβαια. Ας πούμε ότι τα βρίσκει με τον Αλαφούζο και αναλαμβάνει τα χρέη, ένα ζήτημα είναι τι γίνεται με το ΟΑΚΑ. Γιατί το πρότζεκτ θα εξαρτηθεί και από το γήπεδο και στο ΟΑΚΑ παίζει η ΑΕΚ, ενώ υπάρχει και ο στίβος που εξυπηρετεί τα ολυμπιακά αθλήματα. Ας υποθέσουμε όμως ότι σε αυτά μπορεί να βρεθεί λύση. Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, καθώς το όνομα του Γιαννακόπουλου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη συσπείρωση από εκείνη που είχε πετύχει ο Αλαφούζος με τη Συμμαχία, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση. Κανείς όμως δεν γνωρίζει το ποσό που μπορεί να μπει στον κουμπαρά. Ένα τρίτο θέμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχουν συμπαίκτες για να βάλουν χρήματα, αλλά και ποιος θα τα διαχειριστεί. Ποιος είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποιο θα είναι το μπάζετ στην ΚΑΕ, ποιος στην ΠΑΕ και ποιος στον Ερασιτέχνη; Ένα παράδειγμα: Αν φτάσει ο Γενάρης και υπάρχουν δύο ανάγκες στο ποδοσφαιρικό τμήμα και μία στο μπασκετικό, αλλά τα λεφτά δεν φτάνουν, πού θα δοθούνε τα περισσότερα; Υποθετικό το θέμα, βέβαια, που μπορεί να το απαντήσει μόνο ο Γιαννακόπουλος ή όποιος "τρέχει" την ΠΑΕ. Θέλω να πω ότι ακόμα κι αν όλα πάνε καλά και υλοποιηθεί το πλάνο, θα χρειαστεί και εκεί πολύ καλή συνεργασία και υπομονή».

«Θέλει να επιστρέψει ο Πατέρας αλλά...»

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται τα ονόματα των Πατέρα, Βαρδινογιάννη κ.λπ. ως υποψήφιοι για να επιστρέψουν. Θεωρείς ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

«Ο Γιαννακόπουλος έχει εξαπολύσει επίθεση στον Πατέρα όπως και σε μερίδα των οργανωμένων. Για πολλούς αυτή η εξέλιξη δεν βοηθάει. Για εμένα είναι, ίσως, ευκαιρία για ξεκαθάρισμα και ίσως μάλιστα κάνει καλό και να ειπωθούν αλήθειες. Σε ό,τι αφορά τον Πατέρα, έκανε πολλά λάθη τότε που ο Παναθηναϊκός ήταν... άπλας. Αλλά ο Πατέρας έχει αποχωρήσει από το 2010, έχουν περάσει 7 χρόνια και ακόμα φταίει εκείνος; Όταν θεωρητικά ο Αλαφούζος έχει βάλει 40 εκατ. ευρώ τόσα χρόνια, δεν θα έπρεπε το χρέος να ήταν έστω στα μισά; Άρα δεν μπορεί να φταίει ακόμα ο Πατέρας. Ο ίδιος ο Αλαφούζος έχει παραδεχτεί ότι και ο Βαρδινογιάννης δημιούργησε πρόβλημα με το χρέος το διάστημα που πάρκαρε τις μετοχές του. Οπότε έχει και αυτός ευθύνες. Ο Πατέρας έχει την επιθυμία να επιστρέψει, αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες. Και προφανώς γνωρίζει ότι η σχέση του με τον Γιαννακόπουλο είναι σε κακό σημείο, όπως και εκείνη με τον Αλαφούζο. Θεωρώ ότι όλοι σε αυτή την τραγική συγκυρία οφείλουν να πούνε ότι θα βοηθήσουν για να μαζευτεί το χρέος. Να είμαστε βέβαια ρεαλιστές, δεν περιμένω να τα ξεχρεώσουν όλα, αλλά να βοηθήσουν την ομάδα να "τρέξει", μήπως και εμφανιστεί ξανά ο Γιαννακόπουλος και έστω την ύστατη στιγμή υπάρξει λύση. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να γίνει Ηρακλής».

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.